Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Danske Comendo solgt til stort amerikansk it-selskab

Det danske sikkerhedsfirma Comendo sælger sine driftsaktiviteter til den amerikanske koncern J2 Global.

Aktionærerne i det danske sikkerhedsfirma Comendo A/S står til en gevinst på 85 millioner kroner, efter at Comendo har indgået aftale om salg af aktiviteterne i seks af Comendos datterselskaber til den amerikansk-ejede cloud-koncern J2 Global.

Aftalen er formelt indgået med J2 Global afdeling i Irland.

Ifølge en meddelelse til fondsbørsen bakker et flertal på 52 procent af Comendos aktionærer op om salgsaftalen, som her til formiddag har sendt Comendos aktiekurs op med 40 procent.

Med salget er der lagt op til at Comendos aktionærer kan trække udbytte for millioner ud af selskabet.

Ifølge børsmeddelelsen er bestyrelsen allerede gået i gang med at undersøge muligheder for et salg eller likvidation af moderselskabet Comendo A/S.

"Bestyrelsen er (...) i gang med at vurdere, hvordan og i hvilket tempo, Comendo kan udlodde provenu til aktionærerne gennem udbytteudlodning og/eller likvidation, ligesom bestyrelsen vil afsøge mulighederne for, at en køber kunne være interesseret i at overtage Comendo," lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

Comendo, der udover cloudbaseret sikkerhed og har hosting og backup-ydelser i produktporteføljen, har de seneste år været præget af voldsomme underskud, som tilsammen løber op i mellem 170 og 180 millioner kroner.

Det seneste halvårsregnskab viste dog et overskud (EBITDA) på godt en million kroner.

Ikke det første salgsforsøg

Det er ikke første gang, at Comendos ejere forsøger at afhænde selskabet.

Tilbage i 2013 undersøgte firmaet mulighederne for et salg, men valgte på det tidspunkt at stille sagen i bero. Comendos netværksforretning blev dog solgt til det britiske selskab Interroute.

Også tilbage i 2012 lød menuen på frasalg af aktiviteter og lukning af en amerikansk afdeling.

Der har det seneste år desuden været en del tumult i Comendos ledelse, med udskiftninger på posten som administrerende direktør og finansdirektør, ligesom både bestyrelsens formand og næstformand er blevet udskiftet.

Salgsaftalen med J2 Global skal efter planen endeligt godkendes på en generalforsamling i næste måned.

Læs også:

Lækket mail: Derfor smuttede topchef fra underskudsfirma

Kunder har millioner i klemme i sikkerhedsfirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.