Artikel top billede

Ny WiFi-teknologi: Her er routeren, der ved, hvordan du har det

Her er routeren, der kan måle på din hjerterytme og dit åndedrag og derved give en vurdering af, hvordan du har det. Humør-algoritmen kan anvendes i masser af forskellige teknologiløsninger. Læs og se hvordan den virker.

Vores hverdag er gennemsyret af trådløse løsninger, så vi kan benytte vores telefoner, tablets eller computere uden at enhederne skal være forsynet med et netkabel.

Det giver naturligvis bevægelsesfrihed, men nu kommer forskere fra det amerikanske teknologiuniversitet MIT med en bonuspakke til routeren.

Den trådløse router forsynes med kunstig intelligens og måleegenskaber, der tilsammen kan 'læse' din følelsesmæssige tilstand.

Teknologien kaldes for EQ-radion, og den sender det trådløse signal ind mod en persons krop for at aflæse forandringer i åndedraget og hjerterytmen.

Teknikken anvender altså ikke sensorer eller aflæsning af eksempelvis ansigtsudtryk, men den bygger alene på fysiske målinger.

Læge, musik eller computerspil

De foreløbige resultater fra MIT-folkene selv siger, at EQ-radion har en træfsikkerhed på 97 procent, når algoritmen skal aflæse en persons psykologiske forandringer ud fra fire specifikke følelser; glæde, vrede, sorg og nydelse.

Det kan selvfølgelig lyde lidt underligt at bygge denne teknologi ind i en router, men perspektiverne fra MIT er da også langt større.

Forskerne har eksempelvis ideer om at film- og spil-folk kan anvende teknikken for at se, hvordan publikum reagerer på en handling.

Desuden kunne EQ-radion kobles til musiktjenester eller parres med det digitale hjem for at tilpasse det lokale miljø til en sindsstemning.

En anden mulighed er brug i telemedicin-løsninger til patienter, hvis tilstand kan måles i hjemmet, og derved kan patienten slippe for en tur på hospitalet.

I videoen herunder kan du se, hvordan teknikken virker.

Men alle teknologier kan naturligvis misbruges, og mange vil sikkert have et forbehold i forhold til overvågningspotentialet i EQ-radion.

Den element er forskerne på MIT opmærksomme på, og respekten for privatlivets fred varetages ved, at løsningen kræver personens accept, hvis vedkommende ønsker at blive 'læst' af algoritmen.

Der findes flere andre eksempler på, hvordan computerteknologi kan anvendes til at aflæse humøret hos en person.

Læs eksempelvis:
Prisvindere har en vild idé: Scanner i dit øre skal aflæse dit humør - sådan fungerer teknologien

Psykologisk algoritme: Din Instagram-profil afslører om du lider af depression

Sådan skal ansigtsgenkendelse sikre dine data og gøre dine spil sjovere

Ny Kinect kan aflæse dit humør og bruge det i spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere