Artikel top billede

Førstehåndsindtryk: Samsungs to nye luksustablets er en fryd for øjnene

Samsungs nye tablets har nogle af de flotteste skærme, som vi nogensinde har set på en tablet.

New York: De fleste informationer om Samsungs to nye Tab S-tablets var i forvejen lækket før præsentationen i New York. Alligevel var skærmens tårnhøje kvalitet en overraskelse at stå med i hænderne.

Med en opløsning på 2.560 x 1.600 og en AMOLED-skærm i stedet for en mere klassisk LED-type har de to top-tablets uden diskussion nogle af de flotteste skærme, som nogensinde er lavet.

Samsung havde været friske nok - nogen vil nok kalde det dumdristigt - til at sætte en iPad Mini Retina op ved siden af en af de nye tablets for at vise forskellen. Apples Retina-skærme på iPads har længe sammen med Nexus 7's skærme været en form for benchmark for, hvad der er de bedste skærme - både hvad angår farve og klarhed. Men ved sammenligningen mellem iPad Mini Retina og den nye Tab S 8,4 er der ingen tvivl: Samsungs nye vidunderbarn er uhyggelig skarp.

Gennemført og smuk

Når Samsung har valgt at bruge AMOLED, betyder det for brugeren, at han står med en tablet, som blandt andet har ganske gode betragtningsvinkler sammen med en virkelig høj kontrast mellem sort og hvid.

Kort sagt: Skærmen virker i første omgang gennemført og ganske enkelt smuk.

Hvor det bliver spændende at kigge længere på maskinen er på brugen udendørs. Samsung lover selv, at de to Tab S-tablets fungerer exceptionelt udendørs. For en gang skyld vil jeg rent faktisk gerne tro på det, for selv om vi var indenfor i et kontrolleret område i Madison Square Garden, havde jeg ikke behov for at bruge et filter for at tage gode billeder af de to produkter.

Nye tablets - gammel design

De to tablets kommer i samme designsprog som Samsungs nyeste Galaxy-telefon, Galaxy S5, og selv om det derfor er et produkt bestående af plastic, virker den både stabil og flot at se og røre ved. De har dog ikke samme billige fornemmelse, som jeg godt kunne føle Galaxy S5 kunne have.

Specielt har de to tablets samme "billigt" udseende plastickant, som skal ligne metal. Jeg ville ønske, at Samsung ville bekende kulør og kalde plastic for plastic eller bare gå over til metal. Mellemveje er aldrig en god ting.

Med 6,6 millimeter er de Tab S-tablets tyndere end iPad Air og Mini - hvilket absolut ikke er nogen tilfældighed - og kun 2 millimeter fra den supertynde Sony Z2 Tablet, som du kan se en anmeldelse af her.

Faktisk er de så lette og tynde, at man kan bruge den store af de to tablets i én hånd uden problemer.

Touchwiz er endda flot...

Samsung har som altid påført Android sin grafiske overflade Touchwiz, som igen gennemsyrer hele systemet. Det virker flot og gennemført, og selv om der var et par langsomme performance-hop - som der altid er med Touchwiz - var det en fornøjelse at køre rundt i.

Jeg er dog ikke imponeret over de programmer, som er forudinstalleret på maskinerne. Dropbox, forskellige spil, en god sjat Samsungtjenester og tre forskellige B2B-apps er forudinstalleret, og de vil helt sikkert ikke blive brugt af alle.

Hvor ville det være forfriskende, hvis Samsung en dag ville give mig et valg, når jeg tænder min tablet for første gang: Hvad vil jeg gerne installere - og hvad vil jeg gerne slippe for. Specielt når Samsung nu har lavet en tablet, som virkelig virker til at være et bæst af en maskine.

Stærk processor

Under overfladen ligger en octa-core Exynos-kerne, som virker til at kunne klare det meste. Under den korte tid, som jeg måtte teste maskinerne, fik jeg startet en browser og mail på samme tid (begge maskiner kan åbne to apps i splitscreen) samtidig med, at jeg afspillede en 2K-video i en floating-app uden problemer.

Det samme skete, da jeg testede et grafisk tungt bilspil. Det både så lækkert ud og kørte flydende.

I løbet af de kommende uger kommer Computerworld med en større test af mindst et af de to produkter. Er der noget specifikt, som du ønsker, at vi skal teste på de to nye tablets fra Samsung?

Læs også: 

Test: Super-billig - og fornuftig - Android-tablet

Test af 6 mini-tablets: Sådan vælger du den rigtige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere