De fem fremskridt: Her er, hvad vi trods alt kan takke 2020 for

Klumme: Topchef for konsulenthuset 7N, Jeppe Hedeaa, lægger ikke skjul på, at det år, der nu går mod sin afslutning har været alt andet end godt. Her er hvad han mener, vi trods alt kan tage med os.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribenternes synspunkter

Sikke et møgår!

Dette er nok følelsen, de fleste sidder tilbage med, efter et 2020 der i den grad har stået i Coronaens tegn.

Der er dog intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, og derfor kunne jeg på kanten af dette skæbneår godt tænke mig at mane til besindighed og sætte fokus på de fem fremskridt, året også afstedkom i ly af Covid-19:

Vi er blevet fremprovokeret til at accelerere den teknologiske udvikling på alle planer og navnligt ift. den digitale transformation: Virtuelle teams, work from home (#WFH) og remote work på tværs af landegrænser blev med et trylleslag norm - not novelty.

Ledere er blevet tvunget til at tage socialt ansvar, udvise samfundssind og på krisens højdepunkt så vi industrivirksomheder omstille deres produktionsapparat til at fremstille sprit og masker i stedet for alkohol og plast. Vi er dermed gået fra ikke kun at fokusere på profit, men også etik og hvilken rolle virksomheder spiller i samfundet.

Sundhed er kommet i fokus, og virksomheder ser i endnu højere grad end før nu på deres medarbejdere som mennesker, og ikke blot som ressourcer - hvor værdifulde de end måtte være i et økonomisk perspektiv. Kærlighed og humanisme er blevet in.

Kriser lærer generelt mennesker at blive mere robuste. Man får nye billeder af, hvad man kan klare, og det gør det muligt at blive endnu mere ambitiøs. Vi opdager, at vi kan dobbelt så meget, som vi selv tror - og 10 gange så meget, som vores mor troede.

Mere end noget andet, peger flere adfærdsændringer i retningen af, at “den store pause” haft en positiv betydning for klimaet. Meget af det vi før så som musts, eks. flyve eller afholde konferencer, har vist sig sagtens at kunne gennemføres digitalt.

Selvom det på mange måder har været et forfærdeligt år, vil jeg derfor driste mig til at sige, at krisen forhåbentlig ender positivt for de mennesker og virksomheder, der kan navigere den rigtigt.

Mange vil i den forbindelse opdage, at de kommer tilbage til et markant højere leje end før. Ikke blot hvad angår dem selv og deres forretning, men også i konkurrencen generelt; barren er blevet hævet, og der vil i kølvandet på Corona komme så sindssygt meget tryk på kedlerne i 2021, at man tror, det er løgn - og navnligt hvad angår digitalisering.

Flere vil forsøge at hoppe over, hvor gærdet er lavest, og her gør den langsigtede klogt i hverken at købe for billigt eller blive for indifferent i sin assessment af leverandører.

Det er nemlig i krisernes tid også der, man bliver hurtig til at træffe de forkerte beslutninger eller ikke orker at gøre tingene professionelt, og så er det, at man begynder at bygge dårlige betonhuse - eller uholdbare it-systemer.

Derfor: Lad os fejre, at vi sammen slap gennem året, at gode ting faktisk afstedkom, mens medierne tordnede os ørerne fulde af dårlige nyheder, og at natten aldrig er mørkere end lige før daggryet.

Godt nytår!

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.Premium
Nationalt sikkerhedscenter advarer: Har du ikke patchet denne VPN-sårbarhed er du blevet hacket
Organisationer, der endnu ikke har installeret en patch udsendt af Fortinet i 2019, kan godt regne med, at de er blevet hacket, advarer det britiske National Cyber Security Centre.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.