Nokia kaster nyt våben ind i mobilkampen: Kan opgradere 4G-stationer til 5G med en softwareopdatering

Nokia lover milliardbesparelser for teleoperatørerne. Selskabets 4G-stationer kan nu opgraderes til 5G blot med en softwareopdatering.

Markedet for grej til mobiloperatører er ramt af stormvejr efter USA’s frontalangreb på Huawei, som ellers hidtil har siddet på tronen som verdens største leverandør på området.

Finske Nokia og svenske Ericsson vejrer morgenluft, og nu kaster Nokia et nyt våben ind i kampen.

Selskabet har i dag lanceret ny software, som gør det muligt for mobilselskaberne at opgradere 4G-radiostationer til 5G blot med en softwareopdatering.

Ifølge en pressemeddelelse fra Nokia vil det spare mobiloperatører verden over for store milliardudgifter til design af mobilmaster og tilhørende udstyr samt til at sende teknikere ud til eksisterende masteinstallationer.

Nokia skriver, at den nye software i dag kan opgradere omkring en million radiostationer. Ved årets udgang vil tallet være vokset til 3,1 millioner, og næste år vil fem millioner radiostationer kunne opgraderes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?