Morgen-briefing: MobilePay kan blive valgkampens hemmelige våben / Omada-stifter fylder 50 år / Dansk fin-tech virksomhed retter sigtekornet med det norske marked / Kapitalfond køber op i Simcorp

Omada-stifteren Morten Boel Siguardsson fylder i dag 50 år. MobilePay kan blive valgkampens hemmelige våben. Dansk fin-tech virksomhed retter sigtekornet mod det norske marked. Kapitalfond køber op i Simcorp. Kapitalfond køber op i Simcorp og så kaster Maritime virksomheder sig over et nyt blockchain-projek.

Godmorgen.

Her kommer den sidste morgen-briefing fra Computerworld inden påsken.

Vi indleder med at ønske et stort tillykke til en profil fra den danske it-branche, der fylder 50 år på lørdag.

Omada-stifter fylder 50 år
Morten Boel Siguardsson, der er direktør for den danske it-virksomheden Omada, fylder 50 år på lørdag.

Omada der i 2004 vandt Computerworlds Top 100-pris blev stiftet af Morten Boel Sigurdsson for snart 19 år siden. Sidste år solgte han dog sit livsværk til de to kapitalfonde Gro Capital og CVC.

Ifølge det danske erhvervsmedie Finans har Morten Boel Sigurdsson tidligere været en passioneret motorcykelkører, men den hobby har han nu lagt på hylden til fordel for marathonløb og fiskeri med sønnen.

”Da jeg blev far, fandt jeg ud af, at man kunne dø af at køre road racing (motorcykelløb på bane, red.). Jeg har haft otte motorcykler gennem tiden, men jeg har ikke en i dag. Måske jeg kan gøre min søn interesseret, når han er lidt ældre, for så kan jeg købe en ny og nørde igennem sammen med ham,” siger han i et fødselsdagsinterview til Finans.

MobilePay kan blive valgkampens hemmelige våben
Mobilbetalings-appen Mobilepay har vist sig at være et yderst effektivt værktøj for danske politikere, der her op til valget skal indsamle donationer til deres valgkamp.

Det skriver DR.

Flere og flere danske politikere har ifølge DR fået øjnene op for at mange små donationer fra privatpersoner kan være godt alternativ til få store donationer fra erhvervslivet. Eksempelvis har Jacob Mark, folketingsmedlem for SF, indsamlet 220.000 kroner via denne type donationer, mens Peter Hummelgaard fra Socialdemokratiet har indsamlet 20.000 kroner.

”Det er nemt for danskerne, nu hvor de fleste har taget Mobilepay til sig,” siger digital rådgiver Benjamin Rud Elberth til DR.

Dansk fin-tech virksomhed retter sigtekornet mod det norske marked
Den danske fintech-virksomhed Pensopay vil nu satse på det norske marked, skriver Børsen.

Pensopay leverer betalingsløsninger til webbutikker, og sidder ifølge Børsen på knap 10 procent af det danske marked.

"Jeg har en forhåbning om, at vi kan accelerere væksten i Norge hurtigere, end vi kunne i Danmark. Vi har allerede et stabilt produkt, der kører, så jeg har en formodning om, at når du har udgangspunktet på plads, så er det også lettere at få skabt tilliden," siger Pierre Rindsig, der er direktør og medstifter af Pensopay til Børsen.

Kapitalfond køber op i Simcorp
Den danske it-virksomhed Simcorp, oplyste tirsdag i en fondsbørsmeddelelse, at selskabet har fået en ny storaktionær.

I meddelelsen bliver det oplyst, at det er kapitalfonden Smallcap World Funds, der nu ejer 5,13 procent af selskabet.

Maritime virksomheder kaster sig over blockchain-projekt
Et nyt projekt ved navn ”Maritimt Block-Kraft” skal undersøge om små og mellemstore virksomheder i det maritime miljø med fordel kan investere i blockchain-baserede løsning. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Center for Logistik og Samarbejde.

”Digitaliseringen og blockchain-teknologien rummer et kæmpe potentiale for erhvervslivet. Men vi ved, at det for de små og mellemstore virksomheder kan være vanskeligt at se og udnytte potentialet, når man sammenligner med større virksomheder. Det gælder også for maritime virksomheder og andre virksomheder i og omkring det maritime miljø,” siger Lars Jøker, der er direktør for Center for Logistik og Samarbejde ifølge pressemeddelelsen.

Projektet bliver gennemført som led i et samarbejde mellem blandt andet Industrien Fond, Danske Havne og Aalborg Universitet

Industriens Fond har bevilliget 1,89 mio. kroner til projektet, og det bliver gennemført i 2019 og 2020.

Opensource-guru besøger Danmark
Den amerikanske opensource-guru Richard Stallman , der er formand for Free Software Foundation, besøger Danmark i starten af maj.

I forbindelse med sit besøg i Danmark vil han besøge fem danske universiteter. Hans program ser således ud:

  • Aalborg Universitet mandag d. 6. Maj kl. 16.00
  • Syddansk Universitet tirsdag d. 7. Maj kl. 16.00
  • IT Universitetet i København onsdag d. 8. Maj kl. 16.00
  • Københavns Universitet torsdag d. 9. Maj kl. 16.00.
  • Danmarks Tekniske Universitet fredag d. 10. Maj kl. 14.00.


Om dagen i dag:
Det er i dag 49 år siden, at rumfartøjet Apollo 13 returnerede til jorden efter sin mislykkede mission, der mange år senere blev foreviget i en Hollywood-film med skuespilleren Tom Hanks i hovedrollen.

Computerworld senere i dag
I løbet af formiddagen kan du her på Computerworld blive klogere på nogle af de planer, som KMD’s nye ejere har for selskabet i de kommende år.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Region Nordjylland vælger Systematic som leverandør af stort EPJ-system: Danmarks EPJ-landskab nu reelt delt i to
Region Nordjylland vælger Systematic som leverandør af regionens kommende EPJ-løsning. Med beslutningen er Danmark nu reelt delt op i to på EPJ-området. “Det giver god mening,” siger regionsrådsformand. Se her, hvor mange brugere Systematic-systemet Columna nu står til at få i Danmark.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
Job & Karriere
På jagt efter et nyt ingeniør-job? Her er otte attraktive stillinger, der er ledige netop nu
Find dit nye ingeniørjob her. Lige nu er der ledige stillinger hos blandt andet E-boks, Milestone Systems og Georg Jensen.
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.