Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Streaming: Dansk skuespiller som omsorgsfuld og voldsparat androide

I sci-fi-serien Raised by Wolfes tager veteranen Ridley Scott endnu engang fat på de helt store spørgsmål – tilsat passende mængder ultravold, død og ulykke.

Ridley Scott burde for længst have gjort sig fortjent til en æresmedalje fra bekymrede samfundsøkonomer, der siger at vi alle skal blive mange flere år på arbejdsmarkedet.

For i en alder af 83 klør han stadig på og har selv instrueret de første to afsnit af Raised by Wolfes, der for ganske nylig fik premiere på HBO Nordic. Som i Alien og Blade Runner vender han endnu engang tilbage til skellet mellem menneske og maskine.

I Raised by Wolfes lander to androider – passende kaldet Mother og Father – på en vindblæst og temmelig trist exoplanet med en ladning menneskefostre, som de giver sig i kast med at udklække og opfostre.

Menneskeheden er blevet en udryddelsestruet race efter en krig har lagt jorden øde, og der går heller ikke længe før en fjendtlig stjernekrydser ankommer og går i kredsløb om planeten.

På det nyligt ankomne hold er blandt andet soldaten Caleb, der antager Mother for en harmløs servicerobot, hvilket hurtigt viser sig at være lidt af en fejlvurdering.

Omsorgsfulde Father spilles fint og lettere sørgmodigt af Abubakar Salim. Men han overskygges af danske Amanda Collin, der gør det fremragende som den neurotiske og svært voldsparate Mother, der i vanlig Ridley Scott-stil græder mælkehvide tårer.

Men også Travis Fimmel som Caleb er godt castet; man skal bare lige vænne sig til, at han ikke svinger et sværd og kalder sig Ragnar Lothbrok.

Det ville være synd at sige, at Raised by Wolfes maler et billede af fremtiden som et rart og hyggeligt sted. Men det er fremtiden på den anden side sjældent, når Ridley Scott er inde over.

Til gengæld er serien flot, velspillet og rummer mere end blot tomme kalorier, da den også tager fat på de helt store emner såsom liv, død, religion og eksistens.

Går man i gang med første sæson, kan man glæde sig over, at det er blevet bekræftet, at der som minimum også kommer en sæson to.

Titel: Raised by Wolfes. Første sæson tilgængelig på HBO Nordic (10 afsnit)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere