Artikel top billede

Apple efter hård kritik: Store ændringer på vej til Apple Music

Apples streamingtjeneste, Apple Music, er blevet udsat for kritik og medarbejderflugt. Men nu er Apple på vej med store ændringer.

Apples streamingtjeneste, Apple Music, er blevet kritiseret for manglende brugervenlighed efter lanceringen i fjor.

Den kritik kan Apple være på vej til at imødekomme, skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg i en større artikel. 

Bloomberg erfarer, at Apple i næste måned planlægger at præsentere en relancering af tjenesten.

Ifølge Bloombergs kilder vil den nye version af Apple Music få en mere intuitiv brugergrænseflade.

Apple vil desuden skabe en mere naturlig sammenhæng mellem musik, der er tilgængelig via streaming og musik, som kan købes som download via iTunes, hedder det.

Sammen med lanceringen af Apple Music sidste år lancerede Apple også radiokanalen Beats 1, der sender live radio via Apple Music.

I følge Bloomberg planlægger Apple ligeledes at øge sin satsning på live radio, hvordan det skal foregå, fremgår dog ikke af artiklen.

Læs også: Få svar på fem vigtige spørgsmål: Sådan kommer Apple Music til at klare sig 

Opkøb skabte kultur-problemer

Lanceringen af Apple Music fandt sted i kølvandet på Apples opkøb af hovedtelefon-producenten Beats og herunder også musikstreamingtjeneste Beats Music, som Apple har brugt som en slags skabelon for Apple Music. 

Sammen med Beats fik Apple også flere højtprofilerede personer fra musikbranchen ind i folden.

Det drejer sig først og fremmest om den anerkendte musikproducer Jimmy Iovine, der sammen med rapperen Dr Dre stiftede Beats. 

Men også Nine Inch Nails-forsangeren Trent Reznor, der var kreativ direktør hos Beats, er fulgt med over til Apple, hvor han spiller en nøglerolle i udviklingen af Apple Music. 

Ifølge Bloomberg har opkøbet af Beats dog ført til et kulturchok hos flere af medarbejderne hos de to selskaber.

Det har fået flere af medarbejderne fra Beats til at tage deres afsked, fordi de føler, at kulturen i Apple er unødig bureakratisk. 

Samtidig mener flere Apple-ledere, at ledelsesstrukturen er blevet mere kompliceret efter, at især Jimmy Iovine, der ikke har nogen officiel titel hos Apple, har fået stadig større indflydelse på Apples musikforretning.

Streaming-markedet boomer

På trods af kritik og ledelsesmæssige problemer har Apple Music dog oplevet en solid vækst siden lanceringen. 

Efter mindre end et år på bagen har tjenesten i dag 13 millioner abonnenter, og siden ferbruar har Apple Music fået 2 millioner nye abonnenter.

Ifølge branchemagasinet Music Business Worldwide vil Apple runde 20 millioner abonnenter inden udgangen af året, hvis væksten fortsætter med samme tempo. 

Verdens mest populære streamingtjenesten Spotify vokser dog også hastigt, og Spotify har i år rundet 30 millioner betalende abonnenter.

Apples service-forretning, der blandt andet indbefatter Apple Music, er i det seneste kvartalregnskab vokset med 20 procent i forhold til samme kvartal sidste år. En del af den vækst kan uden tvivl tilskrives lancering af Apple Music. 

Læs også: 
Derfor har iPhone-salget ramt muren - og sådan kommer Apple tilbage på vækstsporet

Sammenligning: Det her tilbyder Apple Music - og det her tilbyder Spotify og TDC Play
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere