Morgen-briefing: It stresser medarbejdere på jobbet / Apple varsler nyheder i marts / Spilgigant står over for stor fyringsrunde / Dansk it-profil fylder rundt

It stresser medarbejdere på jobbet. Apple varsler nyheder i næste måned. Populær spilgigant står over for stor fyringsrunde, og så fejrer en dansk it-profil rund fødselsdag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

It stresser medarbejdere på jobbet
En blå skærm der varsler opdateringer, eller et prorgram der pludseligt lukker ned. Det er en alvorlig stressfaktor for danske medarbejdere.

Knap hver femte adspurgte angiver i en undersøgelse foretaget af Gallup, at de dagligt spilder tid på it-nedbrud, når de er på arbejde.

Det skriver Ritzau i følge Børsen.

Undersøgelsen er foretaget for Magisterbladet og viser, at 19 procent af de adspurgte dagligt spilder tid på, at it-setupet svigter.

Det får nu eksperter til at opfordre de danske arbejdspladser til at tage resultaterne til efterretning, da it altså er en væsentlig stressfaktor for medarbejderne.

En af de arbejdsplader der allerede kigger på sagen er PFA.

Læs mere om det her: Har du mobilen med på toilettet?: PFA går tæt på og spørger 300 ansatte om usunde digitale vaner

Apple varsler nyheder i marts
Om en måneds tid er der igen nyt fra Apple.

Sådan lyder forventningen i den internationale it-verden, der gør sig klar til nyheder fra en af de allerstørste spillere.

Det skriver Buzzfeed.

Der er som sådan ikke noget mærkeligt i, at Apple melder nyheder ud i marts, men mange spekulerer i øjeblikket i, hvad der kan forventes. Er det lanceringen af en nyhedstjeneste, som Apple barsler med, eller er det nye iPad's eller hovedtelefoner.

Den varslede nyhedsservice er dog ifølge kilder ikke helt parat, da Apple ligger i slagsmål med store nyhedsmaskiner om, hvordan pengene fra brugerne skal fordeles.

Det skriver Wall Street Journal.

Læs mere her: Apple skal forklare sin langsomme reaktion efter alvorlig sikkerhedsbrist

Spilgigant står over for stor fyringsrunde
Den store spiludvikler Activision Blizzard har i forbindelse med fremlæggelsen af virksomhedens resultater for fjerde kvartal bekendtgjort, at man har en intention om at rydde ud i medarbejderstaben. Og det handler ikke om en enkelt medarbejder her og der.

Det skriver The Verge.

Konkret drejer det sig om otte procent af de ansatte, hvilket svarer til omkring 770 medarbejdere.

Virksomheden er ikke selv tilfreds med resultatet.

"Vores finansielle resultater for 2018 er de bedste i vores historie, men vi nåede ikke at realisere vores fulde potentiale," lød det fra topchef Bobby Kotick.

Fyringsrunden er skidt nyt for danske it-folk, der i flokkevis drømmer om, at komme til at arbejde for netop Blizzard.

Læs mere om det her: Se listen: Disse virksomheder vil Danmarks erfarne it-folk helst arbejde for

Dansk it-profil fylder 60 år
En af de mere kendte danske it-skikkelser kan i dag fejre sin 60-års fødselsdag. Det drejer sig om Michael Mathiesen, der stod bag virksomheden 2M Invest, der blev fældet under dotcom-boblen i 2002.

Det skriver Børsen.

Tidligere stod han i spidsen for blandt andet Dataco, der senere blev solgt for et stort millionbeløb til en britisk virksomhed.

Da korthuset faldt sammen for 2M Invest gik Michael Mathiesen fra at være en holden mand til at have en personlig gæld på 100 millioner kroner.

I dag har han rejst sig efter dotcom-lussingen. Han er således i dag direktør for selskabet Bambwa, der investerer i virksomheder i Afrika. Her har man ambitioner om et sandt væksteventyr indenfor blandt andet grøn teknologi og teknologi til blandt andet landbruget.

Læs mere her: Michael Mathiesen lukker Cellpoint i Danmark


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Mens Kevin Magnussen kører Formel 1-ræs, kæmper international top-CIO i kulissen for at beskytte vitale data
Det vigtigste for CIO hos Haas F1 er it-sikkerhed. Her fortæller han til amerikansk medie, hvordan han griber den opgave an med sikkerhedslag og en ny platform, der overvåger racerholdets globale netværk.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Sådan tager du kontrollen over dine Office 365 data
Moderne SaaS applikationer såsom Microsoft Office 365 giver flere fordele fremfor den traditionelle softwaremodel, som mange forretningskunder benytter sig af. Den øgede fleksibilitet i den cloud-baserede licensering og tilgængeligheden af shared cloud storage, skaber en ny række udfordringer når det kommer til data management. I dette white paper kigger vi på, hvad du skal gøre for at beskytte og kontrollere dine Office 365 data.