Artikel top billede

Advarsel: Selvkørende biler kan føre til for meget sex i kabinen

En øget risiko for sex i kabinen er en af flere problemstillinger, som lovgivere i de kommende år skal tage stilling til, når de skal udforme lovgivningen omkring de selvkørende biler.

Mens forskellige lande er i gang med at tage tilløb til en egentlig lovgivning omkring de selvkørende biler i den nære fremtid, dukker der mere eller mindre besynderlige forslag og advarsler op til lovarbejdet.

I Canada har organisationen for selvkørende biler CAVCOE (Canadian Automated Vehicles Centre of Excellence) hejst et advarselsflag omkring en aktivitet, der kan forstyrre trafiksikkerheden.

"Jeg forudser, at når computere står for kørslen, vil der være meget mere sex i bilerne. Og dette er blot en af flere ting, der vil hæmme folks evne til at reagere hurtigt, når computeren siger 'tag styringen' til mennesket i bilen," forklarer stifter og direktør Barrie Kirk fra CAVCOE ifølge nyhedsmediet CBS News.

Læs også: Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Problematisk med førerløs bil

Sex i bilen er blot en af flere risici, som canadiske embedsfolk har med i deres lovforberedende arbejde, som blev skudt i gang i efteråret af landets transportminister Marc Garneau.

"Udfordringen med den opmærksomme fører er...problematisk," hedder det i en note fra embedsmændene, som har refereret til flere problemstillinger om den selvkørende funktion i Tesla'er.

I noterne om Tesla indgår også flere medieklip med folk, der børster tænder eller læser aviser i kabinen, mens der også er klip med folk, der optager fejl i bilens automatpilot-system, når vejskiltene skifter.

Tesla har ikke stillet op til et interview med CBS News, men skriver til mediet, at selskabets selvkører-funktion kun er halvautomatisk. Tesla understreger, at den semiautomatiske funktionalitet er mere sikker, end når et menneske fører bilen.

De fuldstændigt selvkørende biler forventes først at rulle af transportbåndene om et årti eller to, som du kan læse mere om her: Her er udfordringerne med selvkørende robotbiler i Danmark

Læs også: 
Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere