Artikel top billede

Verdens billigste smartphone til 25 kroner bliver bygget under mystiske omstændigheder

En kommende indisk smartphone til 25 kroner bliver uden tvivl verdens billigste af sin slags nogensinde. Men måske lyder tilbuddet lidt for godt til at være sandt?

Det blot fem måneder gamle indiske smartphone-selskab Ringing Bells Pvt er på kort tid blevet noget af et fænomen på nettet.

For efter selskabet i sidste uge begyndte at tage ordrer for sin Freedom 251-smartphone med 4-tommer skærm, 3,2 megapixel-kamera og 8 gigabytes storage for 251 rupees (knap 25 kroner), har interessen været så stor, at selskabets hjemmeside er gået ned i perioder.

Ved en pressekonference i sidste uge fik de mange fremmødte journalister udleveret prototyper på den kommende smartphone, der udover Android kørende på skærmen havde klistret indiske flag på bagsiden.

Det blev ved pressekonferencen understreget, at der var tale om en beta-enhed, som journalisterne fik i hænderne.

Selskabet lover dog at være klar til at sende sine ekstremt billige telefoner ud til kunderne den 30. juni.

Det skriver The Wall Street Journal.

Bygger fabrikker til halv milliard

Inden den store lancering til sommer skal selskabet lige have to fabrikker til en samlet pris på en halv milliard kroner stablet på benene.

En indisk konkurrent har fortalt The Wall Street Journal, at det vil tage mindst et år at bygge fabrikkerne.

Der er derfor god grund til skepsis om, hvorvidt Ringing Bells kan nå sin egen deadline med udlevering af telefoner i årets første sommermåned.

En anden 'detalje' er, at ingen af de fremmødte teleanalytikere til pressemødet kan se skyggen af en forretning i de ekstremt billige smartphones, som er billigere end en kop kaffe uden mælk på enhver dansk café i nærheden af en togstation.

Her forklarede direktør for Ringing Bells, Ashok Chadha, at selskabet forventer at tjene penge på telefonerne, der skal samles med dele fra Kina.

Disse dele vil ifølge The Wall Street Journal løbe op i omkring 250 kroner per telefon - altså 10 gange så meget, som selskabet vil sælge telefonerne for.

Ashok Chadha hævdede dog på pressemødet, at stordriftsfordele, kendskab til skatteregler og andre omkostningsøvelser vil kunne sænke produktionspriserne markant.

Kræver millionvis af telefoner

Trods den indledende logiske mistro til tanken om, at Ringing Bells kan sælge en telefon for omkring 25 kroner, har firmaet planer om at skulle bygge hundredetusindvis af smartphones i den kommende tid.

Målet er at kapre 30 procent markedsandel i Indien inden for det første år.

Her er udfordringen dog, at selskabet skal producere millionvis af de ultrabillige Freedom 251-smarthones.

Det skyldes, at der ifølge talknuserne fra it-analysehuset IDC blev solgt omkring 100 millioner smartphones i Indien i 2015.

Under alle omstændigheder skal der da lyde et held og lykke med udviklingsarbejdet herfra.

Læs også: 
Få en fed telefon med stor rabat: Så meget er sidste års bedste smartphones faldet i pris

Årets største mobilfest lige om hjørnet: Det forventer vi at se på MWC 2016




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere