Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Nye kæmpebesparelser på tele til det offentlige

Telenor har netop vundet to aftaler med SKI, så nu er stort set alle offentlige kasser sikret millionstore besparelser på telefoni og bredbånd.

Telenor får en masse nye kunder i butikken. Selskabet har netop fået status som hovedleverandør på to nye rammeaftaler med SKI (Statens og Kommunernes Indkøbs Service).

Aftalerne handler om teleydelser målrettet regioner, gymnasier, erhvervsskoler, universiteter og andre selvejende institutioner samt halvoffentlige virksomheder og forsyningssektoren. Også kommuner, som ikke allerede er bundet af en aftale, kan bruge de nye aftaler. I praksis drejer det sig om op til 153.000 mobilabonnenter og 20.000 ADSL-abonnementer.

Sparer 90 millioner om året

Besparelsesmulighederne for vores alle sammens fælles husholdningsregnskab er betragtelige. Over for Berlingske anslår vicedirektør Benjamin Salamon fra rådgivningsfirmaet Netplan, at det drejer sig om næsten 90 millioner kroner om året.

Salgsdirektør for det offentlige område hos Telenor, Steffen Andersen, vil ikke sætte tal på besparelsespotentialet, for det kommer blandt andet meget an på, hvordan løsningerne bliver skruet sammen.

Dertil kommer, at flere store kommuner - for eksempel København - selv vil stå for udbuddet af teleydelser og altså ikke vil benytte de to nye rammeaftaler, som er frivillige.

"Vi har budt skarpt ind for at få aftalen, men vi regner for eksempel med, at vi får cirka 70.000 mobilabonnenter ved hjælp af aftalen, selv om den omfatter over dobbelt så mange," siger Steffen Andersen til Computerworld.

Begge aftaler træder i kraft her i juli 2014 og løber to år med mulighed for forlængelse to gange et år.

De to nye frivillige aftaler er et supplement til den store forpligtende aftale, som SKI og TDC indgik i maj, og som 65 kommuner har tilsluttet sig. Netplan anslår, at denne aftale alene vil spare kommunerne for 73 millioner kroner om året.

33 kommuner er altså ikke omfattet af aftalen - og de kan heller ikke blive det, for aftalen er lukket. Men de kan som nævnt nu bruge de frivillige aftaler.

TDC og Telenor skal på både den bindende og de frivillige aftaler supplere hinanden i de tilfælde, hvor hovedleverandøren ikke kan levere varen.

Staten har en selvstændig aftale med Telenor, som blev indgået i efteråret 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.