(Foto: Dan Jensen)

Intel dropper 5G-chip: Trækker sig helt ud efter Apple-forlig

Intel trækker sig omgående ud af modemchip-markedet til 5G-smartphone. Det sker som direkte konsekvens af Apple-forlig.

Intel dropper med omgående virkning markedet for modem-chip til 5G-smartphones.

Det sker som en direkte konsekvens af det overraskende forlig, som Apple netop har indgået med Intel-konkurrenten Qualcomm.

Forliget afslutter en årelang strid mellem Apple og Qualcomm, som Apple ellers har beskyldt for at være for dyr.

Men nu har Apple indvilget i at betale Qualcomm, der regnes for at være langt foran Intel, når det gælder udviklingen af modem-chip til 5G.

Det kan du læse mere om her: Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone

Intel har stået på spring under hele sagen og har her øjnet en mulighed for at overtage Qualcomms position som hovedleverandør til Apple på området.

Men med forliget ser denne mulighed nu ud til at falde.

I en udsendt besked meddeler Intel, at selskabet er ‘meget begejstret’ for mulighederne i 5G og ‘cloudificeringen’ af netværkene.

“Men når det gælder modem-markedet til smartphone, er det blevet tydeligt, at der ikke er nogen klar vej til profitabilitet og positiv indtjening,” lyder det fra Intel.

'Strategisk prioritet'
Selskabets topchef, Bob Swan, understreger dog, at 5G fortsat vil være en ‘strategisk prioritet’ i Intel, der ifølge ham har udviklet en ‘værdifuld portefølje af trådløse produkter og intellektuelle aktiver.’

Intel vil trods exitten fra 5G-modemmarkedet fortsat leve op til selskabets kundeforpligtelser på markedet for modem-chip til 4G, meddeler selskabet.

Men der kommer altså ikke 5G-modemprodukter på markedet fra Intel som efterfølgere til de nuværende 4G-modemchip.

Intels fokus kommer nu til at ligge på investeringer i 5G-infrastruktur, pc’er, IoT og lignende.

Læs også:

Apples 5G-debut udskudt: Første iPhone med teknologien ombord kommer først i 2020

Hvad gør Intel nu? Topchefens pludselige skandale-exit kommer på et kritisk tidspunkt


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Hvem roder rundt i dit datacenter. Du aner det ikke, vel?
Synligheden og sikkerheden i datacenteret, når en hacker er kommet udenom den dyre perimeter sikkerhed, er ikke noget mange har et godt svar på. Ofte bliver pengene brugt på at bygge mur og grave voldgrav så fjenden ikke kan komme ind. Mange er allerede kompromitteret. Fjenden har allerede agenter på indersiden. Hvad kan du så gøre? Du skal ændre måden du tænker sikkerhed på! I dette whitepaper kan du læse om hvordan du, sammen med Atea, opnår synlighed og automatiseret trusselshåndtering i et datacenter med Palo Alto Networks og VMware NSX.