Artikel top billede

Atea dropper klage over gigantisk pc-aftale

Efter tre ugers betænkningstid har landet største hardware-leverandør nu opgivet at få omstødt ny kæmpe indkøbsaftale for kommunale pc'er. Se her hvem der nu løber med aftalen.

It-giganten Atea har opgivet at føre klagesag mod SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice ) om en af markedets største indkøbsaftaler for computere og tablets. Det oplyser SKI til Computerworld.

Dermed ligger vejen nu åben for, at en anden af markedets giganter, KMD, kan begynde at levere pc'er og tablets på indkøbsaftalen, som går under navnet 02.02.

Da SKI i begyndelsen af denne måned udpegede KMD som hovedleverandør på aftalen, røg der prompte en klage afsted fra Atea til Klagenævnet for Udbud.

Det kan du læse mere om her.

Men efter tre ugers betænkningstid har Atea altså nu opgivet sin klage.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Atea om sagen.

Efter Ateas kapitulation har SKI og KMD underskrevet den endelige rammeaftale, som løber de næste fire år, og som ifølge SKI forventes at indbringe omkring 150 millioner kroner i årlig omsætning.

Aftalen omfatter også de to forhandlere Dustin og Comm2ig, som har mulighed for at give tilbud i de tilfælde, hvor de kommunale kunder vælger at købe ind via såkaldte mini-udbud.

Hos KMD er områdedirektør Morten Grønnebæk tilfreds med, at aftalen nu endeligt er på plads.

"Vi er i KMD er glade for, at afgørelsen faldt ud til vores fordel, så vi bliver hovedleverandør på aftalen. Vi ser det her som en mulighed for at udvikle både vores hardwareforretning, og udbredelsen af tablets, som er en del af den stigende brug af mobility-løsninger. Og da mange af vores løsninger i KMD er baseret på mobile løsninger, er det også vores perspektiv på denne her aftale," siger Morten Grønnebæk i en kommentar.

Han ser desuden den nye indkøbsaftale som et element, der kan understøtte KMD's store software-forretning.

"Ud over salg af hardware som en selvstændig forretning er det et rigtigt godt element at have med, når vi eksempelvis leverer projekter på områder som uddannelse og health care. Det giver mange gange rigtig god mening at tænke device-infrastruktur og software sammen, og vi ser aftalen som en styrkelse af vores muligheder for at kunne tilbyde kunderne en samlet palette," siger Morten Grønnebæk.

Læs også:

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet

Kæmpe pc-udbud forsinket - igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere