TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Morgen-briefing: Egmont trækker webudvikling hjem fra Polen / Kapitalfond køber dansk netværksoperatør / Dansk virksomhed i samarbejde med Apple / Storbritanien klar til at beskatte tech-giganterne / Jeff Bezos sætter trist rekord

Egmont trækker webudvikling hjem fra Polen efter fire år. Kapitalfond køber dansk netværksoperatør for ukendt beløb. Dansk virksomhed samarbejder med Apple om at spotte hjerteanfald, Storbritanien gør klar til at beskatte tech-giganterne fra 2020 og så sætter Amazon-boss Jeff Bezos en kedelig rekord.

Godmorgen på denne tirsdag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Egmont trækker webudvikling hjem fra Polen
Mediekoncernen Egmont Publishing trækker webudviklingen hjem til Danmark efter fire år i Polen.

Det oplyser virksomheden på sin hjemmeside.

Egmont står blandt andet bag udgivelser som Euroman og ALT for damerne og planen er, at virksomheden vil forkorte afstanden mellem idé og lancering ved at have sit webudviklings-team placeret her i Danmark.

”Vi har store ambitioner ikke mindst for euroman.dk og alt.dk. Ved at tage det lidt utraditionelle skridt og tage opgaverne hjem til Danmark, håber vi at kunne sikre speed to market. Samtidig tror vi på, at et tættere samarbejde i den digitale afdeling mellem redaktioner, product owners, designere og webudviklere giver endnu bedre resultater,” siger digital direktør i Egmont Publishing Jesper Hansen.

Mediehuset forventer, at afdelingen er klar til at gå til arbejdet i begyndelsen af det kommende år.

Læs mere om Egmont her: Egmont hyrer ny CIO: Henter ny digital topchef i GN Resound

Kapitalfond køber dansk netværksoperatør
En række danske sendemaster får ny ejer. Det er resultatet, efter den europæiske kapitalfond Agilitas har valgt at købe danske Teracom.

Det danske selskab ejer i alt 34 sendemaster, der bruges til både tv og radio. Derudover er virksomheden i besiddelse af 3.500 kilometer fibernetværk, som forbinder datacentre, sendemasterne, programudbydere og andre netværksoperatører.

"Vi er meget stolte over, hvad vi har opnået med Teracom Danmark og ser frem til at samarbejde med Agilitas om at videreudvikle virksomheden," siger Martin Løbel, der er administrerende direktør i Teracom Danmark.

Prisen for det danske selskab er ukendt og den endelige handel afhænger af, at konkurrencemyndighederne godkender handlen.

Læs mere om virksomhedens forhold til SKI her: 12 it-virksomheder godkendt til stor SKI-aftale til 720 millioner kroner

Dansk virksomhed i samarbejde med Apple
Den danske app-udviklingsvirksomhed Assemble står bag applikationen Assemble Heart, der via en iPhone og et Apple Watch i fremtiden ved hjælp af kunstig intelligens skal spotte hjerteanfald.

Det skriver Medwatch.

”Vi har udviklet appen Assemble Heart, der installeres på en iPhone og et Apple Watch. Apple Watch kan måle hjerterytme og snart også EKG, og med patientens tilladelse kan appen på sigt give mulighed for at dele data med Nordsjællands Hospital. Dén løsning skal hospitalet og Assemble nu til at udvikle sammen,” forklarer Morten Svendsen, der er administrerende. direktør hos Assemble.

Det danske selskab har, ifølge fagmediet, slået pjalterne sammen med et hold stærke partnere og håber på, at man ved hjælp af teknologi som big data og machine learning kan udvikle metoden. Samarbejdet indbefatter Apple, Stanford University og Nordsjællands Hospital.

Storbritanien klar til at beskatte tech-giganterne
For øjeblikket går der meget tid på De Britiske Øer med at diskutere Brexit. Men nu melder Storbritanien samtidigt ud, at man er parat til at indføre en banebrydende form for skat, der skal pålægges den omsætning, som verdens tech-giganter skaber lokalt i netop Storbritanien.

Det skriver The Wall Street Journal.

Planen er, at skatten skal indføres i 2020, og Storbritanien vil i så tilfælde være den første industrination, der for alvor forsøger at klemme flere skattekroner ud af de store tech-virksomheder.

I mange år har selvsamme virksomheder haft succes med at indgå særaftaler med forskellige nationer såsom Irland for derigennem at opnå skattefordele.

Det har blandt andet fået den danske konkurrencekommissær Magrethe Vestager på banen i kampen for, at få virksomheder som Google og Facebook til at betale mere i de europæiske statskasser.

Læs mere om det her: EU satser på at have ny tech-skat klar inden årets udgang: Her er nøglepunkterne i det store udspil

Amazon-boss sætter trist rekord
Frontfiguren for Amazon, Jeff Bezos, er verdens rigeste person. Men han er ikke helt så rig, som han har været. Forleden satte Bezos så en kedelig rekord, der satte et trist aftryk på hans privatøkonomi.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

De seneste to dage har større rystelser ramt det globale aktiemarked, og blandt andet de højt værdisatte tech-aktier har stået for skud. Det fik Jeff Bezos private formue til at rasle ned med 19,2 milliarder dollar (125,9 milliarder kroner), og i mandags tabte direktøren så meget, at det er ny rekord for, hvor meget man som enkelt person kan tabe på en enkelt dag.

Den rekord har tidligere tilhørt Michael Saylor fra Microstrategy. Da dot.com-boblen brast i år 2000 formåede han at tabe 46 milliarder kroner på en enkelt handelsdag.

Læs mere om det her: Han har som it-investor prøvet at miste 46 milliarder kroner på én dag: "Det kørte af sporet"


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Dine Office 365 data er ikke sikre i skyen!
Hvis din virksomhed er blandt det hastigt voksende felt af virksomheder, som har migreret til Office 365, så kender du allerede til de mange fordele, der er ved Microsofts cloud-baserede suite. Men er du også klar over din organisations ansvar for at kontrollere og styre dine Office 365 data? Du tror måske, at der er back-up på dine gemte Office 365 data i skyen, men dette er desværre en forkert perception. Hvad hvis en medarbejder ved en fejl sletter en vigtig mail eller en vital rapport? Eller hvad hvis en utilfreds medarbejder gør det med vilje? Det er ikke kun denne slags fejl eller onde handlinger, du skal bekymre dig om, for de begrænsede sikkerhedspunkter der er bygget ind i Office 365 gør, at I er meget sårbare. I dette white paper bliver du klogere på, hvordan I kan sikre jer og undgå at ovenstående scenarie udfolder sig.