Artikel top billede

Kun 0,3 procent af Android-telefonerne kører for tiden med Android 7.0: Disse producenter er på vej med opdateringer

Som altid bliver Android-versionerne udsendt i et bedrøvende sløvt tempo. Den mest udbredte version af Android er to år gammel.

Google har netop offentliggjort sin oversigt over udbredelsen af Android-systemet, og som altid indeholder den et klart bevis på, at Android har et problem. 

Kun 0,3 procent af alle Android-telefoner, spritnye som ældgamle, er blevet opdateret til Android 7.0 Nougat. 

Nougat udkom tilbage i august til Googles egne Nexus-telefoner, og LG var hurtigt ude med den første Nougat-telefon, LG V20, og måneden efter var Google klar med selskabets Nougat-tilføjede Pixel-telefoner.

Læs også: Sådan installerer du Googles bil-system, Android Auto, på din smartphone

Derudover har der endnu ikke været andre producenter, der har udsendt den praline-brune version af Android til sine-telefoner. 

I øjeblikket er der 0,3 procent af alle Android-telefoner, der er udstyret med Android 7.0, 24 procent med Android 6.0 (Marshmallow), 34,1 procent med Android 5.0 (Lollipop) og 25,2 procent med Kitkat. 

Det betyder, at det to år gamle Android 5.0 (og 5.1)-system stadig er det mest udbredte Android-system. 

Til sammenligning har 60 procent af alle iPhones den nyeste version af iOS, version 10, der udkom i september. 

Snart nye versioner

Den store spredning af versioner er et gigantisk problem for Google. Ikke nok med at de ældre versioner ikke får de nyeste funktioner, så er det også et sikkerhedsproblem, da nyere versioner ofte er bedre beskyttet. 

Når Google lancerer nye versioner, skal de enkelte producenter først til at udvikle versionen til hver enkelt model, og når man som Samsung hvert år udsender mindst 10-15 telefoner på markedet, bliver det hurtigt en omstændig og ret så dyr affære.

Det ændrer sig dog snart. LG er begyndt at udrulle den nyeste version af Android 7.0 til sin LG G5 smartphone, og HTC lover, at en opdatering til HTC 10 udkommer i løbet af fjerde kvartal 2016.

Samsung har netop annonceret en åben beta af Android 7.0 til sine S7-telefoner i USA, Storbritannien og Sydkorea, så der er håb for snart at se en opdatering. Ligeledes har Huawei allerede opdateret sin EMUI-version af Android til Mate 9 og har åbnet en mindre beta af Android 7.0 til sin Honor 8-telefon i udvalgte markeder.

Ligeledes har Motorola også lovet, at der udkommer en opdatering til sine Moto Z og Moto G4-telefoner inden udgangen af 2016.

Har du ikke en af de nye topmodeller, må du nok væbne dig med tålmodighed. Det tog for eksempel et helt år, før Samsungs S6 Edge Plus blev opdateret til version 6.0, og mange mindre populære og billigere modeller bliver aldrig opdateret til den nyeste version. 

Hvilken Android-version har din smartphone? 

Læs også: Android 7.0 Nougat er lagt på nettet: Her er fem funktioner du kan glæde dig til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere