Test: Sådan er den nye iPad Air 2

Efter to ugers brug af Apples iPad Air 2 står det klart, at det er den bedste iPad nogensinde, men der er heller ikke sket særlig meget andet under solen.

Apples iPad er stadig den mest populære tablet på markedet. Det californiske firma har solgt over 237 millioner iPads igennem tiderne, og iPad'en har solgt hurtigere end de ellers populære iPhones.

Det er forståeligt nok, for er du ikke platforms-evangelist og sværger til Android eller de nye Windows-tablets, så er iPad Air 2 dén tablet, som du skal vælge. Ejer du dog allerede en iPad Air, så er der ingen grund til at opgradere til Air 2, for nyhederne i den nye model kan næsten listes op på én hånd.

Men det er stadig den bedste iPad til dato.

Design: tyndere end aldrig før
Designet af Air 2 kommer fra mini-serien, som igen har fået inspirationen fra de nyere generationer af iPods. Det grålige unibody-metal slynger sig omkring iPad'en og er af den samme kvalitet, som en iPad altid har været kendt for.

Den er blevet 15 procent tyndere siden sidste års Air-model og måler nu 6,1 millimeter i tykkelsen. Det er en af de tyndeste tablets på markedet, men spørgsmålet er, om du har behov for, at den skal være så tynd.

Det tynde chassis betyder, at batteriet ikke er blevet større end sidste års model, så batterilevetiden matcher sidste års Air og iPad 3. Altså ingen forbedring. Desuden viser Computerworlds egne statistiker, at langt de fleste af vores iPad-læsere først bruger iPad'en efter klokken 17 - altså formodentligt hjemme i sofaen - og før det er det mobilen, som bruges oftest. Hvorfor har du så brug for, at iPad'en skal være så tynd og let, når du alligevel sidder med den i skødet?

Derudover vibrerer hele bagsiden, når du spiller musik ud af iPad'ens højtalere.

Anmelderen her troede, at iPad'en var gået i stykker første gang, at der blev spillet musik.

Skærmen er af samme høje "retina-opløsning" som sidste års model, og har fået lamineret skærmen.

Det betyder, at skærmens billede ligger lige under fingerspidserne nu, i stedet for at have en millimeter glas i mellem.

Samtidig har skærmen fået ni lag antirefleks-coating, hvilket skulle resultere i 56 procent mindre refleksioner i sollys end iPad Air.

Og der er en klar forbedring i forhold til sidste års model, selvom det stadig ikke er sjovt at læse på iPad Air 2 udenfor.

iOS: Stadig samme gnidningsfrie oplevelse
iPad Air 2 kommer med den nyeste version af iOS 8, og styresystemet flyver derudaf.

Processoren er en modificeret version af A8-processoren fra iPhonen, og A8X er 40 procent hurtigere end iPad Air.

Det kan tydeligt mærkes i browseren, men i spil og programmer er der ikke den store forskel at mærke.

En anden opdatering fra sidste års model er, at der er kommet fingeraftryksscanner på tabletten.

Det fungerer hver eneste gang, modsat nogle af de andre producenter på markedet, og fungerer også i tredjeparts-apps såsom Evernote eller til at betale for apps og tjenester hos Apple.

Det er næsten skræmmende, hvor nemt det er at lave et impulskøb med sin tommeltot - specielt når Apples App store fortsat slår konkurrenterne når det kommer til programmer til tablets. Konklusion: Skal du købe den?
iPad Air 2 er den absolut bedste iPad til dato. Masser af kraft, flot retina-skærm, en fingeraftryksscanner som virker hver eneste gang og et tyndt og let design.

Men der er ikke slet meget siden sidste års model.

Jo en stærkere processor og et tyndere design skal man da ikke kimse af, men har man allerede en af de nyere iPads, så er det ikke pengene værd at opdatere.

Opgradering værd over for en iPad 2? Ja bestemt. For en iPad 3? Måske. For en iPad Air? Nej. Det er direkte spild af penge.

Den størstes konkurrent er iPad mini (størrelsen), Nexus 9 (vægt og det rene Android), Samsung Tab S (skærmen) og måske endda Z3 (som vi endnu ikke har testet, men som skulle have et rigtigt godt batteri og vandtæt).

Med Air 2 sætter Apple sig solidt på sin vanlige trone som en af de bedste producenter af tablets, men der er ikke meget nytænkning bag Air 2.

Men det behøver man måske heller ikke når man sidder tungt på tablet-tronen?

Læs også: Test: Samsung-tablet er tynd, lækker og har en fantastisk skærm
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"
Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.