Artikel top billede

Nye kæmpebesparelser på tele til det offentlige

Telenor har netop vundet to aftaler med SKI, så nu er stort set alle offentlige kasser sikret millionstore besparelser på telefoni og bredbånd.

Telenor får en masse nye kunder i butikken. Selskabet har netop fået status som hovedleverandør på to nye rammeaftaler med SKI (Statens og Kommunernes Indkøbs Service).

Aftalerne handler om teleydelser målrettet regioner, gymnasier, erhvervsskoler, universiteter og andre selvejende institutioner samt halvoffentlige virksomheder og forsyningssektoren. Også kommuner, som ikke allerede er bundet af en aftale, kan bruge de nye aftaler. I praksis drejer det sig om op til 153.000 mobilabonnenter og 20.000 ADSL-abonnementer.

Sparer 90 millioner om året

Besparelsesmulighederne for vores alle sammens fælles husholdningsregnskab er betragtelige. Over for Berlingske anslår vicedirektør Benjamin Salamon fra rådgivningsfirmaet Netplan, at det drejer sig om næsten 90 millioner kroner om året.

Salgsdirektør for det offentlige område hos Telenor, Steffen Andersen, vil ikke sætte tal på besparelsespotentialet, for det kommer blandt andet meget an på, hvordan løsningerne bliver skruet sammen.

Dertil kommer, at flere store kommuner - for eksempel København - selv vil stå for udbuddet af teleydelser og altså ikke vil benytte de to nye rammeaftaler, som er frivillige.

"Vi har budt skarpt ind for at få aftalen, men vi regner for eksempel med, at vi får cirka 70.000 mobilabonnenter ved hjælp af aftalen, selv om den omfatter over dobbelt så mange," siger Steffen Andersen til Computerworld.

Begge aftaler træder i kraft her i juli 2014 og løber to år med mulighed for forlængelse to gange et år.

De to nye frivillige aftaler er et supplement til den store forpligtende aftale, som SKI og TDC indgik i maj, og som 65 kommuner har tilsluttet sig. Netplan anslår, at denne aftale alene vil spare kommunerne for 73 millioner kroner om året.

33 kommuner er altså ikke omfattet af aftalen - og de kan heller ikke blive det, for aftalen er lukket. Men de kan som nævnt nu bruge de frivillige aftaler.

TDC og Telenor skal på både den bindende og de frivillige aftaler supplere hinanden i de tilfælde, hvor hovedleverandøren ikke kan levere varen.

Staten har en selvstændig aftale med Telenor, som blev indgået i efteråret 2013.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere


Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere