Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

KMD står til svensk skattelussing

KMD er røget ind i en yderst uheldig stime i Sverige, hvor selskabet nu står til et skattesmæk.

Den danske it-gigant KMD har ikke just været heldig med sit svenske it-eventyr på det seneste.

For nylig måtte KMD droppe at eksportere sine leverancer af økonomistyringssystemer til offentlige myndigheder i Sverige, og nu står KMD til et skattesmæk på godt en million kroner.

Det skriver Computerworlds svenske søsterblad Computer Sweden, som beretter, at beløbet på 1.042.444 danske kroner er både skat og skattebøder for sidste skatteår.

Årsagen til ekstraskatten til KMD er, at selskabet i Sverige har undladt at oplyse om grundlaget for den særlige lønsumsafgift på pensionsydelser for sine ansatte i selvangivelsen.

Nedadgående svensk pil

Ud over de uheldige svenske sammenfald i de seneste uger har KMD det overordnet svært i Sverige.

Sidste år kunne selskabets svenske afdeling mønstre en omsætning på 36 millioner kroner og en indtjening på 2,67 millioner kroner.

Af det seneste regnskab fremgår det, at omsætningen er røget ned til 24,5 millioner kroner, mens bundlinjen nu lyder på et minus på knap 13 millioner kroner.

Samtidig har KMD for nylig måttet vinke farvel til 35 ansatte i Sverige, efter at selskabet gik ind i vort broderland i 2010.

KMD's danske hovedkontor har tidligere oplyst til Computerworld, at selskabet er klar til at blive på svensk grund og drive forretning med fokus på outsourcing af it-drift og salg og vedligeholdelse af software.

Læs også:
Nye fyringer: KMD brænder fingrene på svensk satsning

Så meget er antallet af KMD-ansatte faldet på fem år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere