Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Datalagring med AI er et must

Klumme: AI er og bliver fortsat endnu mere central for alle, der har brug for storage- og datasystemer til moderne virksomheder, hvor informationen skal generere en umiddelbar fordel.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribenternes synspunkter.

Værdien af tilgængelige data er blevet tydelig på alle mulige niveauer i forbindelse med corona-pandemien.

Det er dog en uønsket omvej til at opnå indsigt for alle – både dem, der arbejder med at styre og forhindre spredningen baseret på datatilgængelighed, virksomheder, der hurtigt skal omstille deres forretning til online snarere end i butikker, og for dem, der har haft og fortsat har en stor del af deres organisation til at arbejde hjemmefra.

I det aktuelle scenarie er det ikke nok at rette fejl så hurtigt som muligt efter, at de er blevet opdaget - da kan det allerede være for sent.

Lagring og computersystemer har brug for kapaciteten til at agere baseret på automatisering, hvor teknologien lærer over tid og kan levere forudsigelser baseret på både interne og eksterne faktorer, der kan påvirke trafikken.

Kunstig intelligens (AI) er den teknologi, der skal anvendes for at opnå forudsigelig vedligeholdelse for alle systemer, og det er ikke anderledes for storagesystemer.

Med en kombination af dataanalyse og maskinlæring kan kunstig intelligens proaktivt registrere problemerne granulært, før de påvirker brugerne - både i udviklingsfasen og efter installationen. AI gør det også lettere at forudsige og planlægge fremtidige storagebehov end ved manuel analyse.

Mere fleksibelt

Teknologien bruger data fra operatørens installationsbase til at lære og opdage tekniske problemer og flaskehalse, inden de påvirker virksomheden.

Systemet analyserer problemer, der allerede er opstået til at identificere mønstre og bruger derefter disse mønstre til at forudsige lignende tilfælde i fremtiden.

Der har naturligvis også været overvågningssystemer i fortiden, men disse kunne kun registrere forventede og planlagte afvigelser og mønstre, som udviklerne vidste på forhånd og kodede med deres viden.

Et AI-baseret system er mere fleksibelt, lærer kontinuerligt og kan også identificere nye typer af problemer, som det ikke var specifikt programmeret til.

Dette gør software med AI-kapaciteter meget mere effektiv og nøjagtig til at identificere problemer og yderligere kapacitetskrav, før de opstår.

Løsningerne har også evnen til at identificere afvigelser ved at analysere IO-profilen for hvert datasæt og kigge efter anomalier.

Ofte skyldes datalagringsproblemer ikke af selve lagringssystemet, men for eksempel netværket eller specifikke systemer, og hvordan de interagerer. Faktisk er årsagerne ofte universelle og kræver ringe eller ingen specifik analyse for at opdage.

ystemet er optimeret med viden fra både ens egen organisation og viden fra analyser i lignende miljøer, hvilket betyder, at AI-færdigheder ikke kræver at man genopfinder hjulet.

AI er og bliver fortsat endnu mere central for alle, der har brug for storage- og datasystemer til moderne virksomheder, hvor informationen skal generere en umiddelbar fordel.

Dette gælder både at være i stand til at møde og reagere på ændringer i lagringskapacitet og vedligeholdelse, og for at kunne sikre vedligehold der modsvarer kapaciteten.

Uden datalagring ingen AI (den skal jo lære), uden AI ingen storageløsning, der er værd at nævne.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.
Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.