Artikel top billede

Illu: idg.se.

Piraternes største søgemaskine er lukket ned

Den enormt populære søgemaskine til torrent-filer, Torrentz.eu, er uden yderligere forklaring hevet af nettet. Eneste besked er, at de elsker dig.

Uden forvarsel eller forklaring er nettets største søgemaskine for torrent-filer blevet fjernet fra internettets digitale overflade.

Tjenesten vurderes til at have millioner af unikke besøgende hver eneste dag.

Det er finske Torrentz.eu, der har hjulpet pirater siden 2003 med at finde frem til ulovlighederne, men nu mødes de bare af en besked om at "Torrentz vil altid elske dig. Farvel." når man taster adressen ind i browserens søgefelt.

Det skriver TorrentFreak.

Læs også: Manden bag verdens største torrent-site anholdt

Før The Pirate Bay

Sidens søgemotor har fungeret som base for at de besøgende kan finde torrent-filer frem på mange af nettets store piratsider som eksempelvis svenske The Pirate Bay.

Siden har således ikke selv været lagerplads for torrent-filer, men altså vejviser.

Her kan de se hvordan det står til med pirateri i Danmark og resten af Europa: Ulovlig streaming gør Europa til en pirat-region: Her er de værste syndere

TorrentFreak har været i kontakt med Torrentz-administratoren, der bekræfter lukningen, men ikke ønsker at fortælle hvorfor.

Lukningen er slutningen på en æra for Torrentz er en af de længest levende piratsider på nettet, grundlagt for 13 år siden inden The Pirate Bay.

I starten hostede siden selv torrent-filer men folkene bag valgt hurtigt at gøre søgefunktionen til sidens varemærke.

Læs også:

Jeg var en pirat-hykler - for inderst inde vidste jeg godt, at det var forkert

Computerworlds læsere: Derfor bruger vi pirat-tjenester

Pirat-udvikler: Popcorn Time slet ikke lukket - vil vende frygteligt tilbage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere