Nye kæmpebesparelser på tele til det offentlige

Telenor har netop vundet to aftaler med SKI, så nu er stort set alle offentlige kasser sikret millionstore besparelser på telefoni og bredbånd.

Telenor får en masse nye kunder i butikken. Selskabet har netop fået status som hovedleverandør på to nye rammeaftaler med SKI (Statens og Kommunernes Indkøbs Service).

Aftalerne handler om teleydelser målrettet regioner, gymnasier, erhvervsskoler, universiteter og andre selvejende institutioner samt halvoffentlige virksomheder og forsyningssektoren. Også kommuner, som ikke allerede er bundet af en aftale, kan bruge de nye aftaler. I praksis drejer det sig om op til 153.000 mobilabonnenter og 20.000 ADSL-abonnementer.

Sparer 90 millioner om året
Besparelsesmulighederne for vores alle sammens fælles husholdningsregnskab er betragtelige. Over for Berlingske anslår vicedirektør Benjamin Salamon fra rådgivningsfirmaet Netplan, at det drejer sig om næsten 90 millioner kroner om året.

Salgsdirektør for det offentlige område hos Telenor, Steffen Andersen, vil ikke sætte tal på besparelsespotentialet, for det kommer blandt andet meget an på, hvordan løsningerne bliver skruet sammen.

Dertil kommer, at flere store kommuner - for eksempel København - selv vil stå for udbuddet af teleydelser og altså ikke vil benytte de to nye rammeaftaler, som er frivillige.

"Vi har budt skarpt ind for at få aftalen, men vi regner for eksempel med, at vi får cirka 70.000 mobilabonnenter ved hjælp af aftalen, selv om den omfatter over dobbelt så mange," siger Steffen Andersen til Computerworld.

Begge aftaler træder i kraft her i juli 2014 og løber to år med mulighed for forlængelse to gange et år.

De to nye frivillige aftaler er et supplement til den store forpligtende aftale, som SKI og TDC indgik i maj, og som 65 kommuner har tilsluttet sig. Netplan anslår, at denne aftale alene vil spare kommunerne for 73 millioner kroner om året.

33 kommuner er altså ikke omfattet af aftalen - og de kan heller ikke blive det, for aftalen er lukket. Men de kan som nævnt nu bruge de frivillige aftaler.

TDC og Telenor skal på både den bindende og de frivillige aftaler supplere hinanden i de tilfælde, hvor hovedleverandøren ikke kan levere varen.

Staten har en selvstændig aftale med Telenor, som blev indgået i efteråret 2013.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere





Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.