Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Danske Comendo solgt til stort amerikansk it-selskab

Det danske sikkerhedsfirma Comendo sælger sine driftsaktiviteter til den amerikanske koncern J2 Global.

Aktionærerne i det danske sikkerhedsfirma Comendo A/S står til en gevinst på 85 millioner kroner, efter at Comendo har indgået aftale om salg af aktiviteterne i seks af Comendos datterselskaber til den amerikansk-ejede cloud-koncern J2 Global.

Aftalen er formelt indgået med J2 Global afdeling i Irland.

Ifølge en meddelelse til fondsbørsen bakker et flertal på 52 procent af Comendos aktionærer op om salgsaftalen, som her til formiddag har sendt Comendos aktiekurs op med 40 procent.

Med salget er der lagt op til at Comendos aktionærer kan trække udbytte for millioner ud af selskabet.

Ifølge børsmeddelelsen er bestyrelsen allerede gået i gang med at undersøge muligheder for et salg eller likvidation af moderselskabet Comendo A/S.

"Bestyrelsen er (...) i gang med at vurdere, hvordan og i hvilket tempo, Comendo kan udlodde provenu til aktionærerne gennem udbytteudlodning og/eller likvidation, ligesom bestyrelsen vil afsøge mulighederne for, at en køber kunne være interesseret i at overtage Comendo," lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

Comendo, der udover cloudbaseret sikkerhed og har hosting og backup-ydelser i produktporteføljen, har de seneste år været præget af voldsomme underskud, som tilsammen løber op i mellem 170 og 180 millioner kroner.

Det seneste halvårsregnskab viste dog et overskud (EBITDA) på godt en million kroner.

Ikke det første salgsforsøg

Det er ikke første gang, at Comendos ejere forsøger at afhænde selskabet.

Tilbage i 2013 undersøgte firmaet mulighederne for et salg, men valgte på det tidspunkt at stille sagen i bero. Comendos netværksforretning blev dog solgt til det britiske selskab Interroute.

Også tilbage i 2012 lød menuen på frasalg af aktiviteter og lukning af en amerikansk afdeling.

Der har det seneste år desuden været en del tumult i Comendos ledelse, med udskiftninger på posten som administrerende direktør og finansdirektør, ligesom både bestyrelsens formand og næstformand er blevet udskiftet.

Salgsaftalen med J2 Global skal efter planen endeligt godkendes på en generalforsamling i næste måned.

Læs også:

Lækket mail: Derfor smuttede topchef fra underskudsfirma

Kunder har millioner i klemme i sikkerhedsfirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere