Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 7N skifter ud i bestyrelsen / Kinesiske hackere angriber 27 universiteter / Cisco Danmark: Ligestilling er også et sikkerhedsproblem

7N skifter ud i bestyrelsen. Kinesiske hackere angriber 27 universiteter. Cisco Danmark: Ligestilling er også et sikkerhedsproblem. Huawei efterlyser fælles retningslinjer for cybersikkerhed. Apple ansætter nu flere software-ansatte end hardware-ansatte.

Godmorgen. Her får du som altid dagens overblik over dagens it-nyheder her onsdag morgen.

Vi skal først forbi konsulenthuset 7N, der har skiftet to mand ud af bestyrelsen.

7N skifter ud i bestyrelsen

Det danske konsulenthus 7N flytter rundt på bestyrelsen. Det er Lars Frost Mathiesen og Søren Steen Rasmussen, der forlader selskabets bestyrelse.

De bliver erstattet af et enkelt nyt medlem, der bliver Jannik Kruse Petersen, der er tidligere partner hos den svenske kapitalfond EQT, hvor han var ansvarlig for mellemstore virksomheder.

Topchef i konsulenthuset Jeppe Hedaa glæder sig naturligvis over det nye medlem af bestyrelsen, der ser ud til at få en aktiv rolle i at drive virksomheden videre.

“Vi skal i gang med nye områder, hvor især den videre internationalisering og procesoptimering vægter tungt,” lyder det fra Jeppe Hedaa i en pressemeddelelse.

Jannik Kruse Petersen er i dag privatinvestor ved siden af en række andre bestyrelsesposter.

Cisco Danmark: Ligestilling er også et sikkerhedsproblem

Den danske Cisco topchef Carsten Videcrantz efterlyser flere kvinder i it-branchen generelt men særligt inden for cybersikkerhed.

Det skriver Carsten Videcrantz i en kronik i Børsen to dage før kvindernes internationale kampdag.

"Forsvarets Efterretningstjeneste har identificeret cybertruslen som en af de største trusler mod Danmark i dag, og hvis vi ikke udnytter den store pulje af kvindeligt talent, er vi bagefter på point lige fra begyndelsen," skriver den danske Cisco-direktør.

Han skriver, at hvis Danmark skal have en chance for at skaffe flere folk, der arbejeder med it-sikkerhed, så er vi nødt til at få flere kvinder ind i branchen.

Center for Cybersikkerhed åbner ny uddannelse

En anden model, hvis man gerne vil have flere til at uddanne sig inden fir cybersikkerhed er selvfølgelig også at uddanne dem selv.

Den model har den danske enhed, der skal beskytte virksomheder og myndigheder i Danmark, Center for Cybersikkerhed, valgt at benytte sig af.

Myndigheden under Forsvarets efterretningstjeneste har opslået en ny stilling som cyberanalytiker, der byder på tre måneders lønnet uddannelse før man begynder.

"Det er ikke nyt, at medarbejdere med it-kompetencer er en knap ressource i det danske samfund. Derfor har CFCS valgt at etablere en ny specialiseret uddannelse inden for cybersikkerhed, hvor vi prioriterer at se på potentialet hos kandidaterne og ikke kun på, om de kan fremvise et eksamensbevis eller forudgående erfaring," lyder det fra Thomas Lund-Sørensen, chef for CFCS, i en pressemeddelelse.

Uddannelsen er rettet mod it-interesserede, der ikke nødvendigvis har den rigtige uddannelse inden for Cybersikkerhed, men som gerne vil prøve kræfter med faget.

Kinesiske hackere angriber 27 universiteter

En række kinesiske hackere har forsøgt at få fat i amerikanernes flåde-teknologi.

Derfor har hackerne rettet skytset mod 27 amerikanske universiteter i et forsøg på at skaffe teknologien.

Det skriver Politiken.

De kinesiske hackere har tilsyneladende forsøgt at få fat i de amerikanske militær-teknologier siden april 2017.

Angrebet sker ifølge den tidligere afdelingsleder for FBI's cyberenhed, fordi kineserne forsøger at matche amerikanernes militære kapacitet.

"Det er ekstremt vigtigt for dem at få viden om, hvilken retning vores militære kapacitet udvikler sig," siger Howard Marshall til avisen Wall Street Journal.

Huawei efterlyser fælles retningslinjer for cybersikkerhed

Det kinesiske teleselskab Huawei er endnu engang i vælten, når det handler om it-sikkerhed. Men denne gang er selskabet selv i offensiven.

Bestyrelsesformanden for verdens største teleselskab efterlyser nu fælles retningslinjer for cybersikkerhed efter, at det kinesiske selskab selv har været mistænkt for at udgøre en potentiel sikkerhedsrisiko.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

“Faktum er, at både den private og offentlige sektor mangler basal fælles forståelse for det her problem. Det betyder samtidig at forskellige aktionærer har forskellige forventninger og der er ikke nogen forventningsafstemning af ansvaret,” lyder det fra bestyrelsesformanden Ken Hu ifølge nyhedsbureauet.

Apple ansætter nu flere software-ansatte end hardware-ansatte

Selvom de fleste nok først tænker på hardware produkter som iPhones og iPads, når man hører virksomhedsnavnet Apple, så er virksomheden overvejende en software-virksomhed.

I hvert fald har virksomheden nu flere software- end hardwareansatte.

Det skriver mediet CNBC

Ifølge en opgørelse har Apple i dag 1.400 ansatte, der beskæftiger sig software og services mens 1.000 ansatte i virksomheden arbejder med hardware.

Fordelingen er ifølge det amerikanske medie et klart signal om iPhone-producentens nye strategi, der satser på tilbud som streaming-tjenester og Apple Music i takt med at iPhone-salget daler.

Resten af dagen på Computerworld

Der er som altid massere af spændende nyheder på Computerworld resten af dagen. Senere kan du blandt andet læse om de globale vindere og tabere når det gælder bredbåndspriser.