Artikel top billede

Atea dropper klage over gigantisk pc-aftale

Efter tre ugers betænkningstid har landet største hardware-leverandør nu opgivet at få omstødt ny kæmpe indkøbsaftale for kommunale pc'er. Se her hvem der nu løber med aftalen.

It-giganten Atea har opgivet at føre klagesag mod SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice ) om en af markedets største indkøbsaftaler for computere og tablets. Det oplyser SKI til Computerworld.

Dermed ligger vejen nu åben for, at en anden af markedets giganter, KMD, kan begynde at levere pc'er og tablets på indkøbsaftalen, som går under navnet 02.02.

Da SKI i begyndelsen af denne måned udpegede KMD som hovedleverandør på aftalen, røg der prompte en klage afsted fra Atea til Klagenævnet for Udbud.

Det kan du læse mere om her.

Men efter tre ugers betænkningstid har Atea altså nu opgivet sin klage.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Atea om sagen.

Efter Ateas kapitulation har SKI og KMD underskrevet den endelige rammeaftale, som løber de næste fire år, og som ifølge SKI forventes at indbringe omkring 150 millioner kroner i årlig omsætning.

Aftalen omfatter også de to forhandlere Dustin og Comm2ig, som har mulighed for at give tilbud i de tilfælde, hvor de kommunale kunder vælger at købe ind via såkaldte mini-udbud.

Hos KMD er områdedirektør Morten Grønnebæk tilfreds med, at aftalen nu endeligt er på plads.

"Vi er i KMD er glade for, at afgørelsen faldt ud til vores fordel, så vi bliver hovedleverandør på aftalen. Vi ser det her som en mulighed for at udvikle både vores hardwareforretning, og udbredelsen af tablets, som er en del af den stigende brug af mobility-løsninger. Og da mange af vores løsninger i KMD er baseret på mobile løsninger, er det også vores perspektiv på denne her aftale," siger Morten Grønnebæk i en kommentar.

Han ser desuden den nye indkøbsaftale som et element, der kan understøtte KMD's store software-forretning.

"Ud over salg af hardware som en selvstændig forretning er det et rigtigt godt element at have med, når vi eksempelvis leverer projekter på områder som uddannelse og health care. Det giver mange gange rigtig god mening at tænke device-infrastruktur og software sammen, og vi ser aftalen som en styrkelse af vores muligheder for at kunne tilbyde kunderne en samlet palette," siger Morten Grønnebæk.

Læs også:

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet

Kæmpe pc-udbud forsinket - igen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere