Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Ny Apple-lancering på torsdag: Dette kan vi forvente

Den 16. oktober er Apple igen klar med nye produkter.

Nye iPads og nye Mac-computere.

Det er formodentligt, hvad der står på programmet, når Apple torsdag den 16. oktober inviterer pressen indenfor til endnu en produktlancering. 

Invitationen der her til aften blev udsendt til den internationale tech-presse forestiller et udsnit af et Apple-logo, og under logoet står der "It's been way too long" - eller på dansk "Det er alt for lang tid siden."

Paradoksalt nok er det dog netop ikke særligt lang tid siden, at Apple sidst inviterede verdenspressen til en produktlancering. Det er kun lige knap en måned siden, at Apple præsenterede de to nye iPhones samt det kommende smartwatch, Apple Watch.

Ifølge det respekterede tech-medie Re/Code, der normalt har gode kilder i Apple, vil Apple præsentere en ny iPad Air samt en ny iMac med retina-skærm, og samtidig vil Apple angiveligt også præsentere den endelige udgave af det nye Mac-styresystem OS X Yosemite.

iPad Air bliver tyndere

Den næste generation af iPad Air som Apple ventes at præsentere, vil formodentligt blive en anelse tyndere end den eksisterende iPad Air, og den vil formodentligt også blive udstyret med Apples fingeraftryksskanner, Touch ID.

Ifølge Apple-siden 9to5Mac har en vietnamesisk blog Tinhte.vn fået fingre i, hvad der angiveligt er en prototype på den nye iPad Air. Prototypen er 0,5 mm tyndere end den nuværende iPad Air, hvilket gør den omtrent lige så tynd som iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Præsentationen vil blive afholdt i Apples hovedkvarter i Cupertino, hvilket kan antyde, at det vil være en relativ afdæmpet præsentation. Noget der ikke just kan siges om den seneste præsentation af Apple Watch og de nye iPhones, der blev afsluttet med en storstilet mini-koncert med U2.

Læs også: 
Ekspert: Her er Apple Watch kun nået til stenalderen

Prøvekørt: Med Yosemite bliver din Mac smukkere end nogensinde før
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.