Artikel top billede

Først ændrede World Wide Web alt: Nu eksploderer et nyt it-marked

En it-revolution ulmer: Lige om lidt eksploderer et helt nyt it-marked med udgangspunkt i den voldsomme udbredelse af sensorer og internet-forbundne enheder - og der er uendelig mange penge på spil.

"Vi er i en fase, hvor der er nogle early adopters, der er begyndt, og hvor der inden for de næste to-tre år vil være nogle enorme muligheder, når det begynder at eksplodere."

Budskabet tager udgangspunkt i den massive udbredelse af sensorer i alt fra smartphones til industri-produkter, og afsenderen er Mark P. McDonald, der er direktør for Digital Strategy i Accenture i Nordamerika og tidligere global vice president i Gartner.

Han rådgiver nogle af verdens største virksomheder, er forfatter til flere bøger om digitalisering og Ph.d. i emnet technology policy management.

"Lige nu laver industrien en transformation fra proof of concept til proof of projects," forklarer han til Computerworld om udviklingen inden for internet of things og brugen af sensorer i det hele taget. 

Det er det nye WWW

Mark McDonald sammenligner internet of things anno 2014 med den situation, som WWW var i, da vi for 20 år siden lige var begyndt at lege med internettet og de første browsere - hvorefter tingene ganske hurtigt tog fart, og internettet for alvor udviklede sig.

"Der blev skabt en kritisk masse af websites og mennesker, der ønskede at gøre forretning på nettet, og det fik sat det hele i gang."

"Vi er lige midt i den fase nu; alle er enige om, at der bliver fundamentale forandringer, men det er ikke helt sikkert, hvordan det kommer til at ske," forklarer top-rådgiveren.

Massive summer på spil

Mens der har været talt og skrevet meget om både internet of things og big data i nogle år efterhånden, er det først nu, at vi for alvor kan begynde at tale om et egentlig gennembrud.

Forklaringen: Sensorerne har fundet vej til alt fra biler til sundhedsrelateret udstyr, energisektoren, fremstillingshaller og til helt almindelig forbruger-it som smartphones og tablets.

Dermed er vejen banet for et helt nyt internet, hvor maskiner kommunikerer med hinanden, udveksler data og muliggør en hidtil uset grad af intelligens og automatik i netværket - samtdig med at de datakilder, man som virksomhed har til rådighed, skyder voldsomt i vejret.

Det er de vigtigste it-trends

På Gartners nye liste over de 10 vigtigste teknologi-trends i 2015 finder man da også 'computing everywhere' og internet of things på første- og andenpladsen.

Samtidig har IDC netop udsendt en ny rapport, der tager udgangspunkt i, at "stort set alle er enige om, at internet of things står over for en eksplosiv vækst og repræsenterer uendelige muligheder."

Det stor udfordring er dog stadig, at man som virksomhed skal kunne gennemskue, hvor i de forskellige teknologi-lag, forrretningsmulighederne ligger gemt, skriver IDC.

Ifølge IDC var den globale omsætning på IoT-markedet 7.500 milliarder kroner i 2013 - et tal der vil vokse med 13 procent om året frem til 2020, når man inddrager hele spektret af både hardware- og software-løsninger.

IDC peger samtidig på, at der ikke kommer til at være én bestemt markedsleder, men at der i stedet vil blive tale om et marked, der bygger på partnerskaber, sammenslutninger og innovative tjenester, der kan skabe værdi med udgangspunkt i internet of things.

Du kan læse anden del af interviewet med Mark McDonald fra Accenture senere, hvor vi fokuserer på, hvordan du og din virksomhed kan komme i gang med at udnytte Internet of Things.

Læs også:

Så vilde er de nye sensorer: Skaber enorme forretningsmuligheder

Internet of things: Derfor vil alt ændre sig nu

Big data: Her er forklaringen på tidens store it-trend
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere