Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Digitale chefer og it-sikkerhedschefer steget mest i løn: Så meget kan du tjene som it-mand i USA

Det er slut med de meget store lønstigninger for de amerikanske it-folk. Se her, hvor meget du score på at være it-mand i USA.

De amerikanske it-folk har i det seneste år haft en begrænset gennemsnitlig lønstigning på tre procent, viser den nyeste lønstatistik fra vores amerikanske søstermedie.

Det svarer til et mindre fald i stigningerne i forhold til i fjor, hvor de amerikanske it-folk havde den største fremgang i størrelsen på deres løn i en årrække.

Det kan du læse mere om her.

Det er de amerikanske digitale chefer og it-sikkerheds-chefer, der er steget mest i løn. De har haft en stigning på henholdsvis 7,9 procent og 6,4 procent i forhold til lønniveauet året før.

En digital chef i USA har nu en gennemsnitlig årsløn på 232.000 dollar - små 1,6 millioner kroner eller cirka 130.000 kroner om måneden.

En it-sikkerhedschef tjener i snit 173.000 dollar om året - knap 1,2 millioner kroner.

Lidt længere nede af rangstigen er det netværks-arkitekter og database-managere, der i de seneste år har haft de største lønstigninger. Begge grupperne er steget med 5,8 procent i forhold til året før.

Deres gennemsnitsløn er nu henholdsvis 122.000 dollar (830.000 kroner) og 115.000 dollar om året (785.000 kroner)

Du kan se oversigten over de gennemsnitlige amerikanske it-lønninger her: Computerworld Salary Survey.

Vores amerikanske søstermedie har også kigget nærmere på de områder, hvor der for alvor er mulighed for at score store lønforhøjelser på det amerikanske marked.

Det er typisk områder med stor betydning for forretningens succes, hvilket gør det nødvendigt med dygtige folk.

Skal man score store lønforhøjelser i USA, bør man derfor være

- Help desk/teknisk support.

- Software-udvikler.

- Systemadministrator

- Forretnings-analytiker.

- System-arkitekt.

- CIO

- Netværks-ingeniør

- Analytiker

- Netværks-administrator.

Undersøgelsen viser også, at de amerikanske it-folk oplever, at den største udfordring, som de har i deres hverdag, er at holde trit med den teknologiske udviklnig.

Næsten halvdelen af de it-ansatte føler, at dette er en udfordring i hverdagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere