Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

EU-forslag: Elektronik-producenter skal fremover gemme reservedele i fem år efter produktet er taget af markedet

For at afbøde påde øget efterspørgsel og spil på mobil- og tablet-markedet stilles der nu et nyt EU-forslag, der skal tvinge producenter til at gemme reservedele til gamle enheder.

Mobil- og teblaetproducenter skal opbevare fysiske reservedele til deres produkter op til fem år efter, at produktet er blevet taget af markedet.

Sådan lyder et nyt EU-forslag, der meget vel kan blive til en ny EU-forordning.

"Dette initiativ ... har til formål at sikre, at mobiltelefoner og tablets er designet til at være energieffektive og holdbare, at forbrugerne nemt kan reparere, opgradere og vedligeholde dem, [og] at det er muligt at genanvende og genbruge enhederne," lyder et skriftligt udkast til forordningens ordlyd.

Europa-Kommissionen har offentliggjort dette udkast til videre behandling.

Ifølge udkastet skyldes forordningen en stor stigning i efterspørgslen efter smartphones og tablets.

Dette efterspørgsel har har medført en øget efterspørgsel efter energi og materialer, der er nødvendige for at fremstille disse enheder på EU-markedet. I kølvandet på dette er der dermed også kommet en stigning i miljøpåvirkningen på dette område.

EU noterer sig også, at disse enheder "ofte udskiftes for tidligt af brugerne og ved slutningen af ​​deres levetid ikke genbruges eller genbruges tilstrækkeligt, hvilket fører til spild af ressourcer."

EU forsøger dermed at få elekronik-producenterne til at udskyde forældelsesprocessen af deres produkter.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Cyber Security Process Analyst/Manager

K.W. Bruun Import A/S

Cloud Engineer

Comby Denmark A/S

Netværksspecialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital