Artikel top billede

Illu: idg.se.

Piraternes største søgemaskine er lukket ned

Den enormt populære søgemaskine til torrent-filer, Torrentz.eu, er uden yderligere forklaring hevet af nettet. Eneste besked er, at de elsker dig.

Uden forvarsel eller forklaring er nettets største søgemaskine for torrent-filer blevet fjernet fra internettets digitale overflade.

Tjenesten vurderes til at have millioner af unikke besøgende hver eneste dag.

Det er finske Torrentz.eu, der har hjulpet pirater siden 2003 med at finde frem til ulovlighederne, men nu mødes de bare af en besked om at "Torrentz vil altid elske dig. Farvel." når man taster adressen ind i browserens søgefelt.

Det skriver TorrentFreak.

Læs også: Manden bag verdens største torrent-site anholdt

Før The Pirate Bay

Sidens søgemotor har fungeret som base for at de besøgende kan finde torrent-filer frem på mange af nettets store piratsider som eksempelvis svenske The Pirate Bay.

Siden har således ikke selv været lagerplads for torrent-filer, men altså vejviser.

Her kan de se hvordan det står til med pirateri i Danmark og resten af Europa: Ulovlig streaming gør Europa til en pirat-region: Her er de værste syndere

TorrentFreak har været i kontakt med Torrentz-administratoren, der bekræfter lukningen, men ikke ønsker at fortælle hvorfor.

Lukningen er slutningen på en æra for Torrentz er en af de længest levende piratsider på nettet, grundlagt for 13 år siden inden The Pirate Bay.

I starten hostede siden selv torrent-filer men folkene bag valgt hurtigt at gøre søgefunktionen til sidens varemærke.

Læs også:

Jeg var en pirat-hykler - for inderst inde vidste jeg godt, at det var forkert

Computerworlds læsere: Derfor bruger vi pirat-tjenester

Pirat-udvikler: Popcorn Time slet ikke lukket - vil vende frygteligt tilbage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere