Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Sådan kan du bruge Airplay på din Android-telefon

Airplay er ikke kun forbeholdt Apple-brugere.

Apples trådløse standard Airplay har efterhånden fået foden indenfor i en del danske hjem.

Mange familier har i dag et Apple-tv koblet til deres fjernsyn, og i en del hjem finder du også en af de mange højtalere, der gør brug af Apples Airplay-standard.

Det er dog desværre sådan, at du som udgangspunkt kun kan gøre brug af Airplay, hvis din telefon, tablet eller computer er udstyret med et æble-logo.

Men som Android-bruger er du dog ikke helt fortabt.

Der findes en række apps, der gør det muligt at bruge Airplay fra en Android-enhed.

Vi har afprøvet et par af disse apps med Samsung Galaxy S5 samt en B&O's Airplay-højtaler Beolit 12, et Apple-tv og et almindeligt stereoanlæg, der er koblet til Apples Airport Express-router.

Trådløs lyd for 20 kroner

Har du kun brug for at afspille lyd via Airplay, er app'en DoubleTwist en fornuftig løsning. App'en er som udgangspunkt gratis, men det koster 20 kroner, hvis du ønsker at åbne for Airplay-funktionaliteten.

DoubleTwist streamede gnidningsfrit musikfiler via Airplay fra vores Samsung-telefon til både Airport Express og et Apple-tv.

Desværre virkede det ikke umiddelbart med vores Airplay-højtaler fra B&O. Det var svært at lokalisere årsagen, men B&O-højtalerens Airplay-funktionalitet virkede problemfrit med Apple-enheder. 

Sådan streamer du video

Du kan dog ikke bruge DoubleTwist til at streame video til dit Apple-tv. Her kan du i stedet bruge en app som Allcast, der kan streame video-filer og billeder til dit Apple-tv.

Allcast er gratis, men du skal betale 27 kroner for at få adgang til en premium-udgave af app'en, hvis du har brug for at streame filer eller billeder i længere tid end fem minutter af gangen. 

Få flere funktioner ved at roote

Både med DoubleTwist og Allcast skal filerne være lagret på din enhed eller på cloudtjenester som Dropbox eller Google Drive. 

Du kan altså ikke som på en Apple-enhed bruge Airplay til at streame musik eller video fra nettjenester som eksempelvis Spotify eller DR.dk. Ønsker du at få mulighed for dette fra en Android-enhed, kræver det, at du "rooter" din enhed.

Det vil sige, at du låser enheden op og fjerner nogle af de begrænsninger, som Google har lagt ned over Android. Konsekvensen er dog, at du mister garantien på din telefon.

Men hvis du alligevel vælger at roote din enhed, kan du med apps som AirAudio og Allstream få en Airplay-funktionalitet, der minder om den, som findes på Apple-enheder. 

Læs også:

Overblik: Sådan spiller musikken på de danske streamingtjenester
 

Test: Libratone Zipp er et stort vellydende penalhus 

Test: God lyd og teknisk besvær til 5.500 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.