Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

EU-forslag: Elektronik-producenter skal fremover gemme reservedele i fem år efter produktet er taget af markedet

For at afbøde påde øget efterspørgsel og spil på mobil- og tablet-markedet stilles der nu et nyt EU-forslag, der skal tvinge producenter til at gemme reservedele til gamle enheder.

Mobil- og teblaetproducenter skal opbevare fysiske reservedele til deres produkter op til fem år efter, at produktet er blevet taget af markedet.

Sådan lyder et nyt EU-forslag, der meget vel kan blive til en ny EU-forordning.

"Dette initiativ ... har til formål at sikre, at mobiltelefoner og tablets er designet til at være energieffektive og holdbare, at forbrugerne nemt kan reparere, opgradere og vedligeholde dem, [og] at det er muligt at genanvende og genbruge enhederne," lyder et skriftligt udkast til forordningens ordlyd.

Europa-Kommissionen har offentliggjort dette udkast til videre behandling.

Ifølge udkastet skyldes forordningen en stor stigning i efterspørgslen efter smartphones og tablets.

Dette efterspørgsel har har medført en øget efterspørgsel efter energi og materialer, der er nødvendige for at fremstille disse enheder på EU-markedet. I kølvandet på dette er der dermed også kommet en stigning i miljøpåvirkningen på dette område.

EU noterer sig også, at disse enheder "ofte udskiftes for tidligt af brugerne og ved slutningen af ​​deres levetid ikke genbruges eller genbruges tilstrækkeligt, hvilket fører til spild af ressourcer."

EU forsøger dermed at få elekronik-producenterne til at udskyde forældelsesprocessen af deres produkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere