Artikel top billede

Advarsel: Selvkørende biler kan føre til for meget sex i kabinen

En øget risiko for sex i kabinen er en af flere problemstillinger, som lovgivere i de kommende år skal tage stilling til, når de skal udforme lovgivningen omkring de selvkørende biler.

Mens forskellige lande er i gang med at tage tilløb til en egentlig lovgivning omkring de selvkørende biler i den nære fremtid, dukker der mere eller mindre besynderlige forslag og advarsler op til lovarbejdet.

I Canada har organisationen for selvkørende biler CAVCOE (Canadian Automated Vehicles Centre of Excellence) hejst et advarselsflag omkring en aktivitet, der kan forstyrre trafiksikkerheden.

"Jeg forudser, at når computere står for kørslen, vil der være meget mere sex i bilerne. Og dette er blot en af flere ting, der vil hæmme folks evne til at reagere hurtigt, når computeren siger 'tag styringen' til mennesket i bilen," forklarer stifter og direktør Barrie Kirk fra CAVCOE ifølge nyhedsmediet CBS News.

Læs også: Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Problematisk med førerløs bil

Sex i bilen er blot en af flere risici, som canadiske embedsfolk har med i deres lovforberedende arbejde, som blev skudt i gang i efteråret af landets transportminister Marc Garneau.

"Udfordringen med den opmærksomme fører er...problematisk," hedder det i en note fra embedsmændene, som har refereret til flere problemstillinger om den selvkørende funktion i Tesla'er.

I noterne om Tesla indgår også flere medieklip med folk, der børster tænder eller læser aviser i kabinen, mens der også er klip med folk, der optager fejl i bilens automatpilot-system, når vejskiltene skifter.

Tesla har ikke stillet op til et interview med CBS News, men skriver til mediet, at selskabets selvkører-funktion kun er halvautomatisk. Tesla understreger, at den semiautomatiske funktionalitet er mere sikker, end når et menneske fører bilen.

De fuldstændigt selvkørende biler forventes først at rulle af transportbåndene om et årti eller to, som du kan læse mere om her: Her er udfordringerne med selvkørende robotbiler i Danmark

Læs også: 
Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere