Artikel top billede

Lydoptagelse i bestikkelsessag: Flere kunder havde særordning med Atea

Region Sjælland var ikke den eneste Atea-kunde, som havde en særlig aftale om at kunne trække på en intern bestikkelseskonto. Det fremgår af den lækkede lydfil fra et internt møde i Atea.

Den lækkede lydoptagelse, som Berlingske har offentliggjort, tyder på, at Atea har haft særlige aftaler med en stribe andre kunder udover Region Sjælland.På optagelsen diskuterer Ateas danske topchef, Morten Felding, den særlige konto 2840 med en nu forhenværende medarbejder, som efterfølgende også er blevet sigtet i sagen.

Konto 2840 er ifølge politiet blevet brugt som mellemstation til at betale bestikkelse.

Men ifølge lydoptagelsen, der angiveligt stammer fra et internt møde i Atea i slutningen af oktober 2014, har Atea tilsyneladende benyttet lignende metoder i samarbejdet med flere andre kunder

På optagelsen siger Morten Felding:

"Vi skal jo tænke os om, fordi vi ønsker jo ikke hverken at miste regionen eller nogen af de andre kunder ...som nogen andre her i huset har på samme måde. Fordi det er ikke den eneste... jeg tror der er nogle enterprise-kunder, der kører på samme måde," siger Morten Felding på optagelsen.

Det bliver bekræftet af medarbejderen:

"Det er der også...det er ikke helt på samme måde," siger den pågældende.

Hertil svarer Morten Felding:

"Men nogenlunde samme måde ..."

Læs mere her:
Bestikkelsessag: Lydfil belaster Ateas danske topchef

På den optagelse, som Berlingske har offentliggjort, taler Morten Felding også om, at Atea gav en unavngiven medarbejder i Region Sjælland lov til selv at råde over beløb på konto 2840.

Ifølge sigtelserne i sagen mistænker Bagmandspolitiet medarbejdere hos Atea, 3A-it og Region Sjælland og Rigspolitiet for at bestikke og lade sig bestikke med penge fra kontoen, der blandt andet er brugt til en rejse til Dubai til mere end 400.000 kr. samt rejser til Las Vegas i USA.

Stemmer ikke med tidligere forklaringer

Morten Felding har tidligere fremstillet sig selv, som den, der kort efter sin ansættelse i Atea i maj 2014, opdagede og ryddede op i de formodede ulovligheder i Ateas samarbejde med Region Sjælland.

Morten Felding har også i en redegørelse til Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) beskrevet 2840 som en helt almindelig balancekonto, som er blevet brugt til at afstemme tilgodehavender mellem Atea og Region Sjælland.

Berlingske har tilbudt Morten Felding at kommentere den optagede samtale, men det har han ikke ønsket,

Ifølge Berlingske er det den nu forhenværende Atea-medarbejder, der har optaget samtalen med Morten Felding. Optagelsen fandt sted 30. oktober 2014.

Den pågældende er blandt de 13 sigtede i bestikkelsessagen og er derfor beskyttet af navneforbud og ønsker i øvrigt ikke at kommentere sagen.

Advokat Anders Németh, der er forsvarer for en af de øvrige sigtede i Atea-sagskomplekset, siger i en kommentar til Berlingske, at han er "forbløffet" over Morten Feldings udtalelser på lydoptagelsen.

"Det forstærker min opfattelse af, at Atea og Morten Felding taler med to tunger, " siger han.

Læs også:

3A-it tager til genmæle i bestikkelssesag: Anklager er 'voldsomme og usande'

Bagmandspolitiet: Bestikkelsessag ligger allerøverst i bunken - flere sigtelser kan være på vej




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere