Artikel top billede

Amerikansk it-selskab køber danske Careitec: Skal bruges til europæisk offensiv

Amerikansk it-selskab overtager dansk forhandler, der kommer til at spille en central rolle i amerikanernes europæiske offensiv.

Det amerikanske it-selskab System Maintenance Services med 1.300 ansatte køber danske Careitec, der har hovedkvarter i Skanderborg, skriver Børsen.

Careitec har omkring 40 ansatte og havde ifølge Computerworlds Brancheguide en bruttofortjeneste på 16,5 millioner kroner i sidste regnskabsår, hvor selskabet kom ud med et overskud efter skat på 3,1 millioner kroner.

Direktør Kjeld Ostenfeldt Mathiesen oplyser til Computerworld, at selskabet - der ikke oplyser omsætningstal i regnskabet -  omsætter for omkring 50 millioner kroner om året.

System Maintenance Services vil anvende opkøbet af det danske selskab som brohoved ind på det europæiske marked.

Tidligere har selskabet købt et britisk selskab.

"Vi har i et stykke tid søgt efter den rette virksomhed, som kan accellere og udvide vores kræfter i Europa, og fra nu af vil Careitec være en strategisk platform, hvorfra SMS [System Maintenance Services. Red] vil udvide sin organisation kraftigt i Europa," siger topchef i selskabet, John Wozniak, til Børsen.

Careitecs danske direktør, Kjeld Ostenfeldt Mathiesen, bliver topchef for selskabets aktiviteter i hele Europa. Han skal blandt andet videreføre System Maintenance Services' opkøbs-offensiv og altså finde europæiske firmaer at overtage.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget System Maintenance Services betaler for det danske selskab.

Læs også: Hovedaktionær tager styringen i Careitec
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere