De fem fremskridt: Her er, hvad vi trods alt kan takke 2020 for

Klumme: Topchef for konsulenthuset 7N, Jeppe Hedeaa, lægger ikke skjul på, at det år, der nu går mod sin afslutning har været alt andet end godt. Her er hvad han mener, vi trods alt kan tage med os.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribenternes synspunkter

Sikke et møgår!

Dette er nok følelsen, de fleste sidder tilbage med, efter et 2020 der i den grad har stået i Coronaens tegn.

Der er dog intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, og derfor kunne jeg på kanten af dette skæbneår godt tænke mig at mane til besindighed og sætte fokus på de fem fremskridt, året også afstedkom i ly af Covid-19:

Vi er blevet fremprovokeret til at accelerere den teknologiske udvikling på alle planer og navnligt ift. den digitale transformation: Virtuelle teams, work from home (#WFH) og remote work på tværs af landegrænser blev med et trylleslag norm - not novelty.

Ledere er blevet tvunget til at tage socialt ansvar, udvise samfundssind og på krisens højdepunkt så vi industrivirksomheder omstille deres produktionsapparat til at fremstille sprit og masker i stedet for alkohol og plast. Vi er dermed gået fra ikke kun at fokusere på profit, men også etik og hvilken rolle virksomheder spiller i samfundet.

Sundhed er kommet i fokus, og virksomheder ser i endnu højere grad end før nu på deres medarbejdere som mennesker, og ikke blot som ressourcer - hvor værdifulde de end måtte være i et økonomisk perspektiv. Kærlighed og humanisme er blevet in.

Kriser lærer generelt mennesker at blive mere robuste. Man får nye billeder af, hvad man kan klare, og det gør det muligt at blive endnu mere ambitiøs. Vi opdager, at vi kan dobbelt så meget, som vi selv tror - og 10 gange så meget, som vores mor troede.

Mere end noget andet, peger flere adfærdsændringer i retningen af, at “den store pause” haft en positiv betydning for klimaet. Meget af det vi før så som musts, eks. flyve eller afholde konferencer, har vist sig sagtens at kunne gennemføres digitalt.

Selvom det på mange måder har været et forfærdeligt år, vil jeg derfor driste mig til at sige, at krisen forhåbentlig ender positivt for de mennesker og virksomheder, der kan navigere den rigtigt.

Mange vil i den forbindelse opdage, at de kommer tilbage til et markant højere leje end før. Ikke blot hvad angår dem selv og deres forretning, men også i konkurrencen generelt; barren er blevet hævet, og der vil i kølvandet på Corona komme så sindssygt meget tryk på kedlerne i 2021, at man tror, det er løgn - og navnligt hvad angår digitalisering.

Flere vil forsøge at hoppe over, hvor gærdet er lavest, og her gør den langsigtede klogt i hverken at købe for billigt eller blive for indifferent i sin assessment af leverandører.

Det er nemlig i krisernes tid også der, man bliver hurtig til at træffe de forkerte beslutninger eller ikke orker at gøre tingene professionelt, og så er det, at man begynder at bygge dårlige betonhuse - eller uholdbare it-systemer.

Derfor: Lad os fejre, at vi sammen slap gennem året, at gode ting faktisk afstedkom, mens medierne tordnede os ørerne fulde af dårlige nyheder, og at natten aldrig er mørkere end lige før daggryet.

Godt nytår!

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.