Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Thomas Honoré: Her er mine fire råd til fremtidens medarbejder / Over halvdelen af det danske reklamemarked er nu digitalt / Amazon-stifter mødt med protester i Tyskland

Morgen-briefing: Thomas Honoré: Her er mine fire råd til fremtidens medarbejder / Over halvdelen af det danske reklamemarked er nu digitalt / Amazon-stifter mødt med protester i Tyskland / Apples kæmpemæssige EU-skattesmæk havner på en spærret konto i Irland / YouTube har slettet millioner af videoer med stødende indhold

Godmorgen fra Computerworld. Her er onsdagens hurtige nyhedsoverblik.

Thomas Honoré: Her er mine fire råd til fremtidens medarbejder

Topchefen i Columbus, Thomas Honoré, giver i en klumme i Finans fire råd til fremtidens medarbejder:

Først og fremmest skal man have et højt niveau af grundviden inden for sit fag, og så skal man spekulere på, om den viden kan bringes i spil i digitaliseringen.

For det andet skal man kende de vigtigste teknologier på det faglige område, man arbejder og forstå, hvor teknologierne kan bruges i praksis og give værdi for kunderne.

For det tredie skal man være åben overfor nye teknologier og arbejdsmetoder, som måske kan gøre arbejdsdagen mere effektiv.

For det fjerde skal man selv gå i gang med at sætte sig ind i teknologierne og de nye værktøjer og arbejdsmetoder, i stedet for at vente på at blive sat i gang med det.

Over halvdelen af det danske reklamemarked er nu digitalt

Den samlede annonceomsætning for 2017 i Danmark steg med 2,1 procent i forhold til 2016.

Det fremgår af rapporten Det Danske Reklamemarked, som IRM, Kreativitet & Kommunikation og Danske Medier Research har offentliggjort.

Fremgangen skal findes på radio, på outdoor og på internet, mens de trykte medier over en bred kam er ramt af tilbagegang.

internetomsætningen var mere end 7 milliarder kroner i 2017 ud af i alt 13,6 milliarder kroner. Digital annonceomsætning udgør nu 54 procent af det samlede reklamemarked.

Sammenlignet med de øvrige skandinaviske lande er væksten i Danmark dog beskeden. I Norge steg omsætningen fra 2016 til 2017 med 2,9 procent, mens Sverige oplevede en vækst på 8,1 procent.

Amazon-stifter mødt med protester i Tyskland

Amazon stifter Jeff Bezos blev mødt af demonstranter, da han i går tirsdag var i erlin for at modtage en innovationspris, skriver Bloomberg.

Med den nyvalgte leder for det tyske socialdemokrati Andrea Nahles i spidsen protesterede cirka 350 demonstranter over prisuddelingen med den begrundelse, at Amazons skattepolitik og lønpolitik er urimelig.

Tyskland er Amazons næststørste marked efter USA. Salget i Tyskland er på cirka 17 milliarder dollar.

Apples kæmpemæssige EU-skattesmæk havner på en spærret konto i Irland

Den irske regering og Apple er blevet enige om at parkere næsten 97 milliarder kroner i en spærret fond.

Pengene skal dække den kolossale skatteregning, som Irland ifølge en afgørelse i EU-domstolen ikke kan slippe for at opkræve fra Apple, skriver Børsen.

Skatteregningen skyldes EU-kommissær Margrethe Vestager og den øvrige EU-Kommissions beslutning fra 2016 om, at Irland havde givet Apple alt for gunstige skattevilkår i strid med reglerne om statsstøtte.

Irland og Apple har appelleret afgørelserne, men er altså juridisk tvunget til at begynde proceduren med tilbagebetalingen.

YouTube har slettet millioner af videoer med stødende indhold

Det Googleejede YouTube har alene i sidste kvartal af 2017 slettet over otte millioner videoer, som YouTube havde identificeret som stødende, skriver Financial Times ifølge Ritzau.

YouTube er blevet kritiseret for ikke at håndtere opgaven med at slette den slags indhold hurtigt nok.

Tjenesten fortæller, at 80 procent af de slettede videoer er blevet fundet og identificeret ved hjælp af machine learning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere