Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nyt Huawei-forbud: Må ikke installere Facebooks apps / Sikkerhedsfirmaet Kapersky Lab skifter navn og kurs / Microsoft sætter dato på cloud-spiltjeneste / To topchefer forlader Uber

Nyt Huawei-forbud: Må ikke installere Facebooks apps / Sikkerhedsfirmaet Kapersky Lab skifter navn og kurs / Microsoft sætter dato på cloud-spiltjeneste / To topchefer forlader Uber

Nyt Huawei-forbud: Må ikke installere Facebooks apps
Den førende kinesiske mobilproducent, Huawei, må ikke længere præinstallere Facebooks sociale apps, skriver nyhedsmediet Reuters.

Forbuddet gælder for nye Huawei-telefoner, som ikke længere kan leveres med enten Facebook-app’en samt Whatsapp og Instagram forudinstalleret.

Ejere af Huawei-telefoner, som i forvejen har Facebooks apps installeret, kan fortsat benytte applikationerne som hidtil og samtidig modtage app-opdateringer. For nye Huawei-ejere vil Facebook og dets søster-applikationer skulle hentes igennem app-butikker som Googles Play Store.

Forbuddet kommer i kølvandet på det amerikanske forbud mod mobilproducenten, som blandt andet har betydet, at Google og dets mobiltjenester trækker stikket til producenten i de kommende måneder.

Sikkerhedsfirmaet Kapersky Lab skifter navn og kurs

Den globale it sikkerhedsfirma Kapersky Lab skifter navn til Kaspersky. Det sker som en del af et skifte i forretningsfokus, lyder det fra selskabet i en pressemeddelelse.

Fremover skal it-sikkerhed tænkes bredere under et begreb, som selskabet kalder ’cyber-immunitet’ hvor hele, sikre økosystemer af platforme vil sikres mod it-kriminelle.

”Med hastige skridt bevæger vi os dybere og dybere ind i et økosystem af menneske-maskine-samarbejder, hvor alt er forbundet på tværs af grænser og platforme – og det er slet ikke nok at tale om beskyttelse af de enkelte enheder. Vi skal beskytte vores økosystemer ved at skabe cyber-immune økosystemer, hvor it-sikkerhed er tænkt ind i designet og ikke som et valgfrit ekstra lag,” siger Eugene Kaspersky, grundlægger og CEO af Kaspersky.

Microsoft sætter dato på cloud-spiltjeneste

Microsofts ’xCloud’ spilstreamingtjeneste vil få sin offentlige debut sidst året, oplyser selskabet til E3-gamingmessen. Udvalgte brugere vil kunne prøve tjenesten allerede i oktober, lyder det.

Tjenesten er ifølge produktchef Mark Skwarski allerede i alfa-stadiet og er i hænderne hos Microsoft-ansatte oplyser han til netmediet The Verge.

Han oplyser samtidigt, at selskabets spilkonsol, Xbox og dennes streaming-mode, vil debutere i oktober måned.

To topchefer forlader Uber

To topprofiler, Chief Marketing Officer Rebecca Messina samt Chief Operating Officer Barney Harford, forlader direktionsgangene hos Uber.

Fredag 7. juni bekræftede Ubers CEO Dara Khosrowshahi, at de begge vil forlade selskabet.

Rebecca Messina nåede kun at være i selskabet i otte måneder, mens Barney Harford trådte til som COO i januar 2018.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere