Cloud er vejen frem – men pas nu på faresignalerne

Klumme: Inden vi beslutter, at alt skal i skyen, er der overvejelser, som vi bør afklare internt i virksomheden og med vores leverandører - eksempelvis hvordan vi forholder os til eksterne applikationer og især print, da vi ved, at vi vil have fysiske printere uanset hvor mange cloud-applikationer, vi har.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Selv om vi alle ved, at cloud er vejen frem, så bør vi kraftigt overveje, hvordan vi forholder os til eksterne applikationer og især print, da vi ved, at vi vil have fysiske printere uanset hvor mange cloud-applikationer, vi har. Dilemma med land versus sky og sammensætning af den rette løsning er kompliceret og bør analyseres grundigt.

Når både ERP, intranet, CRM og andre it-systemer går over til rene cloud-versioner, er der noget om snakken. Det lyder fantastisk, at opdateringer sker automatisk og opgraderingsprojekterne bliver mindre.

Men inden vi beslutter, at alt skal i skyen, er der overvejelser, som vi bør afklare internt i virksomheden og med vores leverandører.

Nuværende applikationer
Microsoft og andre større firmaer har gjort deres applikationer cloud-egnede – men hvad med andre mindre firmaer?

Overvej også hvis man har egen-kodede løsninger, der eksempelvis integreres med ERP eller andre. Ifølge Gartner vil 80 procent af data komme fra eksterne kilder, så hvilke konsekvenser har det?

Toget kører
Omvendt kan vi jo heller ikke bare sidde og vente.

Et klassisk tegn er, at applikationer under den almindelige on-premise support udløber, og nye versioner kan kun laves som cloud. Dermed står man i større opgraderings-projekt, og jo længere tid, man venter, jo dyrere bliver det. Som eksempel kan man jo komme i store problemer, hvis eksempelvis ”lande-funktionaliteten” ændres, og har man en applikation, der ikke understøtter det, så er man ude i specialprogrammering.

Alarmer
Cloud betyder også, at output management og andre applikationer skal være mere aktive. De skal informere kunder eller andre systemer omkring status og processer. Man vil gå i en hybrid-løsning, hvor man især skal have fokus på stabilitet og performance.

Ønsket er 100 procent cloud - men virkeligheden er nok nærmere en hybrid, da ikke alle applikationer nødvendigvis er cloud-egnede. Har man produktionsanlæg/maskiner, som producerer data, så bør man sikre, at disse anlæg også kan levere data i en ny infrastruktur.

Land versus sky
Mange kunder vil altså gå fra et modificeret ERP til en standard-kerne med mange forskellige applikationer. Det stiller store krav til, at blandt andet output management kan favne bredt.

Output management bliver altså i mange tilfælde også det, som forbinder applikationer i fremtiden.

Man skal huske, at printprocessen ikke kan flyttes 100 procent i skyen. Den fysiske printer kan i sagens natur ikke flyttes i skyen. Det stiller store krav til output management, at print i fremtiden vil køre over et netværk.

Vær især opmærksom på data, og hvordan de sendes over netværket kontra skyen. Denne udfordring skal kunden tage alvorlig, da ingen har lyst til at vente på print.

Her er de vigtigste ting at huske på:

• Hvor egnet er dine egne udviklede applikationer i forhold til cloud, da der kan ligge en stor opgave og vente.

• Jo længere tid du venter med cloud, jo dyrere bliver det.

• Tjek om dine data er stabile ogkan performe op mod skyen.

• Forhold dig til output management-dokumenterne - da du stadig har brug for fysiske printere, der skal printe hurtigt og effektivt.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.


Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.