TopnyhedStrejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel

(Foto: Dan Jensen)

Intel dropper 5G-chip: Trækker sig helt ud efter Apple-forlig

Intel trækker sig omgående ud af modemchip-markedet til 5G-smartphone. Det sker som direkte konsekvens af Apple-forlig.

Intel dropper med omgående virkning markedet for modem-chip til 5G-smartphones.

Det sker som en direkte konsekvens af det overraskende forlig, som Apple netop har indgået med Intel-konkurrenten Qualcomm.

Forliget afslutter en årelang strid mellem Apple og Qualcomm, som Apple ellers har beskyldt for at være for dyr.

Men nu har Apple indvilget i at betale Qualcomm, der regnes for at være langt foran Intel, når det gælder udviklingen af modem-chip til 5G.

Det kan du læse mere om her: Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone

Intel har stået på spring under hele sagen og har her øjnet en mulighed for at overtage Qualcomms position som hovedleverandør til Apple på området.

Men med forliget ser denne mulighed nu ud til at falde.

I en udsendt besked meddeler Intel, at selskabet er ‘meget begejstret’ for mulighederne i 5G og ‘cloudificeringen’ af netværkene.

“Men når det gælder modem-markedet til smartphone, er det blevet tydeligt, at der ikke er nogen klar vej til profitabilitet og positiv indtjening,” lyder det fra Intel.

'Strategisk prioritet'
Selskabets topchef, Bob Swan, understreger dog, at 5G fortsat vil være en ‘strategisk prioritet’ i Intel, der ifølge ham har udviklet en ‘værdifuld portefølje af trådløse produkter og intellektuelle aktiver.’

Intel vil trods exitten fra 5G-modemmarkedet fortsat leve op til selskabets kundeforpligtelser på markedet for modem-chip til 4G, meddeler selskabet.

Men der kommer altså ikke 5G-modemprodukter på markedet fra Intel som efterfølgere til de nuværende 4G-modemchip.

Intels fokus kommer nu til at ligge på investeringer i 5G-infrastruktur, pc’er, IoT og lignende.

Læs også:

Apples 5G-debut udskudt: Første iPhone med teknologien ombord kommer først i 2020

Hvad gør Intel nu? Topchefens pludselige skandale-exit kommer på et kritisk tidspunkt


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hack Day 2019

Hackerne er altid et skridt foran de virksomheder, der bliver angrebet: De udvikler nye angrebsformer og teknikker, og de kigger hele tiden nye steder hen. På Hack Day 2019 kan du få indsigt i, hvordan professionelle hackere tænker og arbejder i dag og med denne indsigt øge dine muligheder for at afværge eller minimere kommende angreb.

26. juni 2019 | Læs mere


Få succes med sourcing

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Datadrevet forretning 2019: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

28. august 2019 | Læs mere


Premium
Strejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel
Fagforeningen Prosa har afsendt et nyt strejkevarsel til IBM. Strejkevarslet omfatter størstedelen af selskabets omkring 40 ansatte i Odense. "Medlemmerne vil kigge på IBM’s produktionslinjer og se, hvordan man kan ramme selskabet hårdest muligt, hvis det skulle komme dertil," lyder det fra Prosa. Læs konfliktvarslet her.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
CIO
Arbejder du med teams, der er større end tre-fem personer? Mit gæt er, at hverken du eller dine kolleger yder optimalt
Klumme: Du kan roligt regne med, at I kun er skyggen af den kraft, som I reelt besidder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Sådan tager du kontrollen over dine Office 365 data
Moderne SaaS applikationer såsom Microsoft Office 365 giver flere fordele fremfor den traditionelle softwaremodel, som mange forretningskunder benytter sig af. Den øgede fleksibilitet i den cloud-baserede licensering og tilgængeligheden af shared cloud storage, skaber en ny række udfordringer når det kommer til data management. I dette white paper kigger vi på, hvad du skal gøre for at beskytte og kontrollere dine Office 365 data.