Artikel top billede

Her er Amazons nye gyldne forretning: Om blot to år kan intelligente supermarkeder omsætte for 30 milliarder kroner

Amazons fuldautomatiske supermarkeder, Amazon Go, omsætter for 50 procent mere end et traditionelt supermarked, og allerede om to år kan omsætningen fra Amazon Go runde 30 milliarder kroner.

Amazons intelligente selvbetjenings-supermarkeder, Amazon Go, kan allerede om to år omsætte for knap 30 milliarder kroner.

Det forudsiger den canadiske investeringsbank RBC Capital Markets i et nyt notat, skriver tech-mediet Recode.

Den høje omsætning skyldes ifølge notatet, at Amazon Go-supermarkederne i gennemsnit omsætter for 50 procent mere end et almindeligt supermarked.

Ifølge RBC Capital Markets beregninger har Amazons supermarkeder i gennemsnit 550 kunder om dagen, der i gennemsnit køber for knap 10 dollar. Det betyder, at en Amazon Go-butik i gennemsnit omsætter for 1,5 millioner dollar eller lige knap 10 millioner kroner om året.

Læs også: Derfor kan Amazon nye intelligente supermarked ændre alt: Eliminerer et menneskeligt lag, der ikke skaber værdi for kunderne

Ni supermarkeder - flere på vej

Sidste år skrev det amerikanske medie Bloomberg, at Amazon frem mod 2021 planlægger at åbne 3.000 supermarkeder, hvilket ifølge RBC's beregninger vil give en samlet omsætning på 4,5 milliarder dollar eller knap 30 milliarder kroner.

Det første supermarked åbnede i den amerikanske by Seattle sidste år, og i dag har Amazon i alt ni supermarkeder.

Fire er placeret i Amazons hjemby Seattle, tre er placeret i Chicago og to er placeret i San Francisco.

Ligner et hvert andet supermarked

Go-supermarkederne ligner udefra et hvert andet supermarked, men indvendigt er det udstyret med et væld af sensorer, kameraer og kunstig intelligens.

Det betyder, at supermarkedet er fuldt automatiseret, og derfor møder du som kunde hverken kassemedarbejdere eller kassebånd og slipper for at skulle stå i kø.

Hver gang du tager en vare ned fra hylden bliver det registreret, og når du forlader butikken bliver dine indkøb automatisk trukket fra dit betalingskort via Amazons smartphone-app.

Læs også: Coop sender folk til USA for at lure på Amazons vilde selvbetjeningsbutik: "Løsningen er ikke at gå head-to-head med Amazon. Det er en kamp, der er meget svær at vinde"

Kræver milliard-investering

Teknologien i butikkerne er dog langt fra billig.

Ifølge Recode udstyrede Amazon den første Go-butik med hardware for i alt én million dollar, og den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley vurderer ifølge Bloomberg, at den samlede regning for at åbne 3.000 butikker kan løbe op i tre milliarder dollar, eller knap 20 milliarder kroner.

Sidste år betegnede Kræn Østergaard Nielsen, CTO hos Coop, åbningen af supermarkederne som en regulær magtdemonstration fra Amazons side.

"Jeg kan ikke forestille mig, at andre end Amazon og måske Alibaba vil være i stand til at bygge sådan et supermarked," sagde han.

Computerworld besøgte sidste år supermarkeder. Læs om vores besøg her:

Test: Så skræmmende nemt og effektivt er det at handle i Amazons fuldautomatiske Go-supermarked




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere