Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Nye kæmpebesparelser på tele til det offentlige

Telenor har netop vundet to aftaler med SKI, så nu er stort set alle offentlige kasser sikret millionstore besparelser på telefoni og bredbånd.

Telenor får en masse nye kunder i butikken. Selskabet har netop fået status som hovedleverandør på to nye rammeaftaler med SKI (Statens og Kommunernes Indkøbs Service).

Aftalerne handler om teleydelser målrettet regioner, gymnasier, erhvervsskoler, universiteter og andre selvejende institutioner samt halvoffentlige virksomheder og forsyningssektoren. Også kommuner, som ikke allerede er bundet af en aftale, kan bruge de nye aftaler. I praksis drejer det sig om op til 153.000 mobilabonnenter og 20.000 ADSL-abonnementer.

Sparer 90 millioner om året

Besparelsesmulighederne for vores alle sammens fælles husholdningsregnskab er betragtelige. Over for Berlingske anslår vicedirektør Benjamin Salamon fra rådgivningsfirmaet Netplan, at det drejer sig om næsten 90 millioner kroner om året.

Salgsdirektør for det offentlige område hos Telenor, Steffen Andersen, vil ikke sætte tal på besparelsespotentialet, for det kommer blandt andet meget an på, hvordan løsningerne bliver skruet sammen.

Dertil kommer, at flere store kommuner - for eksempel København - selv vil stå for udbuddet af teleydelser og altså ikke vil benytte de to nye rammeaftaler, som er frivillige.

"Vi har budt skarpt ind for at få aftalen, men vi regner for eksempel med, at vi får cirka 70.000 mobilabonnenter ved hjælp af aftalen, selv om den omfatter over dobbelt så mange," siger Steffen Andersen til Computerworld.

Begge aftaler træder i kraft her i juli 2014 og løber to år med mulighed for forlængelse to gange et år.

De to nye frivillige aftaler er et supplement til den store forpligtende aftale, som SKI og TDC indgik i maj, og som 65 kommuner har tilsluttet sig. Netplan anslår, at denne aftale alene vil spare kommunerne for 73 millioner kroner om året.

33 kommuner er altså ikke omfattet af aftalen - og de kan heller ikke blive det, for aftalen er lukket. Men de kan som nævnt nu bruge de frivillige aftaler.

TDC og Telenor skal på både den bindende og de frivillige aftaler supplere hinanden i de tilfælde, hvor hovedleverandøren ikke kan levere varen.

Staten har en selvstændig aftale med Telenor, som blev indgået i efteråret 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere