Artikel top billede

Illu: idg.se.

Piraternes største søgemaskine er lukket ned

Den enormt populære søgemaskine til torrent-filer, Torrentz.eu, er uden yderligere forklaring hevet af nettet. Eneste besked er, at de elsker dig.

Uden forvarsel eller forklaring er nettets største søgemaskine for torrent-filer blevet fjernet fra internettets digitale overflade.

Tjenesten vurderes til at have millioner af unikke besøgende hver eneste dag.

Det er finske Torrentz.eu, der har hjulpet pirater siden 2003 med at finde frem til ulovlighederne, men nu mødes de bare af en besked om at "Torrentz vil altid elske dig. Farvel." når man taster adressen ind i browserens søgefelt.

Det skriver TorrentFreak.

Læs også: Manden bag verdens største torrent-site anholdt

Før The Pirate Bay

Sidens søgemotor har fungeret som base for at de besøgende kan finde torrent-filer frem på mange af nettets store piratsider som eksempelvis svenske The Pirate Bay.

Siden har således ikke selv været lagerplads for torrent-filer, men altså vejviser.

Her kan de se hvordan det står til med pirateri i Danmark og resten af Europa: Ulovlig streaming gør Europa til en pirat-region: Her er de værste syndere

TorrentFreak har været i kontakt med Torrentz-administratoren, der bekræfter lukningen, men ikke ønsker at fortælle hvorfor.

Lukningen er slutningen på en æra for Torrentz er en af de længest levende piratsider på nettet, grundlagt for 13 år siden inden The Pirate Bay.

I starten hostede siden selv torrent-filer men folkene bag valgt hurtigt at gøre søgefunktionen til sidens varemærke.

Læs også:

Jeg var en pirat-hykler - for inderst inde vidste jeg godt, at det var forkert

Computerworlds læsere: Derfor bruger vi pirat-tjenester

Pirat-udvikler: Popcorn Time slet ikke lukket - vil vende frygteligt tilbage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere