Prøv iOS 10 på din gamle iPhone før du køber den nye iPhone 7

Ejer du en iPhone 6 eller 6s, og hungrer du efter den nye iPhone 7? Klap hesten og installer iOS 10 først. Måske er der slet ingen grund til at købe en ny.

Den helt store Apple-fest er i gang disse dage med klimaks på fredag.

Det er dagen, hvor iPhone 7 og iPhone 7 Plus sættes til salg i Danmark, og ifølge flere danske teleselskaber er der flere forudbestillinger af dette års nye Apple-klenodie end i fjor.

Måske har du forudbestilt den nye iPhone 7, måske vil du stå foran en af 3's butikker klokken 08.00 i fredag morgen, eller måske har du netop afsluttet de 24 måneders afbetaling på din gamle iPhone 6 og overvejer nu en ny.

Men måske bør du slå koldt vand i blodet og tøjle købelysten.

Specielt hvis du allerede ejer en iPhone 6 eller 6s.

Apple følger normalt en to trins-cyklus for sine telefoner: Først en model med et nyt, unikt design (iPhone 6) og året efter en opdateret model med forbedret hardware og små reviderede detaljer (iPhone 6s).

Men i år har Apple ændret proceduren, så i stedet for at lave kagen med nye, forbedrede ingredienser, er der brugt en dyrere chokolade og kommet et par cocktailbær på toppen. iPhone 7 ikke kun ligner de to ældre modeller, den agerer også langt hen ad vejen på samme måde uden mange nye, vigtige funktioner.

Med andre ord: Forskellen fra en iPhone 6 og 6s til den nye iPhone 7 er ikke særlig stor.

Altså ud over et manglende minijack-stik til dine dyre Sennheiser-høretelefoner.

Læs også: Her er anmeldernes dom over Apples nye iPhone 7

iPhone er iOS, iOS er iPhone
Af nævneværdige forskelle mellem iPhone 6, 6s og 7 er et forbedret kamera, en hurtigere processor og et vandafvisende chassis.

Det lyder tillokkende, men har du egentlig brug for et bedre kamera i din smartphone, har du endnu haft brug for en vandafvisende smartphone, og ikke mindst: Føles din nuværende iPhone 6 eller 6s langsom?

Med den netop lancerede tiende version af iOS, har vi oplevet iPhone 6 og 6s som bedre telefoner: Animationer animeres hurtigere, og apps åbner mere tjept. Sammen med de nye iMessage-funktioner og den nye widget-fane til venstre for dine apps, føles det som at få en ny smartphone.

Specielt med iPhone 6s. Telefonen har indbygget 3D-touch, så du kan trykke hårdt på skærmen for at manifestere ekstra menuer, hvilket er implementeret langt mere gennemført i iOS 10.  

Derfor opfordrer vi dig til at opdatere din gamle iPhone og afprøve iOS 10, inden du styrter ned og køber den nye 7'er. iOS 10 er en stor opdatering, og måske er det nok til, at det giver din telefon så meget nyt liv, at den kan fastholde din interesse i endnu et år.

Læs også: Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

iPhone "8" til næste år
En anden grund til at vente er næste års iPhone.

Næste år er det 10 år siden, at Steve Jobs revolutionerede telefon-markedet med iPhonen og mange mener, at det er grunden til den lidt vage opgradering med iPhone 7. iPhonen er ikke længere det eneste produkt på markedet i sin klasse af hurtigere smartphones i en ordentlig kvalitet. 

Apples nærmeste konkurrent, Samsung, har siden Samsung S6 og efterfølgende med S7 lanceret designmæssige perler med ydeevnen i top og et matchende godt kamera, der helt er på linje med Apples produkter - hvis ikke bedre.

Men med en iPhone "8" kan Tim Cook og resten af Apple præsentere en jubilæumstelefon, der igen for alvor kan distancere sig fra de andre smartphones.  

Rygterne går blandt andet om en skærm, der vil gå helt ud til kanterne af telefonen og være af OLED-typen (Apple har allerede et samarbejde med Samsung om OLED-skærme til kommende produkter).

Der går også rygter om, at kameraet og den indbyggede fingerskanner vil være indbygget i skærmen, og telefonen vil have trådløs opladning, så du igen kan høre musik, imens telefonen oplader.

iPhone 7 er uden tvivl den bedste iPhone til dato og værd at købe, hvis du står og vil opgradere din gamle iPhone. Men det er tvivlsomt, hvor stor en forskel du vil opleve, hvis du ejer en iPhone 6s og til dels også en iPhone 6. 

Har du planer om at købe en iPhone 7? Hvilken telefon har du så i forvejen og hvorfor opgraderer du?

Læs også: Test af Honor 8: Virkeligt meget telefon for pengenePremium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.