Morgen-briefing: It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs / Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA / Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet

Morgen-briefing: It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs / Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA / Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet / Teleaftale tager ikke hånd om fibermonopoler / Telenor: Hvor er de konkrete målsætninger? / PA Consulting Group køber sig til bedre forståelse af digitale forbrugere / PayPal køber svensk it-selskab for milliarder

Godmorgen fra Computerworld. Her ugens sidste tidlige nyhedsoverblik.

It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs
Egiss med iværksætteren Jesper Ravn i spidsen ramte en omsætning på næsten 600 millioner i 2017. Det svarer til en vækst på 40 procent, men målet var 50 procent, skriver Børsen.

Jesper Ravn siger, at det ene og alene skyldes den faldende dollarkurs. Målet om at nå én milliard i omsætning i 2018 bliver af samme grund ikke til noget.

"Men jeg er stadig enormt tilfreds med udviklingen. Vi har fået en række nye kontrakter med nogle kæmpestore globale virksomheder. Det er jeg vanvittigt stolt af," siger Jesper Ravn til Børsen.

Selskabet har blandt andet indgået en meget stor aftale med dækfirmaet Michelin om at levere 70.000 computere over hele verden.

Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA.
Låsevirksomheden Danalock fra Harlev åbner kontor i USA for at få bedre fat i det voksende marked for smart home-produkter. USA-afdlingen skal have fokus på at opbygge nye partnerskaber med sikkerhedsvirksomheder, serviceudbydere og detailhandlere.

Selskabet har ansat Bent Sørensen til at lede virksomhedens ekspansion i Amerika. Han kommer fra Sigma Designs / Z-Wave i USA og har erfaring som IoT-rådgiver og mere end 20 års international salgsledelse og forretningsudvikling.

Danalock har mere end 10 års erfaring inden for smart lock-branchen med produkter, der er kompatible med enhver standarddør i hele verden og understøtter et stort udvalg af hjemmeautomatiseringsprotokoller: Bluetooth, Homekit, Zigbee og Z-wave.

Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet
Alle folketingets partier står bag en ny teleaftale, som ifølge teleminister Lars Chr. Lilleholt (V) har følgende nøglepunkter:

Det er i udgangspunktet markedet selv, der skal udrulle telenet i Danmark. Det offentlige skal kun blande sig, der hvor markedet kan have vanskeligt ved at nå ud.

Telepolitikken skal fremme, at der er adgang til det digitale samfund for borgere og virksomheder i hele Danmark.

Bredbåndspuljen forøges med yderligere 60 mio. kr. i 2018 og målrettes i højere grad mod tyndtbefolkede områder.

Der sættes klare rammer for, hvordan kommuner kan støtte udrulning af mobil- og bredbåndsinfrastruktur uden at påvirke konkurrencen på markedet negativt.

Parterne er enige om at henstille til kommunerne, at de lokalt skal sikre optimale rammer for udrulningen af digital infrastruktur, herunder i forhold til masteleje.

Der nedsættes et nyt brancheforum. Forummet skal bl.a. se på, hvordan eventuelle administrative barrierer for 5G kan nedbrydes, om der kan skabes et miljø for test af nye 5G-tjenester i Danmark, samt hvordan disse kan bidrage til skabe vækst og udvikling i hele landet.

Aftalen løber frem til 2021, hvor partierne igen skal drøfte forliget

Teleaftale tager ikke hånd om fibermonopoler
I en kommentar til teleforliget peger Dansk Erhverv og IT-Branchen på, at politikerne slet ikke tager fat på at regulere monopolet på fibernet.

”Det undrer os, at regeringen ikke presser på for, at der bliver åbnet op for konkurrence på de lokale og regionale fibernet. Det er jo ellers noget, der netop, i tråd med deres ambition, vil øge konkurrencen, give plads til nye produkter og sikre en bedre udnyttelse af netværkene,” siger Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Aftalen kunne også have taget mere fat om problematikken mht. masteleje, mener de to organisationer.

“Når forligsparterne blot skriver, at de henstiller til, at kommunerne har fokus på betydningen af en rimelig masteleje, så er der risiko for, at der ikke sker noget på et område, hvor det ellers er veldokumenteret, at der netop er problemer”, lyder det fra de to organisationer.

Telenor: Hvor er de konkrete målsætninger?
Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor Danmark, siger blandt andet i en kommentar til teleaftalen:

“Med det høje fokus på 5G er det bemærkelsesværdigt, hvor få konkrete og forpligtende målsætninger der er for at sikre smidig sagsbehandling og lav masteleje. I forliget savner jeg konkret handling og en beskrivelse af, hvad staten vil gøre, og hvad man f.eks. vil kræve af kommunerne".

Han er også skuffet over indsatsen for konkurrence på bredbånd..

“Forliget adresserer ikke det akutte behov for at sikre en langt mere effektiv konkurrence på bredbånd eller mere specifikt markedet for højhastighedsforbindelser. Fiberselskabernes net er stadig stort set lukkede, og TDC´s kabel-net er fortsat ureguleret. Det er et kæmpe problem for fremtidens Digitale Danmark, hvor borgerne i sidste ende vil blive sorteper, hvis konkurrencen udebliver, fordi priser og vilkår uden indblanding fra myndighedernes side kan dikteres af de store lokale bredbåndsmonopoler," uddyber Jesper Hansen.

PA Consulting Group køber sig til bedre forståelse af digitale forbrugere
PA Consulting Group (PA) har købt engelske Sparkler med 60 ansatte, som er eksperter i hvordan forbrugere opførerer sig og tænker i en digital verden.

Sparkler arbejder sammen med mange af verdens mest avancerede digitale mærker og blue chip-virksomheder, herunder Microsoft, eBay, Diageo, Electrolux, Sainsbury, Sky og Uber.

“Med ekspertise inden for forbrugerforskning, herunder digitale samfund, er Sparkler markedsledende indenfor forståelse af, hvordan forbrugere tænker og opfører sig i den digitale verden. Virksomheden har en langvarig track record i at hjælpe kunder med at forny deres tjenester og positionere deres mærker”, skriver PA i en pressemeddelelse.

PayPal køber svensk it-selskab for milliarder
Betalingstjenesten PayPal køber den svenske it-virksomhed iZettle for 2,2 milliarder dollars, skriver Reuters.

iZettle er mest kendt for at producere en minikortlæser, der kan forvandle en smartphones og tablets til kasseapparater. Målgruppen er især mindre virksomheder og butikker.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitale og mobile medarbejdere: De bedste værktøjer og løsninger til at gentænke din forretning

Hør om udfordringerne med sikkerheden i de mobile løsninger og hvordan du håndterer dem - og lær mere om hvordan interne business apps kan skabe mere effektive arbejdsgange i din virksomhed.

29. maj 2018 | Læs mere


Nyt trusselsbillede kræver dyb indsigt i sikkerhedsprodukter

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

30. maj 2018 | Læs mere


Accelerér digitalisering med softwarerobotter og AI

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen.

30. maj 2018 | Læs mere


Premium
”Vores løsning vil betyde, at du som patient kan tage et billede af en pille med din telefon og herefter få bekræftet, at den medicindosis du er ved at indtage er valid.”
Virkningsløs piratmedicin koster tusindvis af liv hvert år, men it-giganten IBM mener, at den har fundet en løsning på problemet. Bliv klogere på hvordan IBM vil bruge blockchain til at forhindre svindel i medicinalindustrien supply-chain
Computerworld
Se listen: Disse it-virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for
Konsulenthusene buldrer frem på listen over de virksomheder, som de danske it-studerende helst vil arbejde for. "Konsulenthusene har simpelthen øget kendskabet til sig selv som arbejdsgiver blandt de it-studerende. Det kræver heftig aktivitet på de sociale medier og universiteterne," lyder det fra Universum, der står bag undersøgelsen.
CIO
Sådan kan du stå imod, når hackerangrebet rammer: 16 nye anbefalinger fra politiet
En ny vejledning fra Rigspolitiet og Dansk IT skal hjælpe danske virksomheder med at få bedre styr på it-sikkerheden. Se her, hvad du bør gøre før, under og efter du bliver ramt af et hackerangreb.
Job & Karriere
500 uorganiserede it-folk skal holde liv i statens it-systemer under konflikt
Hvis der udbryder konflikt, vil hundredvis af uorganiserede it-folk få ansvaret for at sikre, at de statslige it-systemer ikke går ned. Men ifølge fagforbundet Prosa kan det få store konsekvenser, hvis Danmark bliver ramt af it-sikkerhedsangreb.