Artikel top billede

Sådan kan du bruge Airplay på din Android-telefon

Airplay er ikke kun forbeholdt Apple-brugere.

Apples trådløse standard Airplay har efterhånden fået foden indenfor i en del danske hjem.

Mange familier har i dag et Apple-tv koblet til deres fjernsyn, og i en del hjem finder du også en af de mange højtalere, der gør brug af Apples Airplay-standard.

Det er dog desværre sådan, at du som udgangspunkt kun kan gøre brug af Airplay, hvis din telefon, tablet eller computer er udstyret med et æble-logo.

Men som Android-bruger er du dog ikke helt fortabt.

Der findes en række apps, der gør det muligt at bruge Airplay fra en Android-enhed.

Vi har afprøvet et par af disse apps med Samsung Galaxy S5 samt en B&O's Airplay-højtaler Beolit 12, et Apple-tv og et almindeligt stereoanlæg, der er koblet til Apples Airport Express-router.

Trådløs lyd for 20 kroner

Har du kun brug for at afspille lyd via Airplay, er app'en DoubleTwist en fornuftig løsning. App'en er som udgangspunkt gratis, men det koster 20 kroner, hvis du ønsker at åbne for Airplay-funktionaliteten.

DoubleTwist streamede gnidningsfrit musikfiler via Airplay fra vores Samsung-telefon til både Airport Express og et Apple-tv.

Desværre virkede det ikke umiddelbart med vores Airplay-højtaler fra B&O. Det var svært at lokalisere årsagen, men B&O-højtalerens Airplay-funktionalitet virkede problemfrit med Apple-enheder. 

Sådan streamer du video

Du kan dog ikke bruge DoubleTwist til at streame video til dit Apple-tv. Her kan du i stedet bruge en app som Allcast, der kan streame video-filer og billeder til dit Apple-tv.

Allcast er gratis, men du skal betale 27 kroner for at få adgang til en premium-udgave af app'en, hvis du har brug for at streame filer eller billeder i længere tid end fem minutter af gangen. 

Få flere funktioner ved at roote

Både med DoubleTwist og Allcast skal filerne være lagret på din enhed eller på cloudtjenester som Dropbox eller Google Drive. 

Du kan altså ikke som på en Apple-enhed bruge Airplay til at streame musik eller video fra nettjenester som eksempelvis Spotify eller DR.dk. Ønsker du at få mulighed for dette fra en Android-enhed, kræver det, at du "rooter" din enhed.

Det vil sige, at du låser enheden op og fjerner nogle af de begrænsninger, som Google har lagt ned over Android. Konsekvensen er dog, at du mister garantien på din telefon.

Men hvis du alligevel vælger at roote din enhed, kan du med apps som AirAudio og Allstream få en Airplay-funktionalitet, der minder om den, som findes på Apple-enheder. 

Læs også:

Overblik: Sådan spiller musikken på de danske streamingtjenester
 

Test: Libratone Zipp er et stort vellydende penalhus 

Test: God lyd og teknisk besvær til 5.500 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere