Artikel top billede

Advarsel: Selvkørende biler kan føre til for meget sex i kabinen

En øget risiko for sex i kabinen er en af flere problemstillinger, som lovgivere i de kommende år skal tage stilling til, når de skal udforme lovgivningen omkring de selvkørende biler.

Mens forskellige lande er i gang med at tage tilløb til en egentlig lovgivning omkring de selvkørende biler i den nære fremtid, dukker der mere eller mindre besynderlige forslag og advarsler op til lovarbejdet.

I Canada har organisationen for selvkørende biler CAVCOE (Canadian Automated Vehicles Centre of Excellence) hejst et advarselsflag omkring en aktivitet, der kan forstyrre trafiksikkerheden.

"Jeg forudser, at når computere står for kørslen, vil der være meget mere sex i bilerne. Og dette er blot en af flere ting, der vil hæmme folks evne til at reagere hurtigt, når computeren siger 'tag styringen' til mennesket i bilen," forklarer stifter og direktør Barrie Kirk fra CAVCOE ifølge nyhedsmediet CBS News.

Læs også: Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Problematisk med førerløs bil

Sex i bilen er blot en af flere risici, som canadiske embedsfolk har med i deres lovforberedende arbejde, som blev skudt i gang i efteråret af landets transportminister Marc Garneau.

"Udfordringen med den opmærksomme fører er...problematisk," hedder det i en note fra embedsmændene, som har refereret til flere problemstillinger om den selvkørende funktion i Tesla'er.

I noterne om Tesla indgår også flere medieklip med folk, der børster tænder eller læser aviser i kabinen, mens der også er klip med folk, der optager fejl i bilens automatpilot-system, når vejskiltene skifter.

Tesla har ikke stillet op til et interview med CBS News, men skriver til mediet, at selskabets selvkører-funktion kun er halvautomatisk. Tesla understreger, at den semiautomatiske funktionalitet er mere sikker, end når et menneske fører bilen.

De fuldstændigt selvkørende biler forventes først at rulle af transportbåndene om et årti eller to, som du kan læse mere om her: Her er udfordringerne med selvkørende robotbiler i Danmark

Læs også: 
Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017
IT-JOB

Story House Egmont A/S

Application Specialist

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-driftstekniker med passion for DevOps

Uddannelses- og Forskningsministeriet

Linux/Mainframe backend-udvikler søges til SU-IT-systemerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere