Test: Sådan er den nye iPad Air 2

Efter to ugers brug af Apples iPad Air 2 står det klart, at det er den bedste iPad nogensinde, men der er heller ikke sket særlig meget andet under solen.

Apples iPad er stadig den mest populære tablet på markedet. Det californiske firma har solgt over 237 millioner iPads igennem tiderne, og iPad'en har solgt hurtigere end de ellers populære iPhones.

Det er forståeligt nok, for er du ikke platforms-evangelist og sværger til Android eller de nye Windows-tablets, så er iPad Air 2 dén tablet, som du skal vælge. Ejer du dog allerede en iPad Air, så er der ingen grund til at opgradere til Air 2, for nyhederne i den nye model kan næsten listes op på én hånd.

Men det er stadig den bedste iPad til dato.

Design: tyndere end aldrig før
Designet af Air 2 kommer fra mini-serien, som igen har fået inspirationen fra de nyere generationer af iPods. Det grålige unibody-metal slynger sig omkring iPad'en og er af den samme kvalitet, som en iPad altid har været kendt for.

Den er blevet 15 procent tyndere siden sidste års Air-model og måler nu 6,1 millimeter i tykkelsen. Det er en af de tyndeste tablets på markedet, men spørgsmålet er, om du har behov for, at den skal være så tynd.

Det tynde chassis betyder, at batteriet ikke er blevet større end sidste års model, så batterilevetiden matcher sidste års Air og iPad 3. Altså ingen forbedring. Desuden viser Computerworlds egne statistiker, at langt de fleste af vores iPad-læsere først bruger iPad'en efter klokken 17 - altså formodentligt hjemme i sofaen - og før det er det mobilen, som bruges oftest. Hvorfor har du så brug for, at iPad'en skal være så tynd og let, når du alligevel sidder med den i skødet?

Derudover vibrerer hele bagsiden, når du spiller musik ud af iPad'ens højtalere.

Anmelderen her troede, at iPad'en var gået i stykker første gang, at der blev spillet musik.

Skærmen er af samme høje "retina-opløsning" som sidste års model, og har fået lamineret skærmen.

Det betyder, at skærmens billede ligger lige under fingerspidserne nu, i stedet for at have en millimeter glas i mellem.

Samtidig har skærmen fået ni lag antirefleks-coating, hvilket skulle resultere i 56 procent mindre refleksioner i sollys end iPad Air.

Og der er en klar forbedring i forhold til sidste års model, selvom det stadig ikke er sjovt at læse på iPad Air 2 udenfor.

iOS: Stadig samme gnidningsfrie oplevelse
iPad Air 2 kommer med den nyeste version af iOS 8, og styresystemet flyver derudaf.

Processoren er en modificeret version af A8-processoren fra iPhonen, og A8X er 40 procent hurtigere end iPad Air.

Det kan tydeligt mærkes i browseren, men i spil og programmer er der ikke den store forskel at mærke.

En anden opdatering fra sidste års model er, at der er kommet fingeraftryksscanner på tabletten.

Det fungerer hver eneste gang, modsat nogle af de andre producenter på markedet, og fungerer også i tredjeparts-apps såsom Evernote eller til at betale for apps og tjenester hos Apple.

Det er næsten skræmmende, hvor nemt det er at lave et impulskøb med sin tommeltot - specielt når Apples App store fortsat slår konkurrenterne når det kommer til programmer til tablets. Konklusion: Skal du købe den?
iPad Air 2 er den absolut bedste iPad til dato. Masser af kraft, flot retina-skærm, en fingeraftryksscanner som virker hver eneste gang og et tyndt og let design.

Men der er ikke slet meget siden sidste års model.

Jo en stærkere processor og et tyndere design skal man da ikke kimse af, men har man allerede en af de nyere iPads, så er det ikke pengene værd at opdatere.

Opgradering værd over for en iPad 2? Ja bestemt. For en iPad 3? Måske. For en iPad Air? Nej. Det er direkte spild af penge.

Den størstes konkurrent er iPad mini (størrelsen), Nexus 9 (vægt og det rene Android), Samsung Tab S (skærmen) og måske endda Z3 (som vi endnu ikke har testet, men som skulle have et rigtigt godt batteri og vandtæt).

Med Air 2 sætter Apple sig solidt på sin vanlige trone som en af de bedste producenter af tablets, men der er ikke meget nytænkning bag Air 2.

Men det behøver man måske heller ikke når man sidder tungt på tablet-tronen?

Læs også: Test: Samsung-tablet er tynd, lækker og har en fantastisk skærm
Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.