Artikel top billede

It-direktør må belave sig på endnu en tur gennem retssystemet efter at Skat har anket Østre Landsrets frifindelse af ham til Højesteret.

Skat anker kæmpe svindelsag mod kendt it-direktør til Højesteret

Efter at have tabt ved Landsretten anker Skat kæmpe millionkrav mod it-direktøren Peer Kølendorf til Højesteret.

Det bliver Højesteret, der får sidste ord i en af det sidste årtis største sager om svindel med skatter og afgifter gennem de såkaldte momskarruseller.

Efter godt to ugers betænkningstid har Skat valgt at anke en dom fra Østre Landsret, som i slutningen af sidste måned frikendte it-direktør Peer Kølendorf i en sag, hvor Skat havde krævet erstatning på 144 millioner kroner.

Det oplyser Skats presse-afdeling i en mail til Computerworld.

Momskaruseller

Sagen handler om, at Peer Kølendorf tilbage i 2003 og 2004 som ejer og bestyrelsesmedlem i selskabet Comitel International ifølge Skat så igennem fingre med selskabets involvering i omfattende svindel gennem momskarruseller.

Store mængder af it-komponenter og mobiltelefoner blev handlet gennem en kæde af selskaber på tværs af landegrænser.

Selskaberne - herunder Comitel International - fik på den måde udbetalt store beløb i momsrefusion fra Skat. Men i den sidste ende forsvandt pengene i den handelskæde, som Peer Kølendorfs selskab var en del af.

Skat mener, at Peer Kølendorf i kraft af sit branchekendskab burde have ført bedre kontrol med sit selskab for at undgå at blive invovleret i momskarusseller.

Men det argument bed altså ikke på Østre Landsret

Hårde fængselsstraffe

Internt i politiet gik sagen under navnet "Gul Feber", fordi svindelen også involverede en række selskaber med base i det sydøstlige Asien.

Flere personer - herunder den tidligere direktør Comitel International, Klaus Ulrik Hansen - blev efterfølgende tiltalt og idømt hårde fængselsstraffe i sagen. Peer Kølendorf har dog hverken været tiltalt eller sigtet i sagen.

Udover erstatningskravet på 144 millioner kroner handler den aktuelle sag også om, hvem der skal betale sagens omkostninger.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Skat og Kammaradvokaten arbejdet med sagen i mere end fem år, og ifølge Østre Landsret dom fra sidste måned løber den samlede regning efterhånden op i fem millioner kroner.

Skat har ikke ønsket at kommentere sagen, eller hvorfor man nu vælger at gå helt til Højesteret for at få en endelig afgørelse.

Peer Kølendorf skriver i en mail til Computerworld, at han ikk ønsker at kommentere Skats anke.

Læs også:

Dansk it-direktør frikendt i kæmpesag om momssvindel - lang næse til Skat

Nye momsregler gør it-kunder til skattesnydere

Her kan du læse flere artikler om Gul Feber-sagen og om Comitel og Peer Kølendorf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere