Kun 0,3 procent af Android-telefonerne kører for tiden med Android 7.0: Disse producenter er på vej med opdateringer

Som altid bliver Android-versionerne udsendt i et bedrøvende sløvt tempo. Den mest udbredte version af Android er to år gammel.

Google har netop offentliggjort sin oversigt over udbredelsen af Android-systemet, og som altid indeholder den et klart bevis på, at Android har et problem. 

Kun 0,3 procent af alle Android-telefoner, spritnye som ældgamle, er blevet opdateret til Android 7.0 Nougat. 

Nougat udkom tilbage i august til Googles egne Nexus-telefoner, og LG var hurtigt ude med den første Nougat-telefon, LG V20, og måneden efter var Google klar med selskabets Nougat-tilføjede Pixel-telefoner.

Læs også: Sådan installerer du Googles bil-system, Android Auto, på din smartphone

Derudover har der endnu ikke været andre producenter, der har udsendt den praline-brune version af Android til sine-telefoner. 


I øjeblikket er der 0,3 procent af alle Android-telefoner, der er udstyret med Android 7.0, 24 procent med Android 6.0 (Marshmallow), 34,1 procent med Android 5.0 (Lollipop) og 25,2 procent med Kitkat. 

Det betyder, at det to år gamle Android 5.0 (og 5.1)-system stadig er det mest udbredte Android-system. 

Til sammenligning har 60 procent af alle iPhones den nyeste version af iOS, version 10, der udkom i september.  Snart nye versioner
Den store spredning af versioner er et gigantisk problem for Google. Ikke nok med at de ældre versioner ikke får de nyeste funktioner, så er det også et sikkerhedsproblem, da nyere versioner ofte er bedre beskyttet. 

Når Google lancerer nye versioner, skal de enkelte producenter først til at udvikle versionen til hver enkelt model, og når man som Samsung hvert år udsender mindst 10-15 telefoner på markedet, bliver det hurtigt en omstændig og ret så dyr affære.

Det ændrer sig dog snart. LG er begyndt at udrulle den nyeste version af Android 7.0 til sin LG G5 smartphone, og HTC lover, at en opdatering til HTC 10 udkommer i løbet af fjerde kvartal 2016.

Samsung har netop annonceret en åben beta af Android 7.0 til sine S7-telefoner i USA, Storbritannien og Sydkorea, så der er håb for snart at se en opdatering. Ligeledes har Huawei allerede opdateret sin EMUI-version af Android til Mate 9 og har åbnet en mindre beta af Android 7.0 til sin Honor 8-telefon i udvalgte markeder.

Ligeledes har Motorola også lovet, at der udkommer en opdatering til sine Moto Z og Moto G4-telefoner inden udgangen af 2016.

Har du ikke en af de nye topmodeller, må du nok væbne dig med tålmodighed. Det tog for eksempel et helt år, før Samsungs S6 Edge Plus blev opdateret til version 6.0, og mange mindre populære og billigere modeller bliver aldrig opdateret til den nyeste version. 

Hvilken Android-version har din smartphone? 

Læs også: Android 7.0 Nougat er lagt på nettet: Her er fem funktioner du kan glæde dig til


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.