Først ændrede World Wide Web alt: Nu eksploderer et nyt it-marked

En it-revolution ulmer: Lige om lidt eksploderer et helt nyt it-marked med udgangspunkt i den voldsomme udbredelse af sensorer og internet-forbundne enheder - og der er uendelig mange penge på spil.

"Vi er i en fase, hvor der er nogle early adopters, der er begyndt, og hvor der inden for de næste to-tre år vil være nogle enorme muligheder, når det begynder at eksplodere."

Budskabet tager udgangspunkt i den massive udbredelse af sensorer i alt fra smartphones til industri-produkter, og afsenderen er Mark P. McDonald, der er direktør for Digital Strategy i Accenture i Nordamerika og tidligere global vice president i Gartner.

Han rådgiver nogle af verdens største virksomheder, er forfatter til flere bøger om digitalisering og Ph.d. i emnet technology policy management.

"Lige nu laver industrien en transformation fra proof of concept til proof of projects," forklarer han til Computerworld om udviklingen inden for internet of things og brugen af sensorer i det hele taget. 

Det er det nye WWW
Mark McDonald sammenligner internet of things anno 2014 med den situation, som WWW var i, da vi for 20 år siden lige var begyndt at lege med internettet og de første browsere - hvorefter tingene ganske hurtigt tog fart, og internettet for alvor udviklede sig.

"Der blev skabt en kritisk masse af websites og mennesker, der ønskede at gøre forretning på nettet, og det fik sat det hele i gang."

"Vi er lige midt i den fase nu; alle er enige om, at der bliver fundamentale forandringer, men det er ikke helt sikkert, hvordan det kommer til at ske," forklarer top-rådgiveren.

Massive summer på spil
Mens der har været talt og skrevet meget om både internet of things og big data i nogle år efterhånden, er det først nu, at vi for alvor kan begynde at tale om et egentlig gennembrud.

Forklaringen: Sensorerne har fundet vej til alt fra biler til sundhedsrelateret udstyr, energisektoren, fremstillingshaller og til helt almindelig forbruger-it som smartphones og tablets.

Dermed er vejen banet for et helt nyt internet, hvor maskiner kommunikerer med hinanden, udveksler data og muliggør en hidtil uset grad af intelligens og automatik i netværket - samtdig med at de datakilder, man som virksomhed har til rådighed, skyder voldsomt i vejret.

Det er de vigtigste it-trends
På Gartners nye liste over de 10 vigtigste teknologi-trends i 2015 finder man da også 'computing everywhere' og internet of things på første- og andenpladsen.

Samtidig har IDC netop udsendt en ny rapport, der tager udgangspunkt i, at "stort set alle er enige om, at internet of things står over for en eksplosiv vækst og repræsenterer uendelige muligheder."

Det stor udfordring er dog stadig, at man som virksomhed skal kunne gennemskue, hvor i de forskellige teknologi-lag, forrretningsmulighederne ligger gemt, skriver IDC.

Ifølge IDC var den globale omsætning på IoT-markedet 7.500 milliarder kroner i 2013 - et tal der vil vokse med 13 procent om året frem til 2020, når man inddrager hele spektret af både hardware- og software-løsninger.

IDC peger samtidig på, at der ikke kommer til at være én bestemt markedsleder, men at der i stedet vil blive tale om et marked, der bygger på partnerskaber, sammenslutninger og innovative tjenester, der kan skabe værdi med udgangspunkt i internet of things.

Du kan læse anden del af interviewet med Mark McDonald fra Accenture senere, hvor vi fokuserer på, hvordan du og din virksomhed kan komme i gang med at udnytte Internet of Things.Læs også:

Så vilde er de nye sensorer: Skaber enorme forretningsmuligheder

Internet of things: Derfor vil alt ændre sig nu

Big data: Her er forklaringen på tidens store it-trend

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.