Morgen-briefing: Egmont trækker webudvikling hjem fra Polen / Kapitalfond køber dansk netværksoperatør / Dansk virksomhed i samarbejde med Apple / Storbritanien klar til at beskatte tech-giganterne / Jeff Bezos sætter trist rekord

Egmont trækker webudvikling hjem fra Polen efter fire år. Kapitalfond køber dansk netværksoperatør for ukendt beløb. Dansk virksomhed samarbejder med Apple om at spotte hjerteanfald, Storbritanien gør klar til at beskatte tech-giganterne fra 2020 og så sætter Amazon-boss Jeff Bezos en kedelig rekord.

Godmorgen på denne tirsdag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Egmont trækker webudvikling hjem fra Polen
Mediekoncernen Egmont Publishing trækker webudviklingen hjem til Danmark efter fire år i Polen.

Det oplyser virksomheden på sin hjemmeside.

Egmont står blandt andet bag udgivelser som Euroman og ALT for damerne og planen er, at virksomheden vil forkorte afstanden mellem idé og lancering ved at have sit webudviklings-team placeret her i Danmark.

”Vi har store ambitioner ikke mindst for euroman.dk og alt.dk. Ved at tage det lidt utraditionelle skridt og tage opgaverne hjem til Danmark, håber vi at kunne sikre speed to market. Samtidig tror vi på, at et tættere samarbejde i den digitale afdeling mellem redaktioner, product owners, designere og webudviklere giver endnu bedre resultater,” siger digital direktør i Egmont Publishing Jesper Hansen.

Mediehuset forventer, at afdelingen er klar til at gå til arbejdet i begyndelsen af det kommende år.

Læs mere om Egmont her: Egmont hyrer ny CIO: Henter ny digital topchef i GN Resound

Kapitalfond køber dansk netværksoperatør
En række danske sendemaster får ny ejer. Det er resultatet, efter den europæiske kapitalfond Agilitas har valgt at købe danske Teracom.

Det danske selskab ejer i alt 34 sendemaster, der bruges til både tv og radio. Derudover er virksomheden i besiddelse af 3.500 kilometer fibernetværk, som forbinder datacentre, sendemasterne, programudbydere og andre netværksoperatører.

"Vi er meget stolte over, hvad vi har opnået med Teracom Danmark og ser frem til at samarbejde med Agilitas om at videreudvikle virksomheden," siger Martin Løbel, der er administrerende direktør i Teracom Danmark.

Prisen for det danske selskab er ukendt og den endelige handel afhænger af, at konkurrencemyndighederne godkender handlen.

Læs mere om virksomhedens forhold til SKI her: 12 it-virksomheder godkendt til stor SKI-aftale til 720 millioner kroner

Dansk virksomhed i samarbejde med Apple
Den danske app-udviklingsvirksomhed Assemble står bag applikationen Assemble Heart, der via en iPhone og et Apple Watch i fremtiden ved hjælp af kunstig intelligens skal spotte hjerteanfald.

Det skriver Medwatch.

”Vi har udviklet appen Assemble Heart, der installeres på en iPhone og et Apple Watch. Apple Watch kan måle hjerterytme og snart også EKG, og med patientens tilladelse kan appen på sigt give mulighed for at dele data med Nordsjællands Hospital. Dén løsning skal hospitalet og Assemble nu til at udvikle sammen,” forklarer Morten Svendsen, der er administrerende. direktør hos Assemble.

Det danske selskab har, ifølge fagmediet, slået pjalterne sammen med et hold stærke partnere og håber på, at man ved hjælp af teknologi som big data og machine learning kan udvikle metoden. Samarbejdet indbefatter Apple, Stanford University og Nordsjællands Hospital.

Storbritanien klar til at beskatte tech-giganterne
For øjeblikket går der meget tid på De Britiske Øer med at diskutere Brexit. Men nu melder Storbritanien samtidigt ud, at man er parat til at indføre en banebrydende form for skat, der skal pålægges den omsætning, som verdens tech-giganter skaber lokalt i netop Storbritanien.

Det skriver The Wall Street Journal.

Planen er, at skatten skal indføres i 2020, og Storbritanien vil i så tilfælde være den første industrination, der for alvor forsøger at klemme flere skattekroner ud af de store tech-virksomheder.

I mange år har selvsamme virksomheder haft succes med at indgå særaftaler med forskellige nationer såsom Irland for derigennem at opnå skattefordele.

Det har blandt andet fået den danske konkurrencekommissær Magrethe Vestager på banen i kampen for, at få virksomheder som Google og Facebook til at betale mere i de europæiske statskasser.

Læs mere om det her: EU satser på at have ny tech-skat klar inden årets udgang: Her er nøglepunkterne i det store udspil

Amazon-boss sætter trist rekord
Frontfiguren for Amazon, Jeff Bezos, er verdens rigeste person. Men han er ikke helt så rig, som han har været. Forleden satte Bezos så en kedelig rekord, der satte et trist aftryk på hans privatøkonomi.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

De seneste to dage har større rystelser ramt det globale aktiemarked, og blandt andet de højt værdisatte tech-aktier har stået for skud. Det fik Jeff Bezos private formue til at rasle ned med 19,2 milliarder dollar (125,9 milliarder kroner), og i mandags tabte direktøren så meget, at det er ny rekord for, hvor meget man som enkelt person kan tabe på en enkelt dag.

Den rekord har tidligere tilhørt Michael Saylor fra Microstrategy. Da dot.com-boblen brast i år 2000 formåede han at tabe 46 milliarder kroner på en enkelt handelsdag.

Læs mere om det her: Han har som it-investor prøvet at miste 46 milliarder kroner på én dag: "Det kørte af sporet"


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Her er verdens 10 bedste outsourcing-leverandører: Se listen her
For tredje år i træk vinder samme it-outsourcingleverandør førstepladsen på liste over verdens bedste. 85 leverandører er blevet vurderet inden for 26 kategorier for at kunne skære feltet ind til de 10 bedste. Se hele listen her.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.