Artikel top billede

It-direktør må belave sig på endnu en tur gennem retssystemet efter at Skat har anket Østre Landsrets frifindelse af ham til Højesteret.

Skat anker kæmpe svindelsag mod kendt it-direktør til Højesteret

Efter at have tabt ved Landsretten anker Skat kæmpe millionkrav mod it-direktøren Peer Kølendorf til Højesteret.

Det bliver Højesteret, der får sidste ord i en af det sidste årtis største sager om svindel med skatter og afgifter gennem de såkaldte momskarruseller.

Efter godt to ugers betænkningstid har Skat valgt at anke en dom fra Østre Landsret, som i slutningen af sidste måned frikendte it-direktør Peer Kølendorf i en sag, hvor Skat havde krævet erstatning på 144 millioner kroner.

Det oplyser Skats presse-afdeling i en mail til Computerworld.

Momskaruseller

Sagen handler om, at Peer Kølendorf tilbage i 2003 og 2004 som ejer og bestyrelsesmedlem i selskabet Comitel International ifølge Skat så igennem fingre med selskabets involvering i omfattende svindel gennem momskarruseller.

Store mængder af it-komponenter og mobiltelefoner blev handlet gennem en kæde af selskaber på tværs af landegrænser.

Selskaberne - herunder Comitel International - fik på den måde udbetalt store beløb i momsrefusion fra Skat. Men i den sidste ende forsvandt pengene i den handelskæde, som Peer Kølendorfs selskab var en del af.

Skat mener, at Peer Kølendorf i kraft af sit branchekendskab burde have ført bedre kontrol med sit selskab for at undgå at blive invovleret i momskarusseller.

Men det argument bed altså ikke på Østre Landsret

Hårde fængselsstraffe

Internt i politiet gik sagen under navnet "Gul Feber", fordi svindelen også involverede en række selskaber med base i det sydøstlige Asien.

Flere personer - herunder den tidligere direktør Comitel International, Klaus Ulrik Hansen - blev efterfølgende tiltalt og idømt hårde fængselsstraffe i sagen. Peer Kølendorf har dog hverken været tiltalt eller sigtet i sagen.

Udover erstatningskravet på 144 millioner kroner handler den aktuelle sag også om, hvem der skal betale sagens omkostninger.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Skat og Kammaradvokaten arbejdet med sagen i mere end fem år, og ifølge Østre Landsret dom fra sidste måned løber den samlede regning efterhånden op i fem millioner kroner.

Skat har ikke ønsket at kommentere sagen, eller hvorfor man nu vælger at gå helt til Højesteret for at få en endelig afgørelse.

Peer Kølendorf skriver i en mail til Computerworld, at han ikk ønsker at kommentere Skats anke.

Læs også:

Dansk it-direktør frikendt i kæmpesag om momssvindel - lang næse til Skat

Nye momsregler gør it-kunder til skattesnydere

Her kan du læse flere artikler om Gul Feber-sagen og om Comitel og Peer Kølendorf.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere