Artikel top billede

Screenshot fra CNBC's program Mad Money.

Presset Tim Cook efter faldende iPhone-salg: Vi har store innovationer på vej

Bekymringer om iPhonens fremtid fik Apple-bossen Tim Cook til at deltage i direkte tv. Her lovede han, at der ville komme store innovationer i fremtidige iPhones.

Der er store innovationer på vej i de næste iPhones.

Sådan lød forsikringen fra Apples administrerende direktør Tim Cook, da han mandag aften var gæst i den karismatiske amerikanske tv-vært Jim Cramers aktie-talkshow, Mad Money.

Interviewet kommer i kølvandet på Apples seneste kvartalregnskab, der ud over et overskud på 70 milliarder danske kroner også afslørede et faldende iPhone-salg.

Det kan du læse mere om her: Nedtur for Apple: Salg af iPhone falder for første gang.

Det har fået stor-investoren Carl Icahn til at sælge sine Apple-aktier og medført en faldende aktiekurs.

Læs om det her: Storinvestor bekymret for Apples fremtid: Sælger alle sine 53 millioner Apple-aktier.

Tim Cook bedyrede i tv-programmet, at der blot er tale om et midlertidigt dyk i iPhone-salget, der ifølge Tim Cook skyldes den succesfulde iPhone 6, som i 2014 og 2015 i et unormalt højt tal fik iPhone-brugere til at opgradere deres telefoner før tid.

"Vi har nogle fantastiske innovationer på vej. I fremtiden vil nye iPhones give folk, der allerede har en iPhone et incitament til at opgradere til nye iPhones. Vi vil give dig ting, som du ikke vil kunne leve uden, men som du i dag ikke ved, at du har behov. Vores målsætning hos Apple har altid været at berige dit liv med ting, der bagefter får dig til at undre dig over, hvordan du tidligere har kunne leve uden dem," siger han.

I interviewet påpegede Tim Cook ligeledes, at der fortsat er vækstmuligheder for iPhonen i Kina såvel som i Indien.

Tim Cook hæfter sig blandt andet ved, at der på trods af faldende salg i Kina alligevel er stigende antal kinesere, der udskifter deres Android-telefoner med en iPhone.

Ifølge Tim Cook var der sammenlignet med første kvartal af 2015 40 procent flere kinesiske kunder, der i første kvartal af 2016 udskiftede deres Android-telefoner med iPhone.

Læs også: Derfor har iPhone-salget ramt muren - og sådan kommer Apple tilbage på vækstsporet

Store perspektiver i Apple Watch

I sidste uge var det præcis et år siden, at Apple seneste helt nye produkt, Apple Watch, blev lanceret.

Apple Watch fik en relativt afmålt modtagelse af anmelderne, der roste uret for at være det hidtil bedste smartwatch på markedet, men samtidig havde adskillige kritikpunkter.

Ikke overraksende mener Tim Cook dog, at der er store fremtidsperspektiver i Apple Watch.

"Hvis du kigger på iPod'en, så blev den heller ikke set som en succes i starten. Jeg tror, at folk om et par år vil tænke tilbage og sige: ‘Hvordan kunne jeg nogensine have overvejet ikke at gå med det her ur," siger Tim Cook.

Apple offentliggør ikke salgstallene for Apple Watch, men det vurderes, at Apple har solgt i omegnen af 12 millioner Apple Watch-ure i løbet af produktet første år på markedet. Til sammenligning blev der solgt 600.000 iPods i det første på markedet.

Læs også:
Fik kritik for Apple Watch: Nu udfordrer Apple verdens største urproducenter

Storinvestor bekymret for Apples fremtid: Sælger alle sine 53 millioner Apple-aktier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere