Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea spiller central rolle i nye anholdelser i it-bestikkelsessag: 3A-it afviser ethvert kendskab

3A-it peger fingeren mod Atea i bestikkelsessagen, hvor 27 mennesker fra blandt andre Forsvarets Efterretningstjeneste, Rigspolitiet og Udenrigsministeriet er sigtet for at modtage bestikkelse.

Ansvaret for den største danske bestikkelsesskandale i nyere tid skal placeres hos it-leverandøren Atea.

Det mener Kim Holtum Schouw, direktør for den konkurrende virksomhed 3A-it, der er etableret af medarbejdere, som alle selv har en fortid hos Atea.

Flere af 3A-its medarbejdere er desuden sigtet i sagen om bestikkelse i Region Sjælland. Der er nedlagt navneforbud i sagen, så derfor kan Computerworld ikke fortælle, hvem det drejer sig om.

"Atea er en virksomhed med 7.000 ansatte, så jeg synes, at de selv skal tage ansvar for det, der foregår derovre," siger Kim Holtum Schouw til Computerworld.

Det siger han dagen efter, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØIK) har anholdt 26 nuværende og tidligere offentligt ansatte og sigtet dem for at tage imod bestikkelse fra en dansk it-virksomhed.

Det kan du læse mere om her: 27 offentligt ansatte sigtet i stor razzia: Mistænkes for at have modtaget it-bestikkelse

DSB bekræfter Atea-indblanding

DSB bekræfter i en pressemeddelelse, at seks tidligere DSB-medarbejdere er sigtet for at have modtaget bestikkelse i forbindelse med deres samarbejde med netop Atea.

Atea skriver dog i en pressemeddelse, at der er tale om "nogle få tidligere ledende medarbejdere", som siden har forladt virksomheden.

Anklagemyndighed vil ikke røbe navne

Kim Holtum Schouws frustration skyldes, at anholdelserne ifølge SØIK ligger i forlængelse af den såkaldte Region Sjælland-sag, hvor medarbejdere hos Atea skal have bestukket offentligt ansatte indkøbere. 

Hos Anklagemyndigheden vil man ikke fortælle, hvilke personer, der menes at stå bag bestikkelserne, og selv om flere af 3A-its ledende medarbejdere med fortid hos Atea stadig er sigtet i Region Sjælland sagen, mener Kim Holtum Schouw ikke, at det har nogen relevans for 3A-it.

"De her anholdelser har intet med mig og mit selskab at gøre. Vi handler ikke med dem. Vi har intet med dem at gøre," lyder det fra direktøren.

Computerworld har kontaktet Ateas direktør, Morten Felding, men han vil hverken stille op til interview eller besvare spørgsmål per mail. Han meddeler via et PR-bureau, at Atea ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Læs også:

27 offentligt ansatte sigtet i stor razzia: Mistænkes for at have modtaget it-bestikkelse

Stor it-bestikkelsesag ruller gennem det offentlige: Hvor går grænsen for 'gaver' fra din it-leverandør?

Prominente danske organisationer indblandet i it-bestikkelsessag: Sådan reagerer de på nye anholdelser og sigtelser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere