Artikel top billede

Ny WiFi-teknologi: Her er routeren, der ved, hvordan du har det

Her er routeren, der kan måle på din hjerterytme og dit åndedrag og derved give en vurdering af, hvordan du har det. Humør-algoritmen kan anvendes i masser af forskellige teknologiløsninger. Læs og se hvordan den virker.

Vores hverdag er gennemsyret af trådløse løsninger, så vi kan benytte vores telefoner, tablets eller computere uden at enhederne skal være forsynet med et netkabel.

Det giver naturligvis bevægelsesfrihed, men nu kommer forskere fra det amerikanske teknologiuniversitet MIT med en bonuspakke til routeren.

Den trådløse router forsynes med kunstig intelligens og måleegenskaber, der tilsammen kan 'læse' din følelsesmæssige tilstand.

Teknologien kaldes for EQ-radion, og den sender det trådløse signal ind mod en persons krop for at aflæse forandringer i åndedraget og hjerterytmen.

Teknikken anvender altså ikke sensorer eller aflæsning af eksempelvis ansigtsudtryk, men den bygger alene på fysiske målinger.

Læge, musik eller computerspil

De foreløbige resultater fra MIT-folkene selv siger, at EQ-radion har en træfsikkerhed på 97 procent, når algoritmen skal aflæse en persons psykologiske forandringer ud fra fire specifikke følelser; glæde, vrede, sorg og nydelse.

Det kan selvfølgelig lyde lidt underligt at bygge denne teknologi ind i en router, men perspektiverne fra MIT er da også langt større.

Forskerne har eksempelvis ideer om at film- og spil-folk kan anvende teknikken for at se, hvordan publikum reagerer på en handling.

Desuden kunne EQ-radion kobles til musiktjenester eller parres med det digitale hjem for at tilpasse det lokale miljø til en sindsstemning.

En anden mulighed er brug i telemedicin-løsninger til patienter, hvis tilstand kan måles i hjemmet, og derved kan patienten slippe for en tur på hospitalet.

I videoen herunder kan du se, hvordan teknikken virker.

Men alle teknologier kan naturligvis misbruges, og mange vil sikkert have et forbehold i forhold til overvågningspotentialet i EQ-radion.

Den element er forskerne på MIT opmærksomme på, og respekten for privatlivets fred varetages ved, at løsningen kræver personens accept, hvis vedkommende ønsker at blive 'læst' af algoritmen.

Der findes flere andre eksempler på, hvordan computerteknologi kan anvendes til at aflæse humøret hos en person.

Læs eksempelvis:
Prisvindere har en vild idé: Scanner i dit øre skal aflæse dit humør - sådan fungerer teknologien

Psykologisk algoritme: Din Instagram-profil afslører om du lider af depression

Sådan skal ansigtsgenkendelse sikre dine data og gøre dine spil sjovere

Ny Kinect kan aflæse dit humør og bruge det i spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere