Morgen-briefing: It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs / Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA / Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet

Morgen-briefing: It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs / Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA / Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet / Teleaftale tager ikke hånd om fibermonopoler / Telenor: Hvor er de konkrete målsætninger? / PA Consulting Group køber sig til bedre forståelse af digitale forbrugere / PayPal køber svensk it-selskab for milliarder

Godmorgen fra Computerworld. Her ugens sidste tidlige nyhedsoverblik.

It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs
Egiss med iværksætteren Jesper Ravn i spidsen ramte en omsætning på næsten 600 millioner i 2017. Det svarer til en vækst på 40 procent, men målet var 50 procent, skriver Børsen.

Jesper Ravn siger, at det ene og alene skyldes den faldende dollarkurs. Målet om at nå én milliard i omsætning i 2018 bliver af samme grund ikke til noget.

"Men jeg er stadig enormt tilfreds med udviklingen. Vi har fået en række nye kontrakter med nogle kæmpestore globale virksomheder. Det er jeg vanvittigt stolt af," siger Jesper Ravn til Børsen.

Selskabet har blandt andet indgået en meget stor aftale med dækfirmaet Michelin om at levere 70.000 computere over hele verden.

Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA.
Låsevirksomheden Danalock fra Harlev åbner kontor i USA for at få bedre fat i det voksende marked for smart home-produkter. USA-afdlingen skal have fokus på at opbygge nye partnerskaber med sikkerhedsvirksomheder, serviceudbydere og detailhandlere.

Selskabet har ansat Bent Sørensen til at lede virksomhedens ekspansion i Amerika. Han kommer fra Sigma Designs / Z-Wave i USA og har erfaring som IoT-rådgiver og mere end 20 års international salgsledelse og forretningsudvikling.

Danalock har mere end 10 års erfaring inden for smart lock-branchen med produkter, der er kompatible med enhver standarddør i hele verden og understøtter et stort udvalg af hjemmeautomatiseringsprotokoller: Bluetooth, Homekit, Zigbee og Z-wave.

Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet
Alle folketingets partier står bag en ny teleaftale, som ifølge teleminister Lars Chr. Lilleholt (V) har følgende nøglepunkter:

Det er i udgangspunktet markedet selv, der skal udrulle telenet i Danmark. Det offentlige skal kun blande sig, der hvor markedet kan have vanskeligt ved at nå ud.

Telepolitikken skal fremme, at der er adgang til det digitale samfund for borgere og virksomheder i hele Danmark.

Bredbåndspuljen forøges med yderligere 60 mio. kr. i 2018 og målrettes i højere grad mod tyndtbefolkede områder.

Der sættes klare rammer for, hvordan kommuner kan støtte udrulning af mobil- og bredbåndsinfrastruktur uden at påvirke konkurrencen på markedet negativt.

Parterne er enige om at henstille til kommunerne, at de lokalt skal sikre optimale rammer for udrulningen af digital infrastruktur, herunder i forhold til masteleje.

Der nedsættes et nyt brancheforum. Forummet skal bl.a. se på, hvordan eventuelle administrative barrierer for 5G kan nedbrydes, om der kan skabes et miljø for test af nye 5G-tjenester i Danmark, samt hvordan disse kan bidrage til skabe vækst og udvikling i hele landet.

Aftalen løber frem til 2021, hvor partierne igen skal drøfte forliget

Teleaftale tager ikke hånd om fibermonopoler
I en kommentar til teleforliget peger Dansk Erhverv og IT-Branchen på, at politikerne slet ikke tager fat på at regulere monopolet på fibernet.

”Det undrer os, at regeringen ikke presser på for, at der bliver åbnet op for konkurrence på de lokale og regionale fibernet. Det er jo ellers noget, der netop, i tråd med deres ambition, vil øge konkurrencen, give plads til nye produkter og sikre en bedre udnyttelse af netværkene,” siger Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Aftalen kunne også have taget mere fat om problematikken mht. masteleje, mener de to organisationer.

“Når forligsparterne blot skriver, at de henstiller til, at kommunerne har fokus på betydningen af en rimelig masteleje, så er der risiko for, at der ikke sker noget på et område, hvor det ellers er veldokumenteret, at der netop er problemer”, lyder det fra de to organisationer.

Telenor: Hvor er de konkrete målsætninger?
Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor Danmark, siger blandt andet i en kommentar til teleaftalen:

“Med det høje fokus på 5G er det bemærkelsesværdigt, hvor få konkrete og forpligtende målsætninger der er for at sikre smidig sagsbehandling og lav masteleje. I forliget savner jeg konkret handling og en beskrivelse af, hvad staten vil gøre, og hvad man f.eks. vil kræve af kommunerne".

Han er også skuffet over indsatsen for konkurrence på bredbånd..

“Forliget adresserer ikke det akutte behov for at sikre en langt mere effektiv konkurrence på bredbånd eller mere specifikt markedet for højhastighedsforbindelser. Fiberselskabernes net er stadig stort set lukkede, og TDC´s kabel-net er fortsat ureguleret. Det er et kæmpe problem for fremtidens Digitale Danmark, hvor borgerne i sidste ende vil blive sorteper, hvis konkurrencen udebliver, fordi priser og vilkår uden indblanding fra myndighedernes side kan dikteres af de store lokale bredbåndsmonopoler," uddyber Jesper Hansen.

PA Consulting Group køber sig til bedre forståelse af digitale forbrugere
PA Consulting Group (PA) har købt engelske Sparkler med 60 ansatte, som er eksperter i hvordan forbrugere opførerer sig og tænker i en digital verden.

Sparkler arbejder sammen med mange af verdens mest avancerede digitale mærker og blue chip-virksomheder, herunder Microsoft, eBay, Diageo, Electrolux, Sainsbury, Sky og Uber.

“Med ekspertise inden for forbrugerforskning, herunder digitale samfund, er Sparkler markedsledende indenfor forståelse af, hvordan forbrugere tænker og opfører sig i den digitale verden. Virksomheden har en langvarig track record i at hjælpe kunder med at forny deres tjenester og positionere deres mærker”, skriver PA i en pressemeddelelse.

PayPal køber svensk it-selskab for milliarder
Betalingstjenesten PayPal køber den svenske it-virksomhed iZettle for 2,2 milliarder dollars, skriver Reuters.

iZettle er mest kendt for at producere en minikortlæser, der kan forvandle en smartphones og tablets til kasseapparater. Målgruppen er især mindre virksomheder og butikker.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Her er de vigtigste pointer i NNIT's nye halvårsregnskab: Frigører sig fra Novo Nordisk - og stort udbytte på vej
Interview: Manglende omsætning hos Novo Nordisk og stor fremgang i tre andre sektorer betyder, at NNIT gør sig mere uafhængig af Novo Nordisk. Her er de vigtigste punkter i selskabets nye regnskab. Interview med finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen.
Computerworld
Studieguide: Følg disse råd og få mest smartphone for pengene - disse fire smartphones er de bedste køb lige nu
En ny, velfungerende smartphone behøver ikke at koste alverden. Sådan får du masser af mobil til få penge.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.