Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Analyse: Halvdelen af TDC´s fremtidige indtjening til investorerne kan havne i skattely / Nianet snupper storkunden Københavns Kommune fra TDC / Kaspersky: Populære datingapps er for usikre

Morgen-briefing: Analyse: Halvdelen af TDC´s fremtidige indtjening til investorerne kan havne i skattely / Nianet snupper storkunden Københavns Kommune fra TDC / Kaspersky: Populære datingapps er for usikre

Godmorgen. Her dagens friske nyhedsoverblik fra Computerworld.

Analyse: Halvdelen af TDC´s fremtidige indtjening til investorerne kan havne i skattely

En analyse foretaget af Finans viser, at halvdelen af den indtjening, der vil blive skabt i TDC under ejerskab af de bydere, der vil købe TDC for godt 40 millliarder kroner, vil havne i skattely på kanaløen Guernsey.

Konsortiet af købere har etableret selskabet DK Telekommunikation ApS. En af køberne, den australske kapitalfond Macquarie, står for halvdelen af selskabet, og det er selskabskonstruktionen bag denne ejerandel, der via selskaber i Luxembourg vil kanalisere afkastet af investeringen til Guernsey, viser Finans’ analyser.

Konstruktionen kaldes Luxemborg-finten og bruges traditionelt til at sende udbytter fra danske selskaber til eksempelvis moderselskaber i skattely uden at betale skat, forklarer professor i skatteret Jan Pedersen.

Over for Finans afviser Macquarie, at selskabskonstruktionen har nogen betydning for skattebetalingen. Pensionsselskabet ATP, der er en del af konsortiet, kender til selskabskonstruktionen, men afviser også historien.

Nianet snupper storkunden Københavns Kommune fra TDC

Fiberselskabet Nianet har vundet en ny stor aftale med Københavns Kommune - en af Danmarks største erhvervskunder og TDC-kunde i mange år.

Kontrakten løber i fem år og har værdi på godt 60 millioner kroner, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Nianet skal udvide netværket med højhastighedsforbindelser, der understøtter og fremtidssikrer Københavns Kommunes udbud af blandt andet telemedicin, IP-telefoni, videoovervågning, alarmer og videobaserede tjenester.

Nianet blev i 2017 solgt til kapitalfonden EQT, der også Global Connect. De to selskaber er i færd med at blive lagt sammen.

Nianet forventer en stigning på 10 procent af arbejdskraften til udbygning af infrastrukturen. Og det tal vil sandsynligvis stige.

Kontrakten med Københavns Kommune falder i kølvandet på Nianet og Coops aftale om udrulning af fibernet til minimum 1.050 Coop-butikker. Samtidig har Nianet siden 2011 haft den danske stat som kunde, og i 2015 blev selskabet genvalgt som eneleverandør af dataforbindelser til blandt andet ministerier, forsvaret og politiet, skriver selskabet.

Kaspersky: Populære datingapps er for usikre

Sikkerhedsfirmaet Kasperskyhar analyseret de mest populære datingapps for at finde ud af, hvor modstandsdygtige de er over for hackere. Det viser sig, at der er flere funktioner og sårbarheder, som kan få negative konsekvenser for brugerne, skriver selskabet.

Analysen viser, at den loginmetode, som størstedelen af datingapps bruger, udgør en sikkerhedstrussel. Man registrerer sig med en adgangstoken via for eksempel Facebook, så datingappen kan indsamle informationer om brugeren og verificere identiteten. Problemet er, at de adgangstokens ofte bliver opbevaret og brugt usikkert. Derfor kan cyberkriminellelet stjæle dem fra datingappen og få uretmæssig adgang til brugerkonti. Her kan de følge med i, hvad der foregår – og endda sende beskeder fra kontoen.

Cyberkriminelle kan også få fat i informationer om et offer uden at få adgang til selve kontoen på datingappen. Hackere kan indfange de data, som bliver sendt mellem appen og serveren via såkaldte man-in-the-middle-angreb. Analysen viser, at mange datingapps ikke krypterer data, så den er fuldt ud tilgængelig for hackerne. Eksempelvis krypterer Tinder ikke billeder.

En anden ny undersøgelse fra Kaspersky Lab viser, at mere end hver 10. danske datingappbruger har delt billeder af sig selv uden tøj på. De billeder kan således potentielt være havnet i en ubuden gæsts besiddelse.

Mange mobile datingapps er afhængige af brugernes lokation, så de kan se afstanden til en potentiel date og sikre sig, at de er i nærheden. Men en cyberkriminel kan også få glæde af funktionen og udnytte den til at identificere et offers præcise placering. De kan skrive et stykke kode, som giver dem mulighed for at spore offeret i realtid. Konsekvensen er dels, at indbrudstyve kan finde ud af, hvornår deres offer er hjemmefra. Og dels, at eventuelle stalkere altid kan lokalisere deres ofre.

Stalkere og svindlere kan også finde en lang række andre informationer om deres ofre via datingapps. Selvom hverken Tinder eller Happn viser brugernes fulde navne, er det relativt nemt at finde det og få adgang til andre personlige informationer. Især når brugerne oplyser mere end fornavn, alder og billede på deres profiler. En kriminel, som kan se sit offers arbejdsplads, kan for eksempel sætte informationen i relation til fornavnet og finde frem til det fulde navn. Med det fulde navn kan en kriminel finde frem til yderligere informationer om offeret – blandt andet via andre sociale medier, skriver Kaspersky.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere