Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Danske Comendo solgt til stort amerikansk it-selskab

Det danske sikkerhedsfirma Comendo sælger sine driftsaktiviteter til den amerikanske koncern J2 Global.

Aktionærerne i det danske sikkerhedsfirma Comendo A/S står til en gevinst på 85 millioner kroner, efter at Comendo har indgået aftale om salg af aktiviteterne i seks af Comendos datterselskaber til den amerikansk-ejede cloud-koncern J2 Global.

Aftalen er formelt indgået med J2 Global afdeling i Irland.

Ifølge en meddelelse til fondsbørsen bakker et flertal på 52 procent af Comendos aktionærer op om salgsaftalen, som her til formiddag har sendt Comendos aktiekurs op med 40 procent.

Med salget er der lagt op til at Comendos aktionærer kan trække udbytte for millioner ud af selskabet.

Ifølge børsmeddelelsen er bestyrelsen allerede gået i gang med at undersøge muligheder for et salg eller likvidation af moderselskabet Comendo A/S.

"Bestyrelsen er (...) i gang med at vurdere, hvordan og i hvilket tempo, Comendo kan udlodde provenu til aktionærerne gennem udbytteudlodning og/eller likvidation, ligesom bestyrelsen vil afsøge mulighederne for, at en køber kunne være interesseret i at overtage Comendo," lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

Comendo, der udover cloudbaseret sikkerhed og har hosting og backup-ydelser i produktporteføljen, har de seneste år været præget af voldsomme underskud, som tilsammen løber op i mellem 170 og 180 millioner kroner.

Det seneste halvårsregnskab viste dog et overskud (EBITDA) på godt en million kroner.

Ikke det første salgsforsøg

Det er ikke første gang, at Comendos ejere forsøger at afhænde selskabet.

Tilbage i 2013 undersøgte firmaet mulighederne for et salg, men valgte på det tidspunkt at stille sagen i bero. Comendos netværksforretning blev dog solgt til det britiske selskab Interroute.

Også tilbage i 2012 lød menuen på frasalg af aktiviteter og lukning af en amerikansk afdeling.

Der har det seneste år desuden været en del tumult i Comendos ledelse, med udskiftninger på posten som administrerende direktør og finansdirektør, ligesom både bestyrelsens formand og næstformand er blevet udskiftet.

Salgsaftalen med J2 Global skal efter planen endeligt godkendes på en generalforsamling i næste måned.

Læs også:

Lækket mail: Derfor smuttede topchef fra underskudsfirma

Kunder har millioner i klemme i sikkerhedsfirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere