Artikel top billede

Først ændrede World Wide Web alt: Nu eksploderer et nyt it-marked

En it-revolution ulmer: Lige om lidt eksploderer et helt nyt it-marked med udgangspunkt i den voldsomme udbredelse af sensorer og internet-forbundne enheder - og der er uendelig mange penge på spil.

"Vi er i en fase, hvor der er nogle early adopters, der er begyndt, og hvor der inden for de næste to-tre år vil være nogle enorme muligheder, når det begynder at eksplodere."

Budskabet tager udgangspunkt i den massive udbredelse af sensorer i alt fra smartphones til industri-produkter, og afsenderen er Mark P. McDonald, der er direktør for Digital Strategy i Accenture i Nordamerika og tidligere global vice president i Gartner.

Han rådgiver nogle af verdens største virksomheder, er forfatter til flere bøger om digitalisering og Ph.d. i emnet technology policy management.

"Lige nu laver industrien en transformation fra proof of concept til proof of projects," forklarer han til Computerworld om udviklingen inden for internet of things og brugen af sensorer i det hele taget. 

Det er det nye WWW

Mark McDonald sammenligner internet of things anno 2014 med den situation, som WWW var i, da vi for 20 år siden lige var begyndt at lege med internettet og de første browsere - hvorefter tingene ganske hurtigt tog fart, og internettet for alvor udviklede sig.

"Der blev skabt en kritisk masse af websites og mennesker, der ønskede at gøre forretning på nettet, og det fik sat det hele i gang."

"Vi er lige midt i den fase nu; alle er enige om, at der bliver fundamentale forandringer, men det er ikke helt sikkert, hvordan det kommer til at ske," forklarer top-rådgiveren.

Massive summer på spil

Mens der har været talt og skrevet meget om både internet of things og big data i nogle år efterhånden, er det først nu, at vi for alvor kan begynde at tale om et egentlig gennembrud.

Forklaringen: Sensorerne har fundet vej til alt fra biler til sundhedsrelateret udstyr, energisektoren, fremstillingshaller og til helt almindelig forbruger-it som smartphones og tablets.

Dermed er vejen banet for et helt nyt internet, hvor maskiner kommunikerer med hinanden, udveksler data og muliggør en hidtil uset grad af intelligens og automatik i netværket - samtdig med at de datakilder, man som virksomhed har til rådighed, skyder voldsomt i vejret.

Det er de vigtigste it-trends

På Gartners nye liste over de 10 vigtigste teknologi-trends i 2015 finder man da også 'computing everywhere' og internet of things på første- og andenpladsen.

Samtidig har IDC netop udsendt en ny rapport, der tager udgangspunkt i, at "stort set alle er enige om, at internet of things står over for en eksplosiv vækst og repræsenterer uendelige muligheder."

Det stor udfordring er dog stadig, at man som virksomhed skal kunne gennemskue, hvor i de forskellige teknologi-lag, forrretningsmulighederne ligger gemt, skriver IDC.

Ifølge IDC var den globale omsætning på IoT-markedet 7.500 milliarder kroner i 2013 - et tal der vil vokse med 13 procent om året frem til 2020, når man inddrager hele spektret af både hardware- og software-løsninger.

IDC peger samtidig på, at der ikke kommer til at være én bestemt markedsleder, men at der i stedet vil blive tale om et marked, der bygger på partnerskaber, sammenslutninger og innovative tjenester, der kan skabe værdi med udgangspunkt i internet of things.

Du kan læse anden del af interviewet med Mark McDonald fra Accenture senere, hvor vi fokuserer på, hvordan du og din virksomhed kan komme i gang med at udnytte Internet of Things.

Læs også:

Så vilde er de nye sensorer: Skaber enorme forretningsmuligheder

Internet of things: Derfor vil alt ændre sig nu

Big data: Her er forklaringen på tidens store it-trend
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.