Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dansk bandeleder i interview: Jeg sætter mine penge i bitcoin

En af de centrale figurer i det københavnske bandekrig hævder, at han investerer sine millioner i krypto-valutaen bitcoin. Valutaen har også tidligere vist sig at være populær blandt kriminelle.

Krypto-valutaen Bitcoin bliver ofte omtalt som de kriminelles foretrukne valuta, og den bliver tilsyneladende også brugt af kriminelle i Danmark.

I et stort interview med Berlingske, fortæller den formodede leder af banden Brothas i Mjølnerparken i København, der i øjeblikket er involveret i en bandekrig med banden Loyal to Familia, at han bruger sine penge på at købe bitcoin.

Bandekrigen har ført til mere end 20 skudepisoder i København, og i interviewet med Berlingske erkender bandelederen, at krigen er affødt af en kamp om hashmarkedet i København, hvor det anslås, at der årligt omsættes for mere end én milliard kroner. 

“Du ligner ikke en, der normalt tjener mange millioner. Hvad gør I med pengene," spørger Berlingske ham. Hvorefter bandelederen, der ifølge Berlingske går under navnet Plomo, læner sig frem mod journalisten og svarer:

“Jeg køber bitcoin.”

Læs også: Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Kriminelle over hele verden brug bitcoin

Det er velkendt, at bitcoin også er den foretrukne valuta blandt ransomware-bagmænd.

Derudover optrevlede det amerikanske forbundspoliti, FBI, i 2013 den illegale online-markedsplads, Silk Road, hvor det via betaling med bitcoin var muligt at købe narkotika og våben.

Bitcoins popularitet i kriminelle miljøer skyldes blandt andet, at valutaen er decentral. Det vil sige, at der ikke er en mellemmand som eksempelvis en bank involveret i transaktionerne, og derfor tilbyder valutaen de kriminelle en høj grad af anonymitet. 

Den erkendelse fik tidligere på året FN’s kontor for narko og kriminalitet, UNODC, til at lancere et program, der skal træne politi-enheder over hele verden i at efterforske kriminelles brug af kryptovalutaer som eksempelvis bitcoin.

Læs også: 
Kryptovaluta-spekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

EU gransker bitcoin-overførsler for at stoppe penge-støtte til terrorister




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere