Artikel top billede

Atea dropper klage over gigantisk pc-aftale

Efter tre ugers betænkningstid har landet største hardware-leverandør nu opgivet at få omstødt ny kæmpe indkøbsaftale for kommunale pc'er. Se her hvem der nu løber med aftalen.

It-giganten Atea har opgivet at føre klagesag mod SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice ) om en af markedets største indkøbsaftaler for computere og tablets. Det oplyser SKI til Computerworld.

Dermed ligger vejen nu åben for, at en anden af markedets giganter, KMD, kan begynde at levere pc'er og tablets på indkøbsaftalen, som går under navnet 02.02.

Da SKI i begyndelsen af denne måned udpegede KMD som hovedleverandør på aftalen, røg der prompte en klage afsted fra Atea til Klagenævnet for Udbud.

Det kan du læse mere om her.

Men efter tre ugers betænkningstid har Atea altså nu opgivet sin klage.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Atea om sagen.

Efter Ateas kapitulation har SKI og KMD underskrevet den endelige rammeaftale, som løber de næste fire år, og som ifølge SKI forventes at indbringe omkring 150 millioner kroner i årlig omsætning.

Aftalen omfatter også de to forhandlere Dustin og Comm2ig, som har mulighed for at give tilbud i de tilfælde, hvor de kommunale kunder vælger at købe ind via såkaldte mini-udbud.

Hos KMD er områdedirektør Morten Grønnebæk tilfreds med, at aftalen nu endeligt er på plads.

"Vi er i KMD er glade for, at afgørelsen faldt ud til vores fordel, så vi bliver hovedleverandør på aftalen. Vi ser det her som en mulighed for at udvikle både vores hardwareforretning, og udbredelsen af tablets, som er en del af den stigende brug af mobility-løsninger. Og da mange af vores løsninger i KMD er baseret på mobile løsninger, er det også vores perspektiv på denne her aftale," siger Morten Grønnebæk i en kommentar.

Han ser desuden den nye indkøbsaftale som et element, der kan understøtte KMD's store software-forretning.

"Ud over salg af hardware som en selvstændig forretning er det et rigtigt godt element at have med, når vi eksempelvis leverer projekter på områder som uddannelse og health care. Det giver mange gange rigtig god mening at tænke device-infrastruktur og software sammen, og vi ser aftalen som en styrkelse af vores muligheder for at kunne tilbyde kunderne en samlet palette," siger Morten Grønnebæk.

Læs også:

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet

Kæmpe pc-udbud forsinket - igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere