Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Google lancerer en billig Android-model til lige omkring 600 kroner, der skal brede kendskabet til Android ud i verdens fjerneste egne.

Ny Android-flagskibsmodel til 600 kroner ser dagens lys - den er bare ikke til dig

Væksten i smartphone-salget bliver holdt oppe af nye markeder som Indien og Kina, hvor priserne for de smarte mobiltelefoner er helt anderledes end herhjemme. Den bølge hopper Google med på med ny discount-flagskib.

Google har ifølge Ars Technica lige lanceret Android One, en smartphone til godt 600 kroner, på det indiske marked.

Mobilen indgår i Google-projektet 'de næste fem milliarder', hvilket refererer til Android-skaberens drøm om, at alle syv milliarder folk i verden skal have en smartphone i hånden inden for en overskuelig årrække.

På nuværende tidspunkt mener Google, at smartphones er udbredt til omkring 1,75 milliarder mennesker.

Googles discount-flagskib

Android One kan ses som en discount-pendant til Nexus-serien, hvor Google udvikler en flagskibs-model, som Android-producenterne så derefter kan læne sig op ad.

Her er flagskibet så bare blevet søsat på markeder, der traditionelt ikke har råd til topmodellerne. 

Googles nye discount-flagskib bliver ud over det indiske marked også lanceret i Indonesien, på Filippinerne, i Pakistan, på Sri Lanka og i Bangladesh og Nepal i slutningen af året, mens der er planer om at hoppe ind på flere markeder til næste år.

Specifikationerne på den nye Android One lyder blandt andet på en 4,5 tommer skærm, en 1,3 GHz quad-core processor, 1 GB RAM og 4 GB intern lagerplads.

Derudover har den billige mobil både almindeligt (5 MP) og frontkamera (2 MP), mens den kommer med mulighed for dual-SIM-kort. 

Det vokser i den tredje verden

Strategien med at satse på nye markeder i en lang række udviklingslande har allerede vist at være en succes.

For mens vestlige lande er ved at være mættet med smartphones i forskellige størrelser og prisklasser, er det netop de billige smartphones med prisskilte på under 900 kroner (150 dollar), som myldrer frem i tredjeverdenslande.

En ny opgørelse fra Juniper Research viser, at smartphone-salget i år forventes at runde 1,2 milliarder enheder. Det er en stigning på knap 20 procent fra salget på 985 millioner enheder sidste år.

Priserne falder også i Vesten

Det er stadig Apple og især Samsung, der sidder tungt på de dyre mobiler, mens de to selskaber møder konkurrence fra et hav af mindre, lokale mobilproducenter som Xiaomi i Kina, skriver ZDnet.

På grund af den store succes på udviklingsmarkederne forventer Juniper Research, at gennemsnitsprisen på en smartphone om fem års tid kommer til at ligge på godt 1.500 kroner.

Det er dog ikke kun Østen, Sydamerika og Afrika, der kommer til at få billigere mobile enheder i hænderne.

En af tendenserne på den netop overståede IFA-messe i Berlin viste også, at smartphones og andre håndholdte enheder bliver billigere i Vesten.

Læs også: 
Hands on: Billige Windows Phone-mobiler fra Microsoft

Sværm af ultrabillige tablet-computere på vej: Køb en tablet for et par hundrede kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.