Artikel top billede

Atea dropper klage over gigantisk pc-aftale

Efter tre ugers betænkningstid har landet største hardware-leverandør nu opgivet at få omstødt ny kæmpe indkøbsaftale for kommunale pc'er. Se her hvem der nu løber med aftalen.

It-giganten Atea har opgivet at føre klagesag mod SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice ) om en af markedets største indkøbsaftaler for computere og tablets. Det oplyser SKI til Computerworld.

Dermed ligger vejen nu åben for, at en anden af markedets giganter, KMD, kan begynde at levere pc'er og tablets på indkøbsaftalen, som går under navnet 02.02.

Da SKI i begyndelsen af denne måned udpegede KMD som hovedleverandør på aftalen, røg der prompte en klage afsted fra Atea til Klagenævnet for Udbud.

Det kan du læse mere om her.

Men efter tre ugers betænkningstid har Atea altså nu opgivet sin klage.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Atea om sagen.

Efter Ateas kapitulation har SKI og KMD underskrevet den endelige rammeaftale, som løber de næste fire år, og som ifølge SKI forventes at indbringe omkring 150 millioner kroner i årlig omsætning.

Aftalen omfatter også de to forhandlere Dustin og Comm2ig, som har mulighed for at give tilbud i de tilfælde, hvor de kommunale kunder vælger at købe ind via såkaldte mini-udbud.

Hos KMD er områdedirektør Morten Grønnebæk tilfreds med, at aftalen nu endeligt er på plads.

"Vi er i KMD er glade for, at afgørelsen faldt ud til vores fordel, så vi bliver hovedleverandør på aftalen. Vi ser det her som en mulighed for at udvikle både vores hardwareforretning, og udbredelsen af tablets, som er en del af den stigende brug af mobility-løsninger. Og da mange af vores løsninger i KMD er baseret på mobile løsninger, er det også vores perspektiv på denne her aftale," siger Morten Grønnebæk i en kommentar.

Han ser desuden den nye indkøbsaftale som et element, der kan understøtte KMD's store software-forretning.

"Ud over salg af hardware som en selvstændig forretning er det et rigtigt godt element at have med, når vi eksempelvis leverer projekter på områder som uddannelse og health care. Det giver mange gange rigtig god mening at tænke device-infrastruktur og software sammen, og vi ser aftalen som en styrkelse af vores muligheder for at kunne tilbyde kunderne en samlet palette," siger Morten Grønnebæk.

Læs også:

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet

Kæmpe pc-udbud forsinket - igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere