Artikel top billede

P8 er ny toptelefon fra Huawei: Smukt metal, masser af skærm og billigere end konkurrenterne

Huawei har offentliggjort sin nye P8-toptelefon. Med en skærm på 5,2 tommer, et flot design og en pris, som er under konkurrenternes, er den værd at lægge mærke til. Læs vores førstehåndsintryk her.

Kinesiske Huawei har lanceret en ny telefon, som skal overtage pladsen for Huaweis ellers populære P7-telefon.

P8 blev navnet nok ikke overraskende, og med en 5,2 tommer Full HD-skærm, en egenudviklet 64-bit quadcore og 3 gigabyte ram, bevæger telefonen sig rundt i toppen af telefon-poppen sammen med HTC One M9, Samsung Galaxy S6 og iPhone 6.

En af de største forskelle er dog, at de andre telefoner hurtigt koster på den pæne side af 5.400 kroner.

P8 kommer til gengæld på gaden til en vejledende pris på 3.700 kroner.

Og efter at have haft telefonen i hånden et par timer, er det første indtryk, at HTC og Samsung får kamp til stregen.

Ligner en iPhone - skyder mod en iPhone

Først og fremmest er P8 en veldesignet og velbygget telefon.

Den er skåret ud af ét stykke metal på samme måde som HTC One M9, så telefonen er en solid og flot enhed. Kanterne er afrundede, og i toppen og i bunden er to hvide plastikkanter, som tillader antennerne at sende.

Ja. Antennerne i flertal. For telefonen er udstyret med to antenner, så du ikke kan komme til at holde på den på en måde, så du stopper for signalet. Det bliver spændende at se, hvordan det fungerer i dagligdagen - om man kan mærke forskel.

Designet minder meget om en blanding af sidste års Note 3 fra Samsung og en iPhone 6. Specielt antenne-striberne sammen med kameraets placering og udskæring giver et iPhone'sk look.

Dette er ikke en kritik, men mere en konstatering. Huawei fortalte selv på scenen, at inspirationen kom fra bøger. 

Derudover blev Apples iPhone nævnt utallige gange på scenen. Tykkelsen, kameraet og batteri blev sammenlignet. Alle punkter, hvor Huaweis telefon overgår iPhone. Det mener Huawei i hvert fald selv...

Enkel software med mange muligheder

Telefonen kører Android Lollipop og får sine kræfter fra en Octacore-processor (64 bit). Det er en af få nye telefoner med 64 bit-processor (som blandt andet tæller S6 fra Samsung), og det bliver spændende at se, hvad kommende 64 bit Android-apps får ud af dette.

Telefonen virkede hurtig i den korte tid, vi prøvede den.

Oven på Android Lollipop ligger EMUI, som er Huaweis grafiske overflade. Den ser flot og moderne ud, men Android power-users vil nok mangle en app-drawer.

Der er en lang række punkter, hvor softwaren gør det godt. Blandt andet er systemet baseret på mange swipes, som sammen med animationer giver en ret levende telefon.

For eksempel er det at at lukke alle apps fra multitask-menuen er ikke bare et klik på et skraldespands-ikon, men i stedet et swipe opad i multitask-vinduet. Det er svært at forklare, men det er en af de fine detaljer, som gennemsyrer hele telefonen.

Masser af skærm og fokus på kamera

På bagsiden sidder et 13-megapixel kamera, som er det første af sin slags i en smartphone. I stedet for at optage billeder i RGB sker det i RGBW, som det hedder.

Forskellen har endnu ikke været til at se, men ifølge Huawei skulle det give 32 procent mere lys i billederne samt en større farvekorrekthed i billederne.

Det bliver spændende at se dette i en større billedetest, for ofte bliver farverne med mobilkameraer lidt forvrængede. Ofte lidt for blå eller lidt for gule.

Billederne vises blandt andet på telefonens 5,2 tommer Full HD-skærm (1.920 x 1.080 pixels), som dækker 78 procent af telefonens forside.

Dermed er det den telefon, som har mest skærmareal i forhold til telefonens størrelse.

Prisen starter på 3.700 kroner (16 Gb lagerplads med mulighed for microSD) og fås enten i champagnehvid eller grå.

Du kan købe telefonen fra ultimo maj. 

Vi er i gang med en egentlig test af telefonen. Hvis der er et bestemt punkt, som du gerne vil høre mere om, så skriv endelig i kommentarfeltet.