Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD står til svensk skattelussing

KMD er røget ind i en yderst uheldig stime i Sverige, hvor selskabet nu står til et skattesmæk.

Den danske it-gigant KMD har ikke just været heldig med sit svenske it-eventyr på det seneste.

For nylig måtte KMD droppe at eksportere sine leverancer af økonomistyringssystemer til offentlige myndigheder i Sverige, og nu står KMD til et skattesmæk på godt en million kroner.

Det skriver Computerworlds svenske søsterblad Computer Sweden, som beretter, at beløbet på 1.042.444 danske kroner er både skat og skattebøder for sidste skatteår.

Årsagen til ekstraskatten til KMD er, at selskabet i Sverige har undladt at oplyse om grundlaget for den særlige lønsumsafgift på pensionsydelser for sine ansatte i selvangivelsen.

Nedadgående svensk pil

Ud over de uheldige svenske sammenfald i de seneste uger har KMD det overordnet svært i Sverige.

Sidste år kunne selskabets svenske afdeling mønstre en omsætning på 36 millioner kroner og en indtjening på 2,67 millioner kroner.

Af det seneste regnskab fremgår det, at omsætningen er røget ned til 24,5 millioner kroner, mens bundlinjen nu lyder på et minus på knap 13 millioner kroner.

Samtidig har KMD for nylig måttet vinke farvel til 35 ansatte i Sverige, efter at selskabet gik ind i vort broderland i 2010.

KMD's danske hovedkontor har tidligere oplyst til Computerworld, at selskabet er klar til at blive på svensk grund og drive forretning med fokus på outsourcing af it-drift og salg og vedligeholdelse af software.

Læs også:
Nye fyringer: KMD brænder fingrene på svensk satsning

Så meget er antallet af KMD-ansatte faldet på fem år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere