Artikel top billede

Prøv iOS 10 på din gamle iPhone før du køber den nye iPhone 7

Ejer du en iPhone 6 eller 6s, og hungrer du efter den nye iPhone 7? Klap hesten og installer iOS 10 først. Måske er der slet ingen grund til at købe en ny.

Den helt store Apple-fest er i gang disse dage med klimaks på fredag.

Det er dagen, hvor iPhone 7 og iPhone 7 Plus sættes til salg i Danmark, og ifølge flere danske teleselskaber er der flere forudbestillinger af dette års nye Apple-klenodie end i fjor.

Måske har du forudbestilt den nye iPhone 7, måske vil du stå foran en af 3's butikker klokken 08.00 i fredag morgen, eller måske har du netop afsluttet de 24 måneders afbetaling på din gamle iPhone 6 og overvejer nu en ny.

Men måske bør du slå koldt vand i blodet og tøjle købelysten.

Specielt hvis du allerede ejer en iPhone 6 eller 6s.

Apple følger normalt en to trins-cyklus for sine telefoner: Først en model med et nyt, unikt design (iPhone 6) og året efter en opdateret model med forbedret hardware og små reviderede detaljer (iPhone 6s).

Men i år har Apple ændret proceduren, så i stedet for at lave kagen med nye, forbedrede ingredienser, er der brugt en dyrere chokolade og kommet et par cocktailbær på toppen. iPhone 7 ikke kun ligner de to ældre modeller, den agerer også langt hen ad vejen på samme måde uden mange nye, vigtige funktioner.

Med andre ord: Forskellen fra en iPhone 6 og 6s til den nye iPhone 7 er ikke særlig stor.

Altså ud over et manglende minijack-stik til dine dyre Sennheiser-høretelefoner.

Læs også: Her er anmeldernes dom over Apples nye iPhone 7

iPhone er iOS, iOS er iPhone

Af nævneværdige forskelle mellem iPhone 6, 6s og 7 er et forbedret kamera, en hurtigere processor og et vandafvisende chassis.

Det lyder tillokkende, men har du egentlig brug for et bedre kamera i din smartphone, har du endnu haft brug for en vandafvisende smartphone, og ikke mindst: Føles din nuværende iPhone 6 eller 6s langsom?

Med den netop lancerede tiende version af iOS, har vi oplevet iPhone 6 og 6s som bedre telefoner: Animationer animeres hurtigere, og apps åbner mere tjept. Sammen med de nye iMessage-funktioner og den nye widget-fane til venstre for dine apps, føles det som at få en ny smartphone.

Specielt med iPhone 6s. Telefonen har indbygget 3D-touch, så du kan trykke hårdt på skærmen for at manifestere ekstra menuer, hvilket er implementeret langt mere gennemført i iOS 10.  

Derfor opfordrer vi dig til at opdatere din gamle iPhone og afprøve iOS 10, inden du styrter ned og køber den nye 7'er. iOS 10 er en stor opdatering, og måske er det nok til, at det giver din telefon så meget nyt liv, at den kan fastholde din interesse i endnu et år.

Læs også: Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

iPhone "8" til næste år

En anden grund til at vente er næste års iPhone.

Næste år er det 10 år siden, at Steve Jobs revolutionerede telefon-markedet med iPhonen og mange mener, at det er grunden til den lidt vage opgradering med iPhone 7. iPhonen er ikke længere det eneste produkt på markedet i sin klasse af hurtigere smartphones i en ordentlig kvalitet. 

Apples nærmeste konkurrent, Samsung, har siden Samsung S6 og efterfølgende med S7 lanceret designmæssige perler med ydeevnen i top og et matchende godt kamera, der helt er på linje med Apples produkter - hvis ikke bedre.

Men med en iPhone "8" kan Tim Cook og resten af Apple præsentere en jubilæumstelefon, der igen for alvor kan distancere sig fra de andre smartphones.  

Rygterne går blandt andet om en skærm, der vil gå helt ud til kanterne af telefonen og være af OLED-typen (Apple har allerede et samarbejde med Samsung om OLED-skærme til kommende produkter).

Der går også rygter om, at kameraet og den indbyggede fingerskanner vil være indbygget i skærmen, og telefonen vil have trådløs opladning, så du igen kan høre musik, imens telefonen oplader.

iPhone 7 er uden tvivl den bedste iPhone til dato og værd at købe, hvis du står og vil opgradere din gamle iPhone. Men det er tvivlsomt, hvor stor en forskel du vil opleve, hvis du ejer en iPhone 6s og til dels også en iPhone 6. 

Har du planer om at købe en iPhone 7? Hvilken telefon har du så i forvejen og hvorfor opgraderer du?

Læs også: Test af Honor 8: Virkeligt meget telefon for pengene