Morgen-briefing: It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs / Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA / Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet

Morgen-briefing: It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs / Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA / Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet / Teleaftale tager ikke hånd om fibermonopoler / Telenor: Hvor er de konkrete målsætninger? / PA Consulting Group køber sig til bedre forståelse af digitale forbrugere / PayPal køber svensk it-selskab for milliarder

Godmorgen fra Computerworld. Her ugens sidste tidlige nyhedsoverblik.

It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs
Egiss med iværksætteren Jesper Ravn i spidsen ramte en omsætning på næsten 600 millioner i 2017. Det svarer til en vækst på 40 procent, men målet var 50 procent, skriver Børsen.

Jesper Ravn siger, at det ene og alene skyldes den faldende dollarkurs. Målet om at nå én milliard i omsætning i 2018 bliver af samme grund ikke til noget.

"Men jeg er stadig enormt tilfreds med udviklingen. Vi har fået en række nye kontrakter med nogle kæmpestore globale virksomheder. Det er jeg vanvittigt stolt af," siger Jesper Ravn til Børsen.

Selskabet har blandt andet indgået en meget stor aftale med dækfirmaet Michelin om at levere 70.000 computere over hele verden.

Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA.
Låsevirksomheden Danalock fra Harlev åbner kontor i USA for at få bedre fat i det voksende marked for smart home-produkter. USA-afdlingen skal have fokus på at opbygge nye partnerskaber med sikkerhedsvirksomheder, serviceudbydere og detailhandlere.

Selskabet har ansat Bent Sørensen til at lede virksomhedens ekspansion i Amerika. Han kommer fra Sigma Designs / Z-Wave i USA og har erfaring som IoT-rådgiver og mere end 20 års international salgsledelse og forretningsudvikling.

Danalock har mere end 10 års erfaring inden for smart lock-branchen med produkter, der er kompatible med enhver standarddør i hele verden og understøtter et stort udvalg af hjemmeautomatiseringsprotokoller: Bluetooth, Homekit, Zigbee og Z-wave.

Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet
Alle folketingets partier står bag en ny teleaftale, som ifølge teleminister Lars Chr. Lilleholt (V) har følgende nøglepunkter:

Det er i udgangspunktet markedet selv, der skal udrulle telenet i Danmark. Det offentlige skal kun blande sig, der hvor markedet kan have vanskeligt ved at nå ud.

Telepolitikken skal fremme, at der er adgang til det digitale samfund for borgere og virksomheder i hele Danmark.

Bredbåndspuljen forøges med yderligere 60 mio. kr. i 2018 og målrettes i højere grad mod tyndtbefolkede områder.

Der sættes klare rammer for, hvordan kommuner kan støtte udrulning af mobil- og bredbåndsinfrastruktur uden at påvirke konkurrencen på markedet negativt.

Parterne er enige om at henstille til kommunerne, at de lokalt skal sikre optimale rammer for udrulningen af digital infrastruktur, herunder i forhold til masteleje.

Der nedsættes et nyt brancheforum. Forummet skal bl.a. se på, hvordan eventuelle administrative barrierer for 5G kan nedbrydes, om der kan skabes et miljø for test af nye 5G-tjenester i Danmark, samt hvordan disse kan bidrage til skabe vækst og udvikling i hele landet.

Aftalen løber frem til 2021, hvor partierne igen skal drøfte forliget

Teleaftale tager ikke hånd om fibermonopoler
I en kommentar til teleforliget peger Dansk Erhverv og IT-Branchen på, at politikerne slet ikke tager fat på at regulere monopolet på fibernet.

”Det undrer os, at regeringen ikke presser på for, at der bliver åbnet op for konkurrence på de lokale og regionale fibernet. Det er jo ellers noget, der netop, i tråd med deres ambition, vil øge konkurrencen, give plads til nye produkter og sikre en bedre udnyttelse af netværkene,” siger Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Aftalen kunne også have taget mere fat om problematikken mht. masteleje, mener de to organisationer.

“Når forligsparterne blot skriver, at de henstiller til, at kommunerne har fokus på betydningen af en rimelig masteleje, så er der risiko for, at der ikke sker noget på et område, hvor det ellers er veldokumenteret, at der netop er problemer”, lyder det fra de to organisationer.

Telenor: Hvor er de konkrete målsætninger?
Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor Danmark, siger blandt andet i en kommentar til teleaftalen:

“Med det høje fokus på 5G er det bemærkelsesværdigt, hvor få konkrete og forpligtende målsætninger der er for at sikre smidig sagsbehandling og lav masteleje. I forliget savner jeg konkret handling og en beskrivelse af, hvad staten vil gøre, og hvad man f.eks. vil kræve af kommunerne".

Han er også skuffet over indsatsen for konkurrence på bredbånd..

“Forliget adresserer ikke det akutte behov for at sikre en langt mere effektiv konkurrence på bredbånd eller mere specifikt markedet for højhastighedsforbindelser. Fiberselskabernes net er stadig stort set lukkede, og TDC´s kabel-net er fortsat ureguleret. Det er et kæmpe problem for fremtidens Digitale Danmark, hvor borgerne i sidste ende vil blive sorteper, hvis konkurrencen udebliver, fordi priser og vilkår uden indblanding fra myndighedernes side kan dikteres af de store lokale bredbåndsmonopoler," uddyber Jesper Hansen.

PA Consulting Group køber sig til bedre forståelse af digitale forbrugere
PA Consulting Group (PA) har købt engelske Sparkler med 60 ansatte, som er eksperter i hvordan forbrugere opførerer sig og tænker i en digital verden.

Sparkler arbejder sammen med mange af verdens mest avancerede digitale mærker og blue chip-virksomheder, herunder Microsoft, eBay, Diageo, Electrolux, Sainsbury, Sky og Uber.

“Med ekspertise inden for forbrugerforskning, herunder digitale samfund, er Sparkler markedsledende indenfor forståelse af, hvordan forbrugere tænker og opfører sig i den digitale verden. Virksomheden har en langvarig track record i at hjælpe kunder med at forny deres tjenester og positionere deres mærker”, skriver PA i en pressemeddelelse.

PayPal køber svensk it-selskab for milliarder
Betalingstjenesten PayPal køber den svenske it-virksomhed iZettle for 2,2 milliarder dollars, skriver Reuters.

iZettle er mest kendt for at producere en minikortlæser, der kan forvandle en smartphones og tablets til kasseapparater. Målgruppen er især mindre virksomheder og butikker.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Digital sikkerhed 2019: Trusler, tendenser og strategi

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På Digital sikkerhed 2019 tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

29. januar 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft med klar melding til sine 3.000 danske partnere: "Overlæggeren er, at det er cloud or nothing at all"
Interview: Tiderne, hvor du som Microsoft-partner bare kunne sælge nogle licenser og have succes med det, er forbi. Hvis du vil være en af de hotteste partnere hos Microsoft, skal du bevise overfor partnerdirektør Claus Jul Chrisitansen, at du er klar til at basere hele din forretning på cloud.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Er din Citrix monitorering klar til virtuelle Apps og desktops 7.x?
Citrix XenApp 6.5 nåede End-of-Life (EoL) d. 30. juni 2018 og det betyder at organisationer rundt i hele verden er ved at skifte til Citrix Virtual Apps og Desktops 7.x, som blev udgivet første gang i 2013. Der er siden tilføjet et hav af nye funktionaliteter og udvidelser. Hvis du og din virksomhed endnu ikke har opgraderet til den nye version, kan det kraftigt anbefales at I gør det, for at kunne drage fordel af alle de nye muligheder. I dette whitepaper gennemgår vil netop forskelle, nyheder og muligheder og ikke mindst de åbenlyse gevinster der ligger og venter ved at opgradere.