Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Huawei beskyldes for at presse it-virksomhed til at bygge bagdør i software

En amerikansk it-virksomhed hævder, at Huawei har forsøgt at presse den til at indbygge en bagdør i sine produkter.

Den kinesiske it-gigant Huawei beskyldes for at have stjålet teknologi fra en mindre amerikansk it-virksomhed og samtidig forsøgt at presse virksomheden til at indbygge en bagdør i et følsomt it-projekt, som den udførte for de pakistanske myndigheder.

Det skriver den amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal.

Ifølge avisen stammer beskyldninger fra en langvarig juridisk twist mellem den californiske it-virksomhed Business Efficiency Solutions og Huawei.

I 2016 hyrede Huawei den californiske it-virksomhed til at bidrage med software og andre tjenester til etableringen af et overvågningsprojekt i den pakistanske storby Lahore.

Ifølge amerikanske retsdokumenter mener Business Efficiency Solutions, at Huawei både har stjålet teknologi fra selskabet samt krævet, at der også blev installeret et system i Kina, som ville kunne give Huawei adgang til følsomme informationer om pakistanske borgere og regeringsmedlemmer.

Pakistan vil have forklaring

Den pakistanske myndighed, der er ansvarlig for projektet oplyser til Wall Street Journal, at de undersøger beskyldninger og vil afkræve Huawei en forklaring.

Samtidig har myndighederne også opgraderet sikkerheden omkring systemet.

”Men indtil videre har vi ikke fundet beviser for, at Huawei har stjålet data,” siger Muhammad Kamran Khan, der er driftsdirektør for Punjab Safe Cities Authority, til Wall Street Journal.

Huawai har tidligere erkendt over for Wall Street Journal at selskabet har installeret en separat udgave af systemet i Kina, men ifølge den kinesiske it-gigant var der udelukkende tale om en testudgave, som var fysisk isoleret fra kundens netværk, og derfor ikke havde adgang til data.

Desuden oplyser Huawei nu til Wall Street Journal at selskabet ikke kommentere på igangværende retssager.

Huawei: Ingen beviser for bagdør
En talsperson for selskabet oplyser dog, at ”Huawei respekterer andres intellektuelle ejendomsret" samt der ikke er "nogen beviser for, at Huawei nogensinde skulle have plantet bagdøre i nogle af vores produkter.”

Huawei er en af verdens førende selskaber, når det gælder etableringen af såkaldte safe-city-projekter.

Denne type projekter markedsføres tit som et effektivt redskab i forbindelse med kriminalitetsbekæmpelse, og det inkluderer ofte både kameraer med ansigtsgenkendelse og andet avanceret teknologi.

Læs også: Huaweis danske kommunikationschef stopper efter seks måneder på posten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere