Artikel top billede

Google lancerer en billig Android-model til lige omkring 600 kroner, der skal brede kendskabet til Android ud i verdens fjerneste egne.

Ny Android-flagskibsmodel til 600 kroner ser dagens lys - den er bare ikke til dig

Væksten i smartphone-salget bliver holdt oppe af nye markeder som Indien og Kina, hvor priserne for de smarte mobiltelefoner er helt anderledes end herhjemme. Den bølge hopper Google med på med ny discount-flagskib.

Google har ifølge Ars Technica lige lanceret Android One, en smartphone til godt 600 kroner, på det indiske marked.

Mobilen indgår i Google-projektet 'de næste fem milliarder', hvilket refererer til Android-skaberens drøm om, at alle syv milliarder folk i verden skal have en smartphone i hånden inden for en overskuelig årrække.

På nuværende tidspunkt mener Google, at smartphones er udbredt til omkring 1,75 milliarder mennesker.

Googles discount-flagskib

Android One kan ses som en discount-pendant til Nexus-serien, hvor Google udvikler en flagskibs-model, som Android-producenterne så derefter kan læne sig op ad.

Her er flagskibet så bare blevet søsat på markeder, der traditionelt ikke har råd til topmodellerne. 

Googles nye discount-flagskib bliver ud over det indiske marked også lanceret i Indonesien, på Filippinerne, i Pakistan, på Sri Lanka og i Bangladesh og Nepal i slutningen af året, mens der er planer om at hoppe ind på flere markeder til næste år.

Specifikationerne på den nye Android One lyder blandt andet på en 4,5 tommer skærm, en 1,3 GHz quad-core processor, 1 GB RAM og 4 GB intern lagerplads.

Derudover har den billige mobil både almindeligt (5 MP) og frontkamera (2 MP), mens den kommer med mulighed for dual-SIM-kort. 

Det vokser i den tredje verden

Strategien med at satse på nye markeder i en lang række udviklingslande har allerede vist at være en succes.

For mens vestlige lande er ved at være mættet med smartphones i forskellige størrelser og prisklasser, er det netop de billige smartphones med prisskilte på under 900 kroner (150 dollar), som myldrer frem i tredjeverdenslande.

En ny opgørelse fra Juniper Research viser, at smartphone-salget i år forventes at runde 1,2 milliarder enheder. Det er en stigning på knap 20 procent fra salget på 985 millioner enheder sidste år.

Priserne falder også i Vesten

Det er stadig Apple og især Samsung, der sidder tungt på de dyre mobiler, mens de to selskaber møder konkurrence fra et hav af mindre, lokale mobilproducenter som Xiaomi i Kina, skriver ZDnet.

På grund af den store succes på udviklingsmarkederne forventer Juniper Research, at gennemsnitsprisen på en smartphone om fem års tid kommer til at ligge på godt 1.500 kroner.

Det er dog ikke kun Østen, Sydamerika og Afrika, der kommer til at få billigere mobile enheder i hænderne.

En af tendenserne på den netop overståede IFA-messe i Berlin viste også, at smartphones og andre håndholdte enheder bliver billigere i Vesten.

Læs også: 
Hands on: Billige Windows Phone-mobiler fra Microsoft

Sværm af ultrabillige tablet-computere på vej: Køb en tablet for et par hundrede kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere