Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ny dansk telekæde: 12 TDC Erhverv-butikker danner nyt selskab

12 af de tidligere TDC Erhverv-butikker genfødes nu som en ny dansk telekæde med 150 ansatte.

TDC's beslutning om at droppe en lang række partneraftaler sidste år bliver ved med at give efterdønninger.

TDC valgte i efteråret at opsige 60 partneraftaler rundt omkring i landet, så selskabet gik fra 65 partnere til blot fem. Det betød samtidig, at en lang række TDC Erhverv-butikker pludselig mistede eksistensgrundlaget: Nemlig retten til at forhandle TDC's produkter og anvende TDC-brandet. 

Nu meddeler 12 af de tidligere TDC Erhverv-butikker, at de starter en ny telekæde, KLC Erhverv, der kommer til at bestå af butikker over hele landet.

"Vi mener, at der er et stærkt, lokalt grundlag for at drive telebutikker. Vi synes, det er en dårlig idé at centralisere alting," udtaler kædedirektør Keld Scheel.

Der kommer omkring 150 ansatte i den nye kæde, der mener at kunne få en samlet omsætning på 150 - 200 millioner kroner.

KLC Erhverv er klar til at gå i luften 1. marts, og i følge en pressemeddelelse har flere end de 12 butikker, der er med fra starten, ytret interesse i at komme med i det nye samarbejde.

"Det er planen, at vi beholder vores nuværende størrelse i 2015. Men vi kommer formentlig til at vokse de kommende år. Måske bliver det organisk vækst med opstart at nye butikker, måske bliver det med opkøb af butikker inden for branchen," udtaler Keld Scheel.

Har allerede aftalerne på plads

KLC Erhverv har allerede indgået aftaler med flere forskellige teleoperatører og IP-telefoniselskaber, afsløres det videre. KLC Erhverv har samtidig indgået en aftale med Atea, så de kan forhandle Ateas løsninger.

"Jeg opfatter det som en stor fordel at kunne tilbyde kunderne præcis den løsning, de ønsker uden at være bundet til en bestemt operatør," lyder det fra Keld Scheel, der dermed sender en inddirekte stikpille til TDC.

Atea, der også var blandt de partnere, der blev opsagt af TDC, har tidligere forklaret, at TDC gerne ville stramme partner-aftalerne.

"Det koncept, der var i forvejen, var vi faktisk ganske godt tilfreds med, fordi det giver os mulighed for at være en uafhængig spiller, så vi kan rådgive vores kunder om de løsninger, de har lyst til og så tilbyde dem TDC fra de hylder. Der vil TDC meget gerne stramme tingene til at være eneforhandler," forklarede administrerende direktør Morten Felding fra Atea til Computerworld.

Siden valgte Atea at indgå et samarbejde med 14 af de ellers dødsdømte erhvervscentre, så de fra den 1. marts bliver forhandlere af Ateas produkter og løsninger. Det er senere blevet reduceret til 11 centre, kunne vi fortælle i sidste uge.

Det hele er så i sidste ende mundet ud i 12 butikker under KLC-brandet, der blandt andet har indgået et samarbejde med Atea - men altså også med teleoperatører og IP-telefoniselskaber. 

Her ligger de nye butikker

KLC står for KommunikationLøsningsCenter. Den nye kæde har butikker i følgende byer:

Hjørring, Aalborg, Randers, Thisted, Silkeborg, Holstebro, Varde, Vejle, Horsens, Brøndby, København og Lyngby.

Læs også:

Konkursbegæringer på stribe hos dødsdømte TDC Erhvervscentre

Atea genopliver dødsdømte TDC Erhvervscentre med overraskende plan

TDC opsagde 60 partneraftaler: Nu overvejer Atea fremtiden med TDC

TDC opsagde 60 partneraftaler: Kunderne blev spammet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere