Artikel top billede

Humac efter opbrud i Apples danske service-net: Vi er stadig inde i varmen hos Apple

Apple-kæden Humac fortsætter som autoriseret serviceværksted for Apple-produkter, lyder det fra Humac-direktøren.

Nyheden om, at Apple fra marts næste år dropper samarbejdet med en stribe service- og reparationsværksteder, skaber forvirring og usikkerhed om fremtiden blandt værkstedernes kunder og medarbejdere.

Tidligere i denne uge fortalte flere af de opsagte værksteder til Computerworld, at Apple har meldt ud, at man i fremtiden kun ville samarbejde med firmaerne Admire, ServicepartnerDanmark og Ingram Micro.

Computerworld har flere gange forsøgt at få Apple til at fortælle om det nye koncept for service og reparationer, men Apple har trods adskillige opringninger ikke svaret på vores henvendelser.

Hos Apple-kæden Humac er man gået i samarbejde med Ingram Micro, som skal tage sig af en del af de serviceopgaver, som kunderne indleverer.

Men ifølge Humac-direktør Michael Bech bliver der ikke pillet ved Humacs status som autoriseret værksted og forhandler af Apple-produkter.

Michael Bech, får det nogen betydning for Humac, at Apple har opsagt en lang række af sine partnere?

"Nej. Humac vil stadig være servicepartner. Men vi forventer at få en større volumen, fordi de servicepartnere, der hidtil har modtaget produkterne, ikke længere kan servicere det."

Hvad er det præcis Apple gør, når de skærer ned i antallet af service partnere?

"Apple ændrer sin servicestrategi og fokuserer på færre partnere, som så til gengæld bliver underlagt et nyt sæt krav om, at man skal være tættere på kunderne. Ingram Micro skal etablere nogle servicebutikker rundt omkring i Danmark. Så alle vores butikker bliver til servicebutikker, hvor man kan indlevere sine produkter."

Så nogle af de opgaver, I får ind, vil I så sende videre til Ingram Micro?

"Ingram Micro bliver en buffer, når vi ikke selv har kapacitet til at tage os af opgaverne. I dag er det jo også sådan, at vi sender en del reparationer til Apple for at få dem ombyttet eller repareret på deres centralværksted i Holland."

Flere af de nuværende servicepartnere fortæller, at Apple har orienteret om, at man vil køre videre med kun tre servicepartnere. Men du siger, at Humac kører videre uændret. Hvordan kan det være?

"Ja, det kan jeg ikke svare på. Hos Humac fortsætter vi uændret med fire serviceværksteder og de butikker, vi har i dag.

Men hvad er så den reelle forandring. De værksteder, som er blevet opsagt, kan vel stadig udføre service?

"Nej. De, der er blevet opsagt, mister deres adgang til Apples servicesystem, og så kan de ikke få de nødvendige reservedele. Så kan de enten sende produktet videre til et autoriseret værksted, eller også kan de vælge at køre videre som uautoriseret servicepartner. Men så er de henvist til at købe uoriginale dele ude på verdensmarkedet," slutter Michael Bech.

Læs også:

Humac får lov at beholde sine Apple-værksteder - men skal aflevere opgaver til ny Apple-partner

Limet og loddet sammen: Så svært er det at reparere den nye Macbook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.