Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Atea-chef beroliger norske kunder efter afbrudt Apple-samarbejde: Gælder kun i Danmark

Ateas topledelse er ude og berolige selskabets norske kunder om, at de ikke bliver berørt af det afbrudte samarbejde med Apple i Danmark. "Det er en storm i glas vand," siger selskabets øverste topchef.

Selvom Atea i Danmark slår fast, at det afbrudte samarbejde med Apple ikke kommer til at påvirke de danske kunder, så føler Atea nu også behov for at forsikre de norske kunder om, at det ikke afbrudte samarbejde ingen betydning får for den norske forretning.

Til det norske medie Digi.no forsikrer Atea nemlig sine norske kunder om at sagen udelukkende er et dansk anliggende.

"Sagen får ingen konsekvenser for os i Norge," siger Ateas norske landechef Michael Jacobs som desuden er en del af Ateas koncernledelse.

Læs også: Apple afbryder samarbejde med Atea som følge af bestikkelsesdom: Mister status som autoriseret forhandler

Han slår ifølge det norske it-medie fast, at samarbejde blot er "sat på pause."

"De har meddelt, at samarbejdet er sat på pause, mens de foretager deres undersøgelser. Det har stået på i et par måneder, og det er en proces, vi må afvente. Vi er helt sikre på, at det vil løse sig selv. I mellemtiden har vi andre forhandlere gennem Atea Logistics og virksomhedsaftaler, der gør det muligt for os at fortsætte med at sælge Apples produkter i Danmark," siger Michael Jacobs til digi.no.

Michael Jacobs oplyser ligeledes, at Atea er meget tilfredse med samarbejdet med Apple – herunder også det hidtidige samarbejde med Apple Danmark.

Storm i et glas vand

Samtidig slår Ateas norske koncernchef Steinar Sønsterby i et interview med et norske nyhedsbureau ligeledes fast, at han ikke mener sagen får nogen større betydning.

I et interview med det norske nyhedsbureau TDN Direkt kalder Steinar Sønsterby sagen om det afbrudte Apple-samarbejde, der er foranlediget af bestikkelessagen, hvor otte personer blev dømt skyldig ved retten i Glostrup, for "en storm i et glas vand."

"Atea kan fortsat købe produkter til samme pris samt levere produkter og services til danske kunder. Det er en storm i et glas vand,” siger Steinar Sønsterby til det norske nyhedsbureau.

En næsten enslydende melding kom i mandags fra Ateas danske koncernchef Morten Felding.

"Vi har koncernaftaler med Apple, som sikrer, at vi fortsat leverer Apple-produkter og tjenester til vores kunder i Danmark, og at det ikke er noget, der påvirker kunderne i Danmark. Apple har fået al relevant information om vores omfattede self-cleaning antikorruptions-arbejde siden 2015. Dette vil indgå i Apples vurderingsgrundlag for at genoptage partnerskabet i løbet af 2019," oplyste Morten Felding i en e-mail til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere