Artikel top billede

(Foto: © Copyright 2016 Bjørg de Meza Espersen)

Milliard-distributøren EET er igen på danske hænder - russisk oligark endelig købt ud

Efter en længere periode er den russiske oligark Mikhail Fridman nu fjernet fra det danske it-selskabs ejerkreds.

Den danske it-distributør EET har endelig fået den russiske oligark Mikhail Fridman ud som selskabets ejer.

Fridman ejede omkring 30 procent af EET Goupt via sit investeringsselskab Letter One, som indtil for nyligt havde andele i kapitalfonden Pamplona Capital Management, som er eneejer af EET Group.

"Endelig," fordi virksomheden kort efter invasionen af Ukraine 8. marts lovede, at der maksimalt skulle gå en uge fra denne dato før, oligarken havde forladt ejerkredsen.

Dengang udtalte virksomhedens administrerende direktør Søren Drewsen til mediet Finans:

"Han skal ikke være ejer af EET, og derfor er alle forbindelser droppet, og vi får nye ejere med virkning fra denne uge. Det betyder, at vi fremadrettet bliver amerikansk ejet."

Det tog dog ikke kun en enkelt uge, men nu kan selv samme medie berette, at Mikhail Fridman endeligt, om end med noget besvær, er trådt ud af ejerkredsen.

Det er Søren Drewsen selv, der sammen med kollegaen fra direktionen, finansdirektør Jan Iversen, der har overtaget for Pamplona Capital Management.

Disse har ifølge Finans købt Mikhail Fridman ud ved hjælp af et gældsbrev.

Det betyder dog også, at håbet om at blive amerikansk ejet ikke er gået efter planen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere