TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Morgen-briefing: It stresser medarbejdere på jobbet / Apple varsler nyheder i marts / Spilgigant står over for stor fyringsrunde / Dansk it-profil fylder rundt

It stresser medarbejdere på jobbet. Apple varsler nyheder i næste måned. Populær spilgigant står over for stor fyringsrunde, og så fejrer en dansk it-profil rund fødselsdag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

It stresser medarbejdere på jobbet
En blå skærm der varsler opdateringer, eller et prorgram der pludseligt lukker ned. Det er en alvorlig stressfaktor for danske medarbejdere.

Knap hver femte adspurgte angiver i en undersøgelse foretaget af Gallup, at de dagligt spilder tid på it-nedbrud, når de er på arbejde.

Det skriver Ritzau i følge Børsen.

Undersøgelsen er foretaget for Magisterbladet og viser, at 19 procent af de adspurgte dagligt spilder tid på, at it-setupet svigter.

Det får nu eksperter til at opfordre de danske arbejdspladser til at tage resultaterne til efterretning, da it altså er en væsentlig stressfaktor for medarbejderne.

En af de arbejdsplader der allerede kigger på sagen er PFA.

Læs mere om det her: Har du mobilen med på toilettet?: PFA går tæt på og spørger 300 ansatte om usunde digitale vaner

Apple varsler nyheder i marts
Om en måneds tid er der igen nyt fra Apple.

Sådan lyder forventningen i den internationale it-verden, der gør sig klar til nyheder fra en af de allerstørste spillere.

Det skriver Buzzfeed.

Der er som sådan ikke noget mærkeligt i, at Apple melder nyheder ud i marts, men mange spekulerer i øjeblikket i, hvad der kan forventes. Er det lanceringen af en nyhedstjeneste, som Apple barsler med, eller er det nye iPad's eller hovedtelefoner.

Den varslede nyhedsservice er dog ifølge kilder ikke helt parat, da Apple ligger i slagsmål med store nyhedsmaskiner om, hvordan pengene fra brugerne skal fordeles.

Det skriver Wall Street Journal.

Læs mere her: Apple skal forklare sin langsomme reaktion efter alvorlig sikkerhedsbrist

Spilgigant står over for stor fyringsrunde
Den store spiludvikler Activision Blizzard har i forbindelse med fremlæggelsen af virksomhedens resultater for fjerde kvartal bekendtgjort, at man har en intention om at rydde ud i medarbejderstaben. Og det handler ikke om en enkelt medarbejder her og der.

Det skriver The Verge.

Konkret drejer det sig om otte procent af de ansatte, hvilket svarer til omkring 770 medarbejdere.

Virksomheden er ikke selv tilfreds med resultatet.

"Vores finansielle resultater for 2018 er de bedste i vores historie, men vi nåede ikke at realisere vores fulde potentiale," lød det fra topchef Bobby Kotick.

Fyringsrunden er skidt nyt for danske it-folk, der i flokkevis drømmer om, at komme til at arbejde for netop Blizzard.

Læs mere om det her: Se listen: Disse virksomheder vil Danmarks erfarne it-folk helst arbejde for

Dansk it-profil fylder 60 år
En af de mere kendte danske it-skikkelser kan i dag fejre sin 60-års fødselsdag. Det drejer sig om Michael Mathiesen, der stod bag virksomheden 2M Invest, der blev fældet under dotcom-boblen i 2002.

Det skriver Børsen.

Tidligere stod han i spidsen for blandt andet Dataco, der senere blev solgt for et stort millionbeløb til en britisk virksomhed.

Da korthuset faldt sammen for 2M Invest gik Michael Mathiesen fra at være en holden mand til at have en personlig gæld på 100 millioner kroner.

I dag har han rejst sig efter dotcom-lussingen. Han er således i dag direktør for selskabet Bambwa, der investerer i virksomheder i Afrika. Her har man ambitioner om et sandt væksteventyr indenfor blandt andet grøn teknologi og teknologi til blandt andet landbruget.

Læs mere her: Michael Mathiesen lukker Cellpoint i Danmark


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.