Artikel top billede

Førstehåndsindtryk: Samsungs to nye luksustablets er en fryd for øjnene

Samsungs nye tablets har nogle af de flotteste skærme, som vi nogensinde har set på en tablet.

New York: De fleste informationer om Samsungs to nye Tab S-tablets var i forvejen lækket før præsentationen i New York. Alligevel var skærmens tårnhøje kvalitet en overraskelse at stå med i hænderne.

Med en opløsning på 2.560 x 1.600 og en AMOLED-skærm i stedet for en mere klassisk LED-type har de to top-tablets uden diskussion nogle af de flotteste skærme, som nogensinde er lavet.

Samsung havde været friske nok - nogen vil nok kalde det dumdristigt - til at sætte en iPad Mini Retina op ved siden af en af de nye tablets for at vise forskellen. Apples Retina-skærme på iPads har længe sammen med Nexus 7's skærme været en form for benchmark for, hvad der er de bedste skærme - både hvad angår farve og klarhed. Men ved sammenligningen mellem iPad Mini Retina og den nye Tab S 8,4 er der ingen tvivl: Samsungs nye vidunderbarn er uhyggelig skarp.

Gennemført og smuk

Når Samsung har valgt at bruge AMOLED, betyder det for brugeren, at han står med en tablet, som blandt andet har ganske gode betragtningsvinkler sammen med en virkelig høj kontrast mellem sort og hvid.

Kort sagt: Skærmen virker i første omgang gennemført og ganske enkelt smuk.

Hvor det bliver spændende at kigge længere på maskinen er på brugen udendørs. Samsung lover selv, at de to Tab S-tablets fungerer exceptionelt udendørs. For en gang skyld vil jeg rent faktisk gerne tro på det, for selv om vi var indenfor i et kontrolleret område i Madison Square Garden, havde jeg ikke behov for at bruge et filter for at tage gode billeder af de to produkter.

Nye tablets - gammel design

De to tablets kommer i samme designsprog som Samsungs nyeste Galaxy-telefon, Galaxy S5, og selv om det derfor er et produkt bestående af plastic, virker den både stabil og flot at se og røre ved. De har dog ikke samme billige fornemmelse, som jeg godt kunne føle Galaxy S5 kunne have.

Specielt har de to tablets samme "billigt" udseende plastickant, som skal ligne metal. Jeg ville ønske, at Samsung ville bekende kulør og kalde plastic for plastic eller bare gå over til metal. Mellemveje er aldrig en god ting.

Med 6,6 millimeter er de Tab S-tablets tyndere end iPad Air og Mini - hvilket absolut ikke er nogen tilfældighed - og kun 2 millimeter fra den supertynde Sony Z2 Tablet, som du kan se en anmeldelse af her.

Faktisk er de så lette og tynde, at man kan bruge den store af de to tablets i én hånd uden problemer.

Touchwiz er endda flot...

Samsung har som altid påført Android sin grafiske overflade Touchwiz, som igen gennemsyrer hele systemet. Det virker flot og gennemført, og selv om der var et par langsomme performance-hop - som der altid er med Touchwiz - var det en fornøjelse at køre rundt i.

Jeg er dog ikke imponeret over de programmer, som er forudinstalleret på maskinerne. Dropbox, forskellige spil, en god sjat Samsungtjenester og tre forskellige B2B-apps er forudinstalleret, og de vil helt sikkert ikke blive brugt af alle.

Hvor ville det være forfriskende, hvis Samsung en dag ville give mig et valg, når jeg tænder min tablet for første gang: Hvad vil jeg gerne installere - og hvad vil jeg gerne slippe for. Specielt når Samsung nu har lavet en tablet, som virkelig virker til at være et bæst af en maskine.

Stærk processor

Under overfladen ligger en octa-core Exynos-kerne, som virker til at kunne klare det meste. Under den korte tid, som jeg måtte teste maskinerne, fik jeg startet en browser og mail på samme tid (begge maskiner kan åbne to apps i splitscreen) samtidig med, at jeg afspillede en 2K-video i en floating-app uden problemer.

Det samme skete, da jeg testede et grafisk tungt bilspil. Det både så lækkert ud og kørte flydende.

I løbet af de kommende uger kommer Computerworld med en større test af mindst et af de to produkter. Er der noget specifikt, som du ønsker, at vi skal teste på de to nye tablets fra Samsung?

Læs også: 

Test: Super-billig - og fornuftig - Android-tablet

Test af 6 mini-tablets: Sådan vælger du den rigtige




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere