Artikel top billede

Se tallene: Så stor en del af det globale it-marked er flyttet til skyen i 2022

Virksomheder verden over vil i de kommende over flytte mere og mere over i skyen. Det viser ny undersøgelse fra det globale it-analysehus Gartner.

Om under fire år vil mere end en fjerdedel af nøglesegmenterne på det globale it enterprise-marked være flyttet i skyen.

Det viser en ny rapport fra globale it-analysehus Gartner, der nærmere bestemt spår, at 28 procent af markedet vil være overgået til cloud i 2022.

I dag er er det kun 19 procent af markedet, der er i skyen, men det vil stige taktfast over de kommende år, ifølge Gartner.

"Skiftet inden for enterprise it til nye, cloud-baserede alternativer er ubarmhjertig, men skiftet vil ske over mange år, hvilket skyldes opbygningen af den traditionelle it. Cloud-skiftet viser behovet for øget fleksibilitet og agilitet, og ser on-demand kapacitet og pay-as-you-go-pricing i skyen som en stor fordel," lyder det i en meddelelse fra Michael Warrilow, der er research vice president hos Gartner.

Læs også: Her står den globale cloud-krig: Microsoft går vækstamok og fordobler omsætning til 20 milliarder

AWS dominerer det globale cloud-marked

Den spådom fra Gartner lægger på linje med analysehusets tidligere forudsigelser om det globale cloud-marked.

For nyligt spåede Gartner, at det globale cloud-marked allerede næste år ville stige med 17,3 procent til en samlet værdi på 206,2 milliarder dollar og frem imod 2021 vil markedets værdi yderligere forøges til 278 milliarder dollar.

Der bliver dermed en del at kæmpe om for de store cloud-leverandører i årene, der kommer, men indtil videre er Amazon Web Services solidt i førersædet.

Den seneste Gartner-opgørelse viste, at den amerikanske cloud-gigant sidder på næsten 52 procent af det globale cloud-marked, og der er dermed langt ned til den nærmeste konkurrent på listen, som er Microsoft Azure, der har en andel på lige over 13 procent.

Læs også: Eksplosiv cloud-udvikling: Så meget vil markedet vokse i løbet af det kommende år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere