Artikel top billede

Røde tal hos Humac: Så svært er det at tjene penge på Apples produkter

Mens Apple selv skovler penge ind, så får Apple-forhandleren Humac endnu et skuffende regnskab med millionunderskud.

Der skal langes rigtig mange iPhones og Mac-computere over disken, hvis man vil tjene penge på at sælge Apple-produkter. Sådan lyder det fra Apple-forhandleren Humac, som nu for andet år i træk må lægge ryg til et millionunderskud.

Mere præcist endte resultatet med et minus på 3,1 millioner kroner ud af en omsætning på knap en halv milliard kroner (458 millioner kroner).

Det er en forbedring af bundlinien med en god halv million sammenlignet med året før, ligesom omsætningen er gået frem med godt 10 procent.

Den største del af stigningen skyldes dog, at Humac åbnede en ny butik i det københavnske indkøbscenter Fisketorvet.

Alligevel er Humacs danske direktør Michael Bech ikke tilfreds med resultatet. Han siger, at vejen til overskud går gennem større volumen uden at man lader omkostningerne løbe løbsk. Det er en svær øvelse på et marked, hvor forbrugerne holder på pengene.

"Underskuddet er udtryk for, at vi er på vej gennem et turnaround, som vi tog fat på da jeg tiltrådte for to år siden." 

"Det indebærer, at vi investerer i mere volumen og flere butikker og serviceværksteder. Men det er generelt svært at tjene penge på forbrugerelektronik. Sådan har det været i mange år. Det tror jeg, der er mange i detailhandlen, der kan nikke genkendende til," siger Michael Bech.

Overtog Eplehuset

Seneste bevis for det barske marked for Apple-produkter kom i september i fjor, da Humacs direkte konkurrent Eplehuset valgte at trække stikket til sin danske forretning.

I den forbindelse blev Eplehusets syv danske butikker overtaget af netop Humac, som dermed kom op på at have i alt 19 butikker.

Den udvidelse har dog indtil videre ikke sat sig store spor i Humacs regnskab. Men Michael Bech forventer, at han med de tidligere Eplehuset-butikker på sigt kan lægge omkring 200 millioner kroner til den nuværende omsætning. Han vil dog ikke give et bud på, om udvidelsen også vil føre til et overskud.

"Vi er her for at tage markedsandele, og det har vi også gjort i 2013 og 2014. Men vi anerkender, at vi er nødt til at tage de negative omkostninger, der følger med, at vi overtager aktiviteterne i Eplehuset," siger Michael Bech.

Læs også:

Apple-forhandlere plages af skrappe krav: Så lidt tjener de på at sælge en Mac

Eplehuset lukker i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere