Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Trods sigtelse i Bestikkelsessag: Ib Kunøe og aktionærer tjener styrtende på Atea

Det kan godt være, at Atea er sigtet i Danmarkshistoriens største bestikkelsessag, Ateas aktier er stadig på sit højeste niveau siden 2001.

Siden 2015 har Atea været en del af Bestikkelsessagen, hvor både højtstående Atea-ansatte og offentligt ansatte beskyldes for at have tilbudt og modtaget bestikkelse.

Men trods sigtelsen går det glimrende for Atea og selskabets aktiekurs.  

Det skriver Børsen.

Atea er børsnoteret via den norske børs i Oslo, og siden nytår er aktien steget med cirka 25 procent og har ramt kurs 100 for første gang siden 2001, hvilket betyder glade aktionærer.

Blandt andet har Ateas formand og hovedaktionær, Ib Kunøe, aktiver i selskabet for over 2,1 millarder kroner, hvoraf han senest købte aktiver i 2016 til kurs 79. 

Har strammet op

Både tidligere Atea-ansatte og selve virksomheden Atea er sigtet i bestikkelsessagen, der omhandler bestikkelse af offentligt ansatte, for at Atea angiveligt skulle kunne holde på de offentlige kunder.

Det kan du læse mere om her: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017

Det er alvorlige beskyldninger - og flere offentligt ansatte er allerede blevet dømt for at have modtaget bestikkelse fra Atea-ansatte - men ifølge Børsens kilde har Atea kæmpet for at overbevise aktionærer om, at Atea har ændret procedure.

"Topledelsen er lykkedes med at overbevise markedet om, at selskabet har taget de nødvendige tiltag til, at sagen om bestikkelse, uanset udfaldet, ikke kommer til at påvirke Atea nævneværdigt," forklarer Aksel Stenbakken til Børsen.

Det matcher en kommentar fra Ateas administrerende direktør, Morten Felding, som Computerworld snakkede med tilbage i februar. Blandt andet har Atea indført ekstra træning af sine ansatte i, hvad man må og ikke må omkring offentligt ansatte.

Det kan du læse mere om her: Efter stor oprydning i kølvandet på bestikkelsessag: Atea flyver afsted med rekordregnskab

De næste sager i den store Bestikkelsessag afvikles i løbet af juni måned, og hovedsagen, den såkaldte Region Sjælland-sag, starter i oktober.

Det kan du læse mere om her: Dato fastlagt: De hovedmistænkte it-chefer og tidligere Atea-topfolk på vej i retten Atea-bestikkelsessag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere