Artikel top billede

The Grand Tour, med de tidligere Top Gear-værter, er en af trækplastrene hos Prime Video.

Amazon åbner for Netflix-konkurrent i Danmark - koster det halve af Netflix

Netflix og HBO Nordic har fået en seriøs konkurrent med åbningen af Amazon Prime Video. Med en startpris på 23 kroner om måneden og flere unikke serier åbner Amazon nu for video til danske kunder.

Har du set alt på Netflix og er du helt færdig med HBOs profilerede serier? Er dine aftener blevet så lange og de så desperat, at selv samleboksen med Steven Seagals største hits virker tillokkende?

Så er der godt nyt.

For Amazons film- og serietjeneste, kaldet Amazon Prime Video, er netop lanceret i Danmark. Og det til en pris på kun 2,99 euro, cirka 23 kroner, de første seks måneder. Og der er desuden en syv-ddages test-periode, hvor du kan se om realiteterne lever op til forventningerne.

Prime Video er desuden også stedet hvor du kan se de tre tidligere Top Gear-værter, Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond, slå sig løs i deres nye bilprogram The Grand Tour.

Programmet kostede efter sigende Amazon 1,7 milliarder kroner for de 36 afsnit, som trioen har forpligtiget sig til at lave.

Lige som Netflix og HBO har Prime Video desuden udviklet en række eksklusive tv-serier som The man in the high castle og Mozart in the jungle.

Næsten halv pris af Netflix og HBO Nordic

Om det er nok til at udfordre de eksisterende streaming-tjenester på det danske marked er et åbent spørgsmål.

Men til 23 kroner om måneden i de første seks måneder og derefter 45 kroner per måned er Prime-introduktionen i hvert fald et aggressivt ryk mod Netflix og HBO Nordic (79 kroner om måneden) og Viaplay (89 kroner om måneden).

For Amazon handler det dog om mere end bare tv-serier og film.

I USA inkluderer Prime-tjenesten således også en musiktjeneste samt en række fordele for medlemmerne, herunder rabat på udvalgte varer samt gratis og ekstra hurtig forsendelse af varer købt gennem Amazon.

Video-delen er derfor blot ét hjørne af en Amazon-vision om en global kundeklub, som binder video, musik, bøger, legetøj, elektronik og dagligvarer-indkøb sammen i en stor data-drevet anbefalelsesmotor.

Senest har online-giganten løftet sløret for et fuldautomatisk supermarked, kaldet Amazon Go, hvor kunderne kan handle uden at skulle hive pungen frem. Den første forsøgsbutik åbner i Seattle i 2017.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere